Devletten para kazanamazsın zaten ne olursan ol. Benimle aynı puanı yapıp doktorluk çok havalı abii ya diyip giren arkadaşlarım mezun olana kadar ben araba çektim altıma. Mezun olduklarında da 2-3 yıl tecrübeli müh oluyorsun artık (veya başka bir şey) ve yine daha fazla maaş alıyorsun. Tabii bu karşılaştırma tüm tıplar vs top tier okulda bölüm. Tıpçı olursan hem iş hayatın rezalet, hem parası seni kral yapacak bir durum değil hem hiçbir saygınlığı kalmadı, hem gündelik hayatını çokça etkileyecek saçma bir hâl aldı. Bazı dönemler çok sesleri çıkar bir zam gelir sonra yine normale düşer böyle yuvarlanır gider. Seni ruhen tatmin edecekse yapılır başka türlü bulaşma. Sevmeden çekilecek bir yanı yok yani.
Senin yerinde olmak isteyecek, yarıda bırakan, pişman olan çok insan var. Aileni ikna etmen gerekmiyor. Aileni 2 ay sonra belki yılda 5 kere göreceksin 10 sene sonra da yanında olmayacaklar. Biz doktor çocuk çok istiyoruz der sen de he tamam ama ben olmayacağım dersin geçersin. İstemiyorken hatırları için yaparsın tercihler açıklanınca bayram günü olur ilk bayramda da akrabalar arasında bizim çocuk da doktor olacak derler sen içinden öff ne adam oldum ya dersin üç gün sonra da normal hayatınıza dönersiniz. Sen başka bir şehirde istemediğin bölümü okurken yurtta bırakmak istiyorum diye ağlarken aileni arayınca olm madem bu kadar istemiyordun neden yazdın olur. Ya da iş hayatına atılınca e hani paracıklar dediğinde aa seni biz böyle yaptık al her ay 100k cebine harçlık demez kimse.
Sen görüşe bakmadan kendi kararını ver üstüne hesap yapma okulunu oku. Ailen görüşünü soracağın son kişi olsun. Ailen senin hakkında duygusal olmayan bir karar veremez. Git doktora sor. Okuyana sor çalışana sor. Git kendi yapmak istediğin meslektekilere sor.