Kablosuz Mouse önerisi Ort. 4000 bütçe

m2ran

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
4000
Arkadaşlarım merhaba herkese iyi forumlar diliyorum.

Ortalama 4 bin bütçe ile düz (simetrik) tasarımlı, görece büyük olan (ele oturan) makro desteği olan ve hafif olmayan (100gr+ civarı) bir kablosuz mouse almak istiyorum ama çok kararsız kaldım açıkçası.

Uzun yıllardır kullandığım mouse budur; https://www.incehesap.com/a4-tech-7...Pe8LkvM_WU1ZsUz_4MD51NdcFz5HKxKKaxXd0C5bHol3Y

biraz ağır bir mouse ve simetrik olarak böyle bir tip mouse arıyorum.

Aynı zamanda mouse ile birlikte mouse pad de alacağım önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden herkese tavsiyeleri için teşekkür ediyorum iyi forumlar arkadaşlar.

Logitech G903 LIGHTSPEED modeline bir bakabilirsin. "Ortalama" 4 bin dediğin için biraz üstüne çıktım

Ortalama 4 bin bütçe ile düz (simetrik) tasarımlı, görece büyük olan (ele oturan) makro desteği olan ve hafif olmayan (100gr+ civarı) bir kablosuz mouse almak istiyorum ama çok kararsız kaldım açıkçası.

Uzun yıllardır kullandığım mouse budur; https://www.incehesap.com/a4-tech-7...Pe8LkvM_WU1ZsUz_4MD51NdcFz5HKxKKaxXd0C5bHol3Y

4 bin TL'ye benim bildiğim ağır mouse yok zaten tüm mouse firmaları mouselarını hafifletmeye çalışıyo ama o bütçeye tavsiyem

RAWM Leviathan V4

Makro ve simetrik isteğinizi anlıyorum. Ama 100 gram mouse isteğiniz çok saçma belirteyim. Hafif mouse kullanınca bileğime eziyet ediyor muşum diyeceksiniz. A4Tech kullandığınızdan en azından yaşınızın büyük olduğunu düşünüyorum. Karpal tünel sendromu yaş aldıkça daha da artıyor ve eziyet oluyor. O yüzden hafif bir şey alın. Zaten eskisi gibi ağır fare bulmanız biraz zor. Sadece dikey iş mouseları o ağırlıklara ulaşır.

Attığınız farelere göre iki tane ileri ve geri yapılan tuş yetiyor olarak algıladım. Bu tuşlar neredeyse her farede var.

Yerli firma Wraith yeni ürünü gelecek. Aceleniz yoksa buna da bakılabilir.

İstediğiniz ağırlığa yakın bu var. Ama önermiyorum, hafif mouselar öyle elinizden uçup kaçacak ürünler değiller. Alışınca normal gelecek.

Ayrıca Scyrox V6 veya RAWM ER21 PRO alıp, yanına güzel bir mouse pad de alınabilir.

Wraith mouse pad alacaksanız size Hybrid öneririm.

Eğer hunharca kullanıyorsanız Kensei veya KlasseGear öneririm. Wraith yüzeyi bence daha kaliteli, ama alt kısmında kauçuk yok farklı bir malzeme var. Eğer monitör vb. koyuyorsanız baskı yaptığı yerler bozulabiliyor. Veya sigara falan içiyorsanız düştüğü gibi yakma ihtimali bence Kensei ve KlasseGear'a göre çok daha yüksek. Ayrıca kıvrılmalar vb. çok çabuk şekil değiştirebiliyor. Biraz masa alını istiyor.

Wraith için ayrıca Mirliva kodu ile bir miktar indirim sağlayabilirsiniz.
KlasseGear için ise KEYMO10 kodunu kullanabilirsiniz.

hiç hafif mouse denedin mi knk

değerli yorumun ve yardımın için çok teşekkür ederim kardeşim. Önerilerini değerlendireceğim (y)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hayır hiç deneyimlemedim fakat aktif kullandığım mouse ağır olmasına rağmen bazen kontrol edemiyorum hafif mouse olursa hiç kontrol edemem diye düşünüyorum açıkçası.

Aktif kullandığın mouse'un sensörleri kaliteli değil. Herhangi bir üst düzey (3395-3950) sensörlü fare kullanınca aradaki farkı direkt anlayacaksınız. Sensör direkt olarak crosshair'deki titremeleri ortadan kaldıracak, sizden kaynaklı oluşacak kayma vb. önleyecek. Mesela iyi FPS oynayan içerik üreticilerinin, Valorant traning videolarında kafadan kafaya böyle yumuşak geçişi var. Bunu fare değişince çok rahat yapabildiğimi fark ettim. Olay sensör ve içerisindeki işlemcinin, senin hareketlerini hıza bağlı herhangi bir kopma olmadan aktarabilmesi. Bu arada ben Scyrox V8 kullanıyorum, yukarıda önerdiğim fareler arasında en hafifi.

Ama kesinlikle mouse pad de alın. Çok dandik bir yüzeyde bu farelerden tam verim alamazsınız.

Üstün körü dediklerimi videoda anlatmış. Yani kısaca kontrol edemiyorum olayı sensörle alakalı. A4 Tech, Bloody veya fason üretimlerden Inca, Trust gibi markalar çok giriş seviyesi veya Çin'de üretilen ucuz sensörler kullanıyorlar. Bunlar videoda değinilen IPS vb. düzgün veremiyorlar. Veya Hz oranı yüksek olmadığından kontrol sendeymiş gibi hissettirmiyor. Titremeler de burada kullanılacan ucuz ürünlerde yaşanıyor.

Ama belirteyim oynadığın oyunda bir sorun varsa fare de kurtarıcı olmaz. Mesela ben arada Crossfire oynuyorum. Bu oyunda sonradan ekleme 1000 Hz desteği var. Ama raw input gibi bir destek yok. Bu yüzden hafiften de olsa fare kontrolü bende gibi hissettirmiyor. Tam tersi halen oynamaya devam ettiğim CS 1.6 raw input ve hatta fare gecikmesini artıran bir ayar var. O ayar sayesinde farenin tüm kontrolünün bende olduğunu hissediyorum. Güncel R6, Valorant, CoD gibi oyunlarda da bu sorun olmuyor. Şu ara oynadığım BF6'da da kötü değil, ama BF6 raw inputu iyi değil ve sunucu Hz 30 olduğundan, diğer oyunlara göre çok tırt kalıyor. Ama kötü değil. Sadece mantığını anlayın diye yazdım.

Raw input kısaca oyunun değil de Windows'daki fare hakimiyetini kullanmanı sağlıyor. Böylece oyunu geliştirenin eklediği garip ayarlar yerine, alıştığın ham fare deneyimini alıyorsun.

Son olarak kaliteli bir mouse alınca sana tavsiyem genelde bunların rekabetçi ayarı oluyor onu aç. Bilmiyorsan aldıktan sonra fare marka ve modeli ile konu aç yardımcı olurlar. Ayrıca DPI 1600 al ve oyun içinden sensitivy kıs. Hem zırt pırt DPI ile uğraşmazsın, basit kullanımda gayet yeterli. Bir de fare ayarlarından şu yumuşatmayı kapat. İşaretçi hızı Windows ile gelen ve hassasiyeti kapalı DPI 1600 yıllardır kullanırım. Benim sana önereceğim ayarlar budur. Gerisini zaten fare sensörünün kalitesi vb. yapıyor. Oyunlar içinde de sensitivy 0.7-1 arasında tutarsın. Çoğu oyunda iş yapıyor. Bazen atıyorum çok eski oyun oynarsın hikayeli falan ve ne yaparsan yap etki etmezse, DPI tuşları ile geçici olarak fareden o oyunda kısarsın. Onun dışın bu kullanım rahattır, DPI düşük tutup bileği yormaya hiç gerek yok.

2025-12-27_14-49.webp

Son düzenleme:
detaylı anlatımın için çok teşekkür ederim kardeşim. Zaten aktif kullandığım mouse çok çok eski bir seri, razer klavye kullanıyorum inanılmaz memnunum, araştırmalar yaparken razer mouselar çok hoşuma gitti razer mouse almayı düşünüyorum aslında, senin önerebileceğin bu iyidir dediğin razer mouse var mı kardeşim? Aynı zamanda alacağım mouse'un macro yazılımı olması da lazım. Örneğin kullandığım x7 de macro yazılım mevcut, aktif olarak Knight online oynuyorum macrosuz olmuyor :)

Son düzenleme:

Direkt L7 yada L5 serisine bakın Mchose nin

detaylı anlatımın için çok teşekkür ederim kardeşim. Zaten aktif kullandığım mouse çok çok eski bir seri, razer klavye kullanıyorum inanılmaz memnunum, araştırmalar yaparken razer mouselar çok hoşuma gitti razer mouse almayı düşünüyorum aslında, senin önerebileceğin bu iyidir dediğin razer mouse var mı kardeşim? Aynı zamanda alacağım mouse'un macro yazılımı olması da lazım. Örneğin kullandığım x7 de macro yazılım mevcut, aktif olarak Knight online oynuyorum macrosuz olmuyor :)
Razer'ın kronik sorunu olmayan ve yeni ürünleri ₺5-6K'dan başlıyor. O yüzden insanlar Çinli kaliteli markalara yönelmiş durumdalar. Yukarda önerdiklerim veya arkadaşların önerilerinden tasarım, ergonomi vb. göre birini seçip alın. Çinliler bu işte artık bayağı iyiler. Zaten uzun süredir Çin malı kötüdür algısını yok etmek adına Devlet'in dayatması ile kaliteli ürün algısı yapmaya özen gösteriyorlar. Yani eskiden Alman malı uzun ömürlüdür algısı şu an çevre birimleri klavye, fare, kulaklık, gamepad vb. ve hatta anakart, ekran kartı yapabilirlerse CPU bile yaparak bunu kanıtlamak istiyorlar.

Daha önceden fason üretim (yerelde Rampage, Gamepower) ile yurtdışındaki aracı firmalara ürün üretiyorlardı. Halen üretiyorlar, ama artık kendi markalarıyla da yer alıyorlar ve daha kaliteli, tasarımları özel ürünleri kendi markaları ile satıyorlar.

İlgin ve alakan için tekrardan çok teşekkür ederim kardeşim, seni çok meşgul etmeden önce son kez sorayım. Bana nokta atışı bir mouse ve bir mouse pad öner bunlar çok iyi dediğin. Bu işi uzatmak istemiyorum direkt satın alacağım çünkü :) dediğim gibi macro yazılımı olan macro ataması yapabileceğim bir mouse olsun lütfen.

Geri