Aktif kullandığın mouse'un sensörleri kaliteli değil. Herhangi bir üst düzey (3395-3950) sensörlü fare kullanınca aradaki farkı direkt anlayacaksınız. Sensör direkt olarak crosshair'deki titremeleri ortadan kaldıracak, sizden kaynaklı oluşacak kayma vb. önleyecek. Mesela iyi FPS oynayan içerik üreticilerinin, Valorant traning videolarında kafadan kafaya böyle yumuşak geçişi var. Bunu fare değişince çok rahat yapabildiğimi fark ettim. Olay sensör ve içerisindeki işlemcinin, senin hareketlerini hıza bağlı herhangi bir kopma olmadan aktarabilmesi. Bu arada ben Scyrox V8 kullanıyorum, yukarıda önerdiğim fareler arasında en hafifi.
Ama kesinlikle mouse pad de alın. Çok dandik bir yüzeyde bu farelerden tam verim alamazsınız.
Üstün körü dediklerimi videoda anlatmış. Yani kısaca kontrol edemiyorum olayı sensörle alakalı. A4 Tech, Bloody veya fason üretimlerden Inca, Trust gibi markalar çok giriş seviyesi veya Çin'de üretilen ucuz sensörler kullanıyorlar. Bunlar videoda değinilen IPS vb. düzgün veremiyorlar. Veya Hz oranı yüksek olmadığından kontrol sendeymiş gibi hissettirmiyor. Titremeler de burada kullanılacan ucuz ürünlerde yaşanıyor.
Ama belirteyim oynadığın oyunda bir sorun varsa fare de kurtarıcı olmaz. Mesela ben arada Crossfire oynuyorum. Bu oyunda sonradan ekleme 1000 Hz desteği var. Ama raw input gibi bir destek yok. Bu yüzden hafiften de olsa fare kontrolü bende gibi hissettirmiyor. Tam tersi halen oynamaya devam ettiğim CS 1.6 raw input ve hatta fare gecikmesini artıran bir ayar var. O ayar sayesinde farenin tüm kontrolünün bende olduğunu hissediyorum. Güncel R6, Valorant, CoD gibi oyunlarda da bu sorun olmuyor. Şu ara oynadığım BF6'da da kötü değil, ama BF6 raw inputu iyi değil ve sunucu Hz 30 olduğundan, diğer oyunlara göre çok tırt kalıyor. Ama kötü değil. Sadece mantığını anlayın diye yazdım.
Raw input kısaca oyunun değil de Windows'daki fare hakimiyetini kullanmanı sağlıyor. Böylece oyunu geliştirenin eklediği garip ayarlar yerine, alıştığın ham fare deneyimini alıyorsun.
Son olarak kaliteli bir mouse alınca sana tavsiyem genelde bunların rekabetçi ayarı oluyor onu aç. Bilmiyorsan aldıktan sonra fare marka ve modeli ile konu aç yardımcı olurlar. Ayrıca DPI 1600 al ve oyun içinden sensitivy kıs. Hem zırt pırt DPI ile uğraşmazsın, basit kullanımda gayet yeterli. Bir de fare ayarlarından şu yumuşatmayı kapat. İşaretçi hızı Windows ile gelen ve hassasiyeti kapalı DPI 1600 yıllardır kullanırım. Benim sana önereceğim ayarlar budur. Gerisini zaten fare sensörünün kalitesi vb. yapıyor. Oyunlar içinde de sensitivy 0.7-1 arasında tutarsın. Çoğu oyunda iş yapıyor. Bazen atıyorum çok eski oyun oynarsın hikayeli falan ve ne yaparsan yap etki etmezse, DPI tuşları ile geçici olarak fareden o oyunda kısarsın. Onun dışın bu kullanım rahattır, DPI düşük tutup bileği yormaya hiç gerek yok.