metehanxwq
80+
- Reaksiyon skoru
- 17
Merhaba,
Sahibinden üzerinden yaşadığım bir mağduriyetle ilgili yardım almak istiyorum.
Logitech G29 direksiyon setimi satıyordum ve telefon ihtiyacım olduğu için bir satıcıya iPhone 11 256 GB TR cihazı karşılığında takas teklif ettim. İlan açıklamasında sadece Face ID bozuk yazıyordu, başka herhangi bir sorun olmadığı belirtilmişti.
WhatsApp üzerinden detaylıca konuştuk. Satıcı, cihazda:
Kurye ile takası yaptık. Telefon elime ulaştığında Face ID çalışmıyordu (zaten ilanda belirtilmişti), bunun dışında ilk başta göze çarpan bir sorun yoktu.
Ancak birkaç gün sonra:
Satıcıya durumu ilettiğimde ise:
“Sen düşürmüşsün, sen yaptırmışsın. Bende bu sorunlar yoktu.”
diyerek sorumluluğu kabul etmedi.
Ben telefonu aldığım günden beri kılıf ve ekran koruyucu ile kullandım. Satıcının ise cihazı kılıfsız kullandığı belli, cihazda deformeler mevcut ve bunu videoda da göstermişti. Ancak videoda ekran, pil ve kendiliğinden kapanma gibi sorunlar yoktu.Şu an satıcının adresine kadar elimde telefonla gitmiş durumdayım, fakat mesajlar silindi ve iletişim de koptu. Gerçekten çok sinirliyim ve mağdur edildim.
Sormak istediklerim:
Bu durumda nereye şikâyet edebilirim
Tüketici Hakem Heyeti veya savcılık gibi yollar var mı?
Devlet bu tür durumlarda destek oluyor mu
Yoksa kendim mi çözmeye çalışmalıyım?
Bu tür kişilerin başkalarını da mağdur etmemesi için gerekirse dava açmayı düşünüyorum. Daha önce benzer bir durum yaşayan ya da yol gösterebilecek olan varsa, yardımlarınızı bekliyorum.
Sahibinden üzerinden yaşadığım bir mağduriyetle ilgili yardım almak istiyorum.
Logitech G29 direksiyon setimi satıyordum ve telefon ihtiyacım olduğu için bir satıcıya iPhone 11 256 GB TR cihazı karşılığında takas teklif ettim. İlan açıklamasında sadece Face ID bozuk yazıyordu, başka herhangi bir sorun olmadığı belirtilmişti.
WhatsApp üzerinden detaylıca konuştuk. Satıcı, cihazda:
- Başka hiçbir sorun olmadığını
- Sadece arka camın değiştiğini, o sırada Face ID’nin bozulduğunu
söyledi.
Kurye ile takası yaptık. Telefon elime ulaştığında Face ID çalışmıyordu (zaten ilanda belirtilmişti), bunun dışında ilk başta göze çarpan bir sorun yoktu.
Ancak birkaç gün sonra:
- Ekran bilinmeyen parça uyarısı
- Pil bilinmeyen parça uyarısı
çıkmaya başladı. Daha da kötüsü, telefon kendiliğinden kapanıyor ve şu an neredeyse hiç kullanamıyorum.
Satıcıya durumu ilettiğimde ise:
“Sen düşürmüşsün, sen yaptırmışsın. Bende bu sorunlar yoktu.”
diyerek sorumluluğu kabul etmedi.
Ben telefonu aldığım günden beri kılıf ve ekran koruyucu ile kullandım. Satıcının ise cihazı kılıfsız kullandığı belli, cihazda deformeler mevcut ve bunu videoda da göstermişti. Ancak videoda ekran, pil ve kendiliğinden kapanma gibi sorunlar yoktu.Şu an satıcının adresine kadar elimde telefonla gitmiş durumdayım, fakat mesajlar silindi ve iletişim de koptu. Gerçekten çok sinirliyim ve mağdur edildim.
Sormak istediklerim:
Bu durumda nereye şikâyet edebilirim
Tüketici Hakem Heyeti veya savcılık gibi yollar var mı?
Devlet bu tür durumlarda destek oluyor mu
Yoksa kendim mi çözmeye çalışmalıyım?
Bu tür kişilerin başkalarını da mağdur etmemesi için gerekirse dava açmayı düşünüyorum. Daha önce benzer bir durum yaşayan ya da yol gösterebilecek olan varsa, yardımlarınızı bekliyorum.