Yardım Sıvı soğutma mı kule tipimi

Şu an, Ryzen 7700 için fsp mp7 hava soğutma kullanıyorum ve son derece memnunum Noctua nh-15s den geçiş yaptım. Önceki soğutucumun fanını kendi hatam dan dolayı kırdım. :cry: Benim gibi yanlış kullanım kurbanı vs. olmazsanız hava soğutucular son derece uzun ömürlü aletler, sıvı soğutucu ile aralarında tercih yapmak zorunda kalırsanız (bence) hava soğutucu tercih etmelisiniz...

ben işlemci soğutucumu aldığım zaman araştırmıştım iyi marka deniyordu. yalnız birkaç gün önce salemtechsperts videosunu izlerken fark ettim o eleman da kendi sisteminde bu soğutucuyu yani phantom spiriti tercih etmişti. zaten hemen her videoda rgb eleştirisi de yapıyor eleman tam benim kafa.
Doğrudur hocam rgb amaçlı almıyorum hocam kasa beyaz da ekran kartı siyah beyaz sıvı soğutma o yüzden düşündüm sırıtmasın kasaya diye düşünmüşdüm

Şu an, Ryzen 7700 için fsp mp7 hava soğutma kullanıyorum ve son derece memnunum Noctua nh-15s den geçiş yaptım. Önceki soğutucumun fanını kendi hatam dan dolayı kırdım. :cry: Benim gibi yanlış kullanım kurbanı vs. olmazsanız hava soğutucular son derece uzun ömürlü aletler, sıvı soğutucu ile aralarında tercih yapmak zorunda kalırsanız (bence) hava soğutucu tercih etmelisiniz...
Üzüldüm açıkcası hocam sağlık olsun şuan kararsızım 1 2 güne biraz daha araştırıp alıcam 2 sene sonra bozuldu mu anlamı yok

Selam arkadaşlar sıvı soğutma almayı düşünüyordum ama galiba 2 3 sene sonra pompası vesaire gibi bozulmalar başlayabiliyormuş kule tipi daha rahat gibi geldi uzun ömürlü gibisinden ama aklımda estetik olarak sıvı soğutma vardı yani ne yapsam bilemedim
Hocam benim şahsi fikrim işlemcin ryzen 7 ve üstüyse sıvı soğutma alman daha mantıklı. Amcamda 7500f var ak400 deepcool ile rahat soğutuyor. Ben 9700x kullanıyorum, soğutucum arctic liquid freezer 2 360mm. İşlemcimin 105w modu açık ve cinebench testinde 140w çekiyor ona rağmen sıcaklıklar 77 derecelerde. Rdr 2 de ise gördüğün gibi 47-50 derece, cyberpunkta 55 derecelerde falan geziyor.

Ekler

• IMG_1852.webp
    IMG_1852.webp
    164.9 KB · Hit: 13
  • IMG_1853.webp
    IMG_1853.webp
    190.8 KB · Hit: 13
Son düzenleme:
Hocam benim şahsi fikrim işlemcin ryzen 7 ve üstüyse sıvı soğutma alman daha mantıklı. Amcamda 7500f var ak400 deepcool ile rahat soğutuyor. Ben 9700x kullanıyorum, soğutucum arctic liquid freezer 2 360mm. İşlemcimin 105w modu açık ve cinebench testinde 140w çekiyor ona rağmen sıcaklıklar 77 derecelerde. Rdr 2 de ise gördüğün gibi 47-50 derece, cyberpunkta 55 derecelerde falan geziyor.
Hocam sıvı soğutma olarak Thermalright düşünüyorum 2 3 sene de bozulma yaşatmıyacak uzun götürecek ise 4 5 yıl gibi alacağım hem estetik hem performans olarak alacağım he bozulacak ise kule tipi phantom sprit alıp geçicem en azından estetik olmaz ama kafam rahat olur

Geri