PC yenileme - tavsiye - tercih

8nan

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar,

1767009757431.webp

Yukarıdaki sistemin var. Ben bilgisayara Gigabyte RTX 5070 Windforce OC ekran kartını ekledim ve yeni MSI MAG CoreLiquid I240 sıvı soğutmasını satın aldım.
Sistemi upgrade etmek istiyorum amd bir sistemle. Oyun ve günlük webte takılmalık olarak kullanıyorum. DDR4 ü degistirecegim ve DD5 e geçecegim.
Aşağıda linkleri iletiyorum sizce nasıl bir upgrade olur ?

İşlemci: https://www.amazon.com.tr/dp/B0BBJDS62N?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1
Ana Kart: https://www.amazon.com.tr/dp/B0C3R2TXHJ?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1
Ram: https://www.hepsiburada.com/patriot-viper-venom-16gb-1x16gb-ddr5-6000mhz-cl30-gaming-ram-pvv516g60c30-p-HBCV000074ESPY?magaza=Gamers_Arena&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.60.4

Eğer PSU da problem yaşarsınız derseniz yygun fiyatlı PSU iletebilirsiniz. Hazır PSU lu kasa tavsiyesinede açığım. 50-60k bütçem var gibi duruyor.

Şimdiden Teşekkürler.

ram fiyatları böyleyken oyun amaçlı kullanacaksan bence ddr5 geçme, 14600k al geç

Şimdiden Teşekkürler. i5-14600Ki ve 5-14600KF arasında fark var mıdır? yoksa hangisi taksit bakımından ucuza geliyorsa onumu alayım?

Senin dediğine göre DD4 te kalıyorum ve sadece İşlemci güncellesem yeterli olur ozaman degil mi? eğer başka upgrade tavsiyeniz varsa iletebilirsiniz.

Son düzenleme:
kf serisi dahili grafik barındırmayan seri, çok fiyat farkı yoksa ben grafik olmasını tercih ederim hocam. ekran kartına bir şey olduğunda veya sattığında en azından dahili grafik üzerinden görüntü alabiliyorsun.

kf serisi dahili grafik barındırmayan seri, çok fiyat farkı yoksa ben grafik olmasını tercih ederim hocam. ekran kartına bir şey olduğunda veya sattığında en azından dahili grafik üzerinden görüntü alabiliyorsun.
Teşekkürler. Şuanlık başka bir şey değiştirmiyorum. Başka tavsiyen olursa her zaman açığım.

Bir sorum daha olacaktı.
i5-14600K işlemciyi satın alacagım.
H610M anakartımı değiştirmek istesem, hangi ddr4 anakartını tavsiye edersin?

Son düzenleme:
Valla AM4’ten AM5’e geçecektim ben de. RAM piyasasının allak bullaklığını görünce soğudum. Gittim soketin desteklediği en iyi işlemciyi aldım, ekran kartını değiştirdim hayatıma devam ettim. Çıkan parçaları da ikinci elde sattım.

Valla AM4’ten AM5’e geçecektim ben de. RAM piyasasının allak bullaklığını görünce soğudum. Gittim soketin desteklediği en iyi işlemciyi aldım, ekran kartını değiştirdim hayatıma devam ettim. Çıkan parçaları da ikinci elde sattım.

DD5 e geçecektim işte bende ekstra cok fazla ücret koymam gerekli oldugunu ogrendim vazgeçtim :D. bende intel işlemci alıp gececegim gibi. birde ana kartı güncellemem gereklimi bilemedim.

14600 kf ve 5070 zaten eşsiz bir guncelleme kim takar ddr5'i 4'ü

Intel Core i5-14600K

Gigabyte 5070

MSİ Mag Coreliquid i240 sıvı soğutma

Gigabyte H610M ana kart

thermaltake tr2 st 750w psu

32GB ddr4 ram

Thermaltake Commander G33 Tg CA-3P3-75M1WE-00 Fanlı 750 W

Sistem en son boyle oldu. anakart ta degistirmek msi b760m-p ana kart ile degistirsem nasıl olur? ortalama bir ana kart istiyorum.

DD5 e geçecektim işte bende ekstra cok fazla ücret koymam gerekli oldugunu ogrendim vazgeçtim :D. bende intel işlemci alıp gececegim gibi. birde ana kartı güncellemem gereklimi bilemedim.
Teoride BIOS güncellemesi ile çalışır ama pratikte sonuç ne olur bilemedim. Tavsiyem şu olur: O sokete bakacağın her parça için ikinci el fiyatlarını da kontrol et.

2. el bir z serisi anakart kovala hocam, makul bir fiyat yoksa sıfır alma diye düşünüyorum ben de. hatta 12-13 bin bandına işlemciyle beraber anakart bulsan süper alışveriş olur.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,020
Üyeler
187,138
Son üye
zwezda01
Geri