Wifi6 hız sorununu çözemiyorum.

Lockedmcg

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba. 1000mbs netim var ama wifi6 modem ile laptop'tan alabildiğim max hız bu kadar ve kesinlikle üstüne çıkamıyorum. Laptop modeli HP Victus Laptop 16-R1019NT Intel Core i7-14700HX 32GB RAM 1TB SSD 8GB NVIDIA GeForce RTX4070 16.1 inç FHD 165Hz FreeDOS Mavi 9J221EA bu şekilde geçiyor. Wifi kartı Realtek RTL8852BE WiFi 6 802.11ax PCIe Adapter. Wifi 6 standartına göre çok daha hızlı olması gerektiğini düşünüyorum. Samsung s23 telefon ile 900mbs alabiliyorum. Bilgisayar modem'e uzak değil. Modem modeli Huawei ax3000. Not: yazılımlar ve driverlar güncel.

1767086720190.webp

2.4 ve 5 GHz bantlarını ayırın ve 5 GHz'ye bağlanıp deneyin. Ortak SSID olunca, anlık olarak değişiyor bağlandığı GHz ve genelde 2.4'e bağlıyor.

Samsung'da almanız normal; Wifi6e destekli.
8852Be wifi6; 80 mhz destekli.
Aynı kartla mak. 5ghz de 820 gördüm. Ama normalde 500-650 arası.
Wifi ayarlarında preferred band gibi bir şey olacaktı; 5ghz seçili mi?
2.4g, 5 ghz de a/n/ac/ax seçili olsun.
1767090480512.webp

1767090278047.webp

Son düzenleme:
Ağ ayarlarım ekteki gibi 5ghz bandı modemden ayırınca çözüm olmadı. Ayarlarımda da sorun olduğunu düşünmüyorum. Başka önerisi olan var mı ?

Ekler

• ağ ayarları.webp
    ağ ayarları.webp
    38.6 KB · Hit: 14
  • 5ghz ayarlar.webp
    5ghz ayarlar.webp
    37 KB · Hit: 14
2.4-5ghz ayırınca olmaması ilginç. Qos ve ya önceliklendirme olabilir routerında.

Qos özelliğini kontrol ettim. Önceliklendirme yok. Kanal seçimi otomatik. Bant yönlendirme açık veya kapalı farketmedi. Aynı hızı alıyorum hala.

hocam bağlı olan kaç cihaz var wifi ile bende benzer hızları alıyorum aynı 1gbps internetim var yani bu bir sorun değil bence

9 cıhazım bağlı bunlar sürekli 7/24 bağlı ama cihazların toplam trafiği 1gb bile değil. Akıllı cıhazlar sadece iletişim amaçlı bağlılar. Robot süpürge, klima veya kombi gibi cihazlar çoğunlukla. Gece geç saatlere kadar bekledim ve wifi hız testi yaptım. 400mbs geçemedi bir türlü. 5ghz bandı ayırdım, birleştirdim olmadı. Aynı noktada telefonla deniyorum yine telefondan aldığım hızı laptop vermiyor. Başka tavsiyesi olan var mı ?

Testi tarayıcıdan değil, uygulamadan yapın pcde.
Wifiman ve Openspeedtest'te deneyin.
Windows'dan ağ sıfırlama yapıp, yeniden başlatın.
Bluetooth kapatın; kablosuz mouse varsa çıkarıp deneyin.
Driveri otomatik güncellediyseniz; Hp sitesinden indirip kurun ya da farklı 8852be driverleri deneyin.
Farklı dns girin.
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle
Gelişmiş güç ayarları değiştir
Gelişmiş ayarlar
Kablosuz bağdaştırıcı ayarları
Güç Tasarruf Modu; pilde ve prizde en yüksek performans.

Güç ve performans ayarları hem bağdaştırıcı hem windows yüksek performansta, DNS tanılama denedim değişmedi. Driver elle kurdum değişmedi. Bluethooth kapalı denedim değişmedi. Ağ sıfırlama veya bağdaştırıcıyı devre dışı bırakıp tekrar açma yöntemleri çalışmadı. Tek çare kablolu bağlantı çekeceğim ama bu seferde laptop almanın bir anlamı kalmıyor. Yeri geliyor yatakta kullanıyordum. Şimdi masanın üstüne mahkum kalacak. Telekomdan gelen yetkili kişilere danıştım. Bana Wifi-mesh önerdiler. Prize takıp istediğiniz odada tam kapasite alırsınız diyor. Problem hızı laptop da alamıyorum. Telefondan aldığım gibi değil.

Geri