Yardım Turknet Tarafından Verilen Arayüzü Bile Olmayan Vantiva Modem

ucanbizon

80+
Reaksiyon skoru
74
Cuma gününden beri TurkNet GigaFiber kullanıcısıyım. Tarafıma verilen Vantiva marka modemile birkaç gündür sabır sınavı yaşıyorum. Sürekli güncelleme atıyorlar ama değişen pek bişey olmuyor. En son güncelleme (EGA225CTRN-R1-RC14-Debug) yapılmış olmasına rağmen cihaz hâlâ oldukça problemli.

Upload latency 50 ms’nin altına düşmüyor; zaman zaman 500–600 ms seviyelerine kadar çıkıyor. Modeme çok yakın olduğumda değerler gayet iyi görünüyorken modeme en yakın odaya girdiğimde hız olarak olmasada ping ve bufferbloat(özellikle upload) değerleri aşırı saçma oluyor. Hele bazen 5 GHz kablosuz ağ kendiliğinden kapanıyor gelmesi yarım saati buluyor, o sırada 2.4 GHz bağlantı hızı en fazla 50 Mbps civarında kalıyor.

Bazen en uzak odada bile çok iyi performans alabiliyorum yalan yok ancak bu durum tamamen tutarsız ve stabil değil. Kalıcı olmayan bir yüksek performansta bu sorunları kabul etmek için yeterli olmuyor

Tüm bunlar nedeniyle sorunun modemden kaynaklandığını düşünerek teknik ekip talebinde bulundum. TurkNet gibi bir firmanın, arayüzü bile yarım yamalak olan bu tür bir modeme kullanıcılarını mecbur bırakmasını gerçekten anlamıyorum.

Benzer durumlar yaşayanlar var mı? Varsa çözüm olarak ne sunuldu?

Çözüm olarak Zte veya Zyxel cihaz verirler; Zyxel wifi5 - Zte wifi6. Zte'de de arayüz kısıtlı.
En güzeli kendiniz cihaz alıp kullanmanız.
Ayrıca cihazı resetlemeyin; internet gelmeyebilir, söylemesi.

Çözüm olarak Zte veya Zyxel cihaz verirler; Zyxel wifi5 - Zte wifi6. Zte'de de arayüz kısıtlı.
En güzeli kendiniz cihaz alıp kullanmanız.
Ayrıca cihazı resetlemeyin; internet gelmeyebilir, söylemesi.
İnşallah zyxel vermezler, zteye lafım yok kullandım kısıtlı da olsa arayüzü en azından var.

Bu arada ben kendim modem alırım almaya ama kendileri verdikleri modemi yeterli gibi konuşmaları yüzünden uğraşıyorum

Ben kendi cihazımı kullanıyırum, Zte yi resetledik, internet gitti. Kul. adı ve şifre girecek yer yok. Sıkıntılı.

Bence konuşun modemi yollamasınlar, kendiniz Keenetic Hopper alın. Bufferbloat gecikmeleri büyük oranda Keenetic yazılımı düşürüyor.
ben sadece gelecek kişilerin bana ne tür bahane sunacaklarını bekliyorum, dediğiniz modeli siz demeden amazon sepetimde hazır bekletiyorum. Geldiklerinde nasıl bir işlem yapacaklarını söylerim

Geri