Evden kaçan birine tavsiyeler

Reaksiyon skoru
0
Şimdi gençler nereden başlasam bilemiyorum ama kısa keseceğim. Ailemle aynı şehirde üniversite okuyordum, bu sabah şiddetli geçimsizlikten dolayı evi terk ettim. Şu an saçma sapan bir durumun içindeyim. Cebimde nerdeyse para yok, hatta kredi kartına baya borcum var ama şu an onu önemsemiyorum. Part-time iş, burs ve yurt buldum. Gerçi burs + maaş anca yurt parasını çıkartıyor ama neyse bir şekilde çözdük. Yurtta tarikat yurdu tarzı bir şey, ben ateistim bu arada. Artık oluyorsa bahar yarıyılında, olmuyorsa güzde başka şehire kaçacağım. Bu dediklerim "Aile ile aynı şehirde üniversitesi okunur mu?" diye soranlara da yardımcı olur umarım. Bunu kimseye anlatmak istemediğim için gelip burada içimi dökeyim dedim. Belki bir kaç tavsiye vermek isteyen olur, onlara da kapım açık. Sizce ne yapmalıyım?

ailen ile aran iyiyse aynı şehirde okursun nie boş boş genelleme yapıyon kendine göre

18'den büyük değil misin bu kaçmak olmuyor zaten. 18'den küçüksen ailen seni polisle getirtebiliyor.

Hangi konuda sorduğunu da anlamadım. Vazgeçeyim mi diyorsan bu saatten sonra yoluna devam et. Eline para geçtiği gibi eve çıkma. Böyle bir durumda şurdan şu kadar gelir kiraya şu kadar versem gider bu kadar olur yetiyor diyip hamle yaparsan ileride en küçük pürüzde tepetaklak olursun. En azından işler yolunda gitmese 3-4 ay hayatta kalırım diyeceğin bir birikim yaparsın o zaman kafa kafaya gelen bir düzene geçersin.

Ailenle muhatap olmuyorsan veya başka bir sıkıntı yoksa yurt tarikatçı, sabah namazına zorla kaldırıyorlar gibi sebeplerle terk etme. En düşük bütçeden işlerini çöz. Çıkacak gücün varsa eyvallahın olmayacak şekilde orada hayatına devam edebilirsin zaten. Gerektiğinde hayır diyip yoluna bakarsın. O güne kadar etinden sütünden faydalan.

Aynı şehirde üni tabii ki okunmaz. Zaten kimsenin a süper bir şey dediğini zannetmiyorum.

Hayatimda gordugum en sacma konularin arasina girebilir

1- Gencler diye baslamissin buda 18 den baya bi buyukmussun gibi bir anlam veriyor eger dogruysa Bu kamak olmuyor evden ayrilamak veya terk etmek oluyor Eger Yaniliyorsam 18 veya 18'den Kucuksen Ergenlik donemindesin bu yuzden saglikli dusunemiyorsun ve yanlis yolu izliyorsun demek

2- Part-time is Maas'i +Burs nasil Yurt ucretini karsilamiyor helede Tarikat gibi bir yerdeki yurd'du cunku onlar cok ama cok daha ucuz olur genelde cunku kiralik ev veya otel gibi bir sey degil onlar dogru tahmin etigim tarzda bir yer ise (ayrica millet basrili olmasina ragmen burs bulamiyor iken Hangi ara ve nasil burs buldun ona girmiyorum bile)

3- Siddetli gecimsizlik yasiyorsan neden bunu cozmeye calismak yerine evi terk ediyorsun meselka siddetli gecimsizligin sebebi ney ?? durduk yere mi oluyor eger oyleyse ailen durduk yere seninle sorun yasiyorsa sana satasiyorsa o zaman yine dedigm gibi evden kacmak degil mantikli sekilde davranip aileden uzaklasma olur bu

4- Ateist Oldugunu Neden ozellikle belirtiyorsun ? Insanlarin seni musluman sanmasindan mi rahatsiz oluyorsun ? veya kaldigin yurt musluman eylemleri (eylem derken ibadet gibi seyler yanlis anlasilmasin) yaptigi icin mi rahatsiz oluyorsun ? Sana kotu mu davraniyorlar ateist'sin diye ? o zaman neden orada kaliyorsun ???

5- Aile Ile liseye kadar okurken Universite neden okunmazmis farki ney eve kiz mi atamiyon gece 3-4'te mi eve geliyon Alkollu vs. mi eve geliyon ? Yani Insalarin soyledikleri en sacma seylerden biridir bu aile ile ayni sehirde uni okunmaz vs... yukarda saydiklarimida zaten duzgun bir insan isen ozelliklede aile evinde yapma zaten yani niye yukarda bir arkadasin dedigi gibi herkesi genelliyip millete bu yonde ogut veriyorsun ???

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,181,656
Üyeler
187,544
Son üye
enrawl2312
Geri