İlk sistemimi kurdum Fanlar çalışmıyor yardımmm

Blondeboy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
245
Zoko King kasaya sahibim. Rgb leri çalışıyor pc yi açınca ancak fanlar hiçbir şekilde çalışmıyor. Pvm kablosunu sys fan 1,2,3 e sırasıyla taktım ama olmadı. Kontrolcünün fan girişlerine hiçbir şey takılı değil videodaki gibi. Videoda anakartsız, kumanda ile hemen çalışıyor ve kontrol edilebiliyorlar. Bende öyle olmamakta. Ne yapmam lazım yardımcı olun lütfen
1000118114.webp

Zoko King kasaya sahibim. Rgb leri çalışıyor pc yi açınca ancak fanlar hiçbir şekilde çalışmıyor. Pvm kablosunu sys fan 1,2,3 e sırasıyla taktım ama olmadı. Kontrolcünün fan girişlerine hiçbir şey takılı değil videodaki gibi. Videoda anakartsız, kumanda ile hemen çalışıyor ve kontrol edilebiliyorlar. Bende öyle olmamakta. Ne yapmam lazım yardımcı olun lütfenAlıntıyı görüntüle
Güç verdin mi kontrolcüye

Fanları kontrolcüye bağlamadın yani??
Yok hocam bağlanılacak hiçbir bağlantı yok çok garip
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hepsi birbirine bağlanmış. 7 fan var birde kasaya bağlı, hubta 4 fan yeri var.

Yok hocam bağlanılacak hiçbir bağlantı yok çok garip

Hepsi birbirine bağlanmış. 7 fan var birde kasaya bağlı, hubta 4 fan yeri var.
Fanların gücü ya bağlanmamış yada yanlış yönetiliyor güç olmadığı için dönmüyor olabilir yada sistemde oyun açtığında çalışıyorlar mı?

Fanların gücü ya bağlanmamış yada yanlış yönetiliyor güç olmadığı için dönmüyor olabilir yada sistemde oyun açtığında çalışıyorlar mı?
Hocam daha windows kurmadım kasayı kapamadım panellerini. Valla istersen görüntülü gösterebilsem bir baksan belki çözersin hocam. Tr bilgisayara whatsapptan yazıyorum nasıl fana bağlı değil diye cevap alıyorum sonra 4 5 saatte bir dönüyorlar. 30 saat oldu kasayı kuramadım binbir sorun

Hocam daha windows kurmadım kasayı kapamadım panellerini. Valla istersen görüntülü gösterebilsem bir baksan belki çözersin hocam. Tr bilgisayara whatsapptan yazıyorum nasıl fana bağlı değil diye cevap alıyorum sonra 4 5 saatte bir dönüyorlar. 30 saat oldu kasayı kuramadım binbir sorun
Fanların kabloları nereye gidiyor onu takip et

Fanların kabloları nereye gidiyor onu takip et
Evet hocam hepsini takip ettim. 2 açık şey vardı. Biri ııoı şeklinde 3 iğneli kapağı kapalı şeydi, diğeri garip bir biçimde içinde gene ııoı olan bir şeydi. Psu kutusundan gelen 2 pinli şeyi psu ya takıp o ikisini uydurabildim ama gene çalışmadı.

Evet hocam hepsini takip ettim. 2 açık şey vardı. Biri ııoı şeklinde 3 iğneli kapağı kapalı şeydi, diğeri garip bir biçimde içinde gene ııoı olan bir şeydi. Psu kutusundan gelen 2 pinli şeyi psu ya takıp o ikisini uydurabildim ama gene çalışmadı.
O kabloların ucunun Fotosunu atar mısın

İlki yine argb, ikincisi fanları birbirine bağlamak için.

İkinci fotoda elinin altında bir 4 pin dişi kablo var, onu ana karta takman lazım, pwm kablosu güç verecek

Böyle bir kablo ya kontrolcünden çıkacak ya da ayrıdan 3 fanın 3 pin erkek kablosu varsa birine bağlamışlardır sonunda yine böyle bir 4 pin female uç çıkacak.
Hangisi ise ana kartta sys_fan'a tak

Ekler

• 1000004021.webp
    1000004021.webp
    21.1 KB · Hit: 7
Geri