Stokta beyazı kalmış sadece eğer kasanız 360mm destekliyorsa bence ocypus delta l36 360mm almak daha mantıklı .Hocam 7800x3d ile kullanan var mı boşta oyunda (cyberpunk2077 gibi işlemci zorlayan) ya da render sırasında kaç dereceleri gördü 7800x3d için almak mantıklı mı yeni sistem dizdim olmayan paramla alacağım![]()
Hocam ben de bu konudaki v2 240mm yi aldım anakartımda aio pump soketi olmadığı için cpu opt ye taktım pompa kablosunu devir 3700 le 5150 arasında şu an normal mi ? biostan rpm ayarı yaptırmıyor cpu opt için. Prime 95 de anlık 115W çekerken maksimum 67 derece gördü 5600x işlemci bende de pbo+curve optimizer var ve maximum 5150 pompa devri gördü normal mi sizce değerler ? boşta da 29-30 derece de pompa devri 3750 lere kadar iniyor ama maksimumda 5150 geçmemesi biraz şaşırttı ve buna rağmen biraz sesli geldi bana bu devirde bile360'lık versiyonunu 5700x3d işlemcimle kullanıyorum. İşlemcimde UV mevcut; boşta 32 derece, oyunda (cs2-gta5) 46-49 derece arası takılıyor. Fanların hepsi her derece için sabit ve 700rpm'de çalışıyor. Pompası ilk başlarda sesli çalışıyordu fakat zamanla sesi azaldı. Buna ek olarak standart 6000rpm olan pompa hızını BIOS üzerinden 5500rpm civarlarına düşürdüm ve hiç pompa sesi kalmadı. 240'lığıda farksızdır. Tavsiye ederim.
Alıntıyı görüntüle
3700-5150 aralığı çok fazla. Bende aio_pump soketi mevcut ve pompa devri 5300-5550 arasında gidip geliyor. OPT soketi ne işe yarıyor bilmiyorum. Belki o sokete göre devir aralığının bu kadar fazla olması normal olabilir ama bana pek normal gelmedi.Hocam ben de bu konudaki v2 240mm yi aldım anakartımda aio pump soketi olmadığı için cpu opt ye taktım pompa kablosunu devir 3700 le 5150 arasında şu an normal mi ? biostan rpm ayarı yaptırmıyor cpu opt için. Prime 95 de anlık 115W çekerken maksimum 67 derece gördü 5600x işlemci bende de pbo+curve optimizer var ve maximum 5150 pompa devri gördü normal mi sizce değerler ? boşta da 29-30 derece de pompa devri 3750 lere kadar iniyor ama maksimumda 5150 geçmemesi biraz şaşırttı ve buna rağmen biraz sesli geldi bana bu devirde bile
cpu fanla aynı işi yapıyormuş o soket. Sanırım aio pump olmadığı için yapacak bir şey yok cpu fan gibi dereceye göre ayarlıyor muhtemelen. Çünkü boşta 29 derecede 3750 ye kadar indi 67 ye kadar çıkarabildim prime95 le sıcaklığı orada da 5150 ye geldi. 70 leri geçse daha da artacak devir sanırım ama prime95 le zorlamama rağmen 67 geçmediği için başka hiçbirşeyle daha üstüne çıkmaz sanırım sıcaklık3700-5150 aralığı çok fazla. Bende aio_pump soketi mevcut ve pompa devri 5300-5550 arasında gidip geliyor. OPT soketi ne işe yarıyor bilmiyorum. Belki o sokete göre devir aralığının bu kadar fazla olması normal olabilir ama bana pek normal gelmedi.
Pompa devir hızı ne durumda sizde hocam. Ben de en fazla 67 derecede 5150 gördü boşta 29 derecede 3750 lerde falanÜrün benimde elime geçti. 7500f ile konu sahibi arkadaşın dediği gibi antartikayı yaşıyorum. Soru varsa cevaplamaya çalışırım.Alıntıyı görüntüle
evet b450 anakartın eski braketini kullandım ben kutudan çıkmıyor. benim anakart sanırım rgb de desteklemiyor bağlamadım dümdüz kullanıyorum baya memnunum.Montajına başladım ama am4 için braket çıkmadı sadece intel braket var daha önceden sıvı soğutma taktığım için anakart üzerinde gelen bracketi çıkardım şu an bulamıyorum alan arkadaşlar da durum aynı mı amd için acaba yoksa bende eksik aksesuar mı var . @NVIDIAMDINTEL hocam kutuyu açtıysanız bakma imkanınız var mı acaba
Bracket sipariş verdim bende 200tl bir şey değil ama vakit kaybettirdi . Rampage millet beğenmez ama helios c1 var onda bile çıkıyorevet b450 anakartın eski braketini kullandım ben kutudan çıkmıyor. benim anakart sanırım rgb de desteklemiyor bağlamadım dümdüz kullanıyorum baya memnunum.
Nerden görüyoruz hocam bilmiyorum ben. Ayrıca hızı kaça almak lazım? Hiç karışmadığım haliyle maks 75 dereceyi gördüm. O da işlemci tabanlı oyunlarda. Hikayeli oyunlarda 60-62 geçmiyor.Pompa devir hızı ne durumda sizde hocam. Ben de en fazla 67 derecede 5150 gördü boşta 29 derecede 3750 lerde falan
hwinfo tarzı programlarda gözüküyor tam hızda çalışması daha iyi deniyor pompanınNerden görüyoruz hocam bilmiyorum ben. Ayrıca hızı kaça almak lazım? Hiç karışmadığım haliyle maks 75 dereceyi gördüm. O da işlemci tabanlı oyunlarda. Hikayeli oyunlarda 60-62 geçmiyor.
Tam hızda çalışmıyorsa da hızını nasıl arttıracağım ki?hwinfo tarzı programlarda gözüküyor tam hızda çalışması daha iyi deniyor pompanın
Bios'taki pompa devir ayarlarıyla oynamadıysanız eğer standart olarak tam hızda çalışıyor olması lazım hocam.Tam hızda çalışmıyorsa da hızını nasıl arttıracağım ki?