Öneri Intel Arc B580 fe vs Sparkle b580 Titan OC

poppin

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
13000
Selamlar arkadaşlar,
Mevcut sistemimi Intel Arc B580 ile güncellemeyi planlıyorum ancak iki model arasında kararsız kaldım: Intel Limited Edition (FE) ve Sparkle Titan OC.
İki kart arasında yaklaşık 5-7 derecelik bir sıcaklık farkı ve 1.500 - 2.000 TL civarında bir fiyat farkı var. Sizce bu farkı ödeyip Sparkle almak mantıklı mı, yoksa Limited Edition işimi görür mü?
Mevcut Sistem Özelliklerim:
İşlemci: Ryzen 3 3100 (Yakında R5 5600'e geçeceğim)
Anakart: Gigabyte B450M S2H
Kasa: Zalman T7 (GPU desteği 305mm olarak belirtilmiş, sparkle 315 mm ama sığacağını düşünüyorum)
PSU: 550W
Tereddüt Ettiğim Noktalar:
Sığma Sorunu: Sparkle Titan OC'nin 315mm olduğu söyleniyor, kasam 305mm destekliyor. Ön fanları sökmeden veya modlamadan sığdırmam imkansız mı?
PSU Yeterliliği: 550W PSU ile Sparkle'ın 3 fanlı ve OC'li modelinde sorun yaşar mıyım? (Limited Edition 190W TDP civarı).
Fiyat/Performans: 2.000 TL farka değecek bir termal başarı ve sessizlik farkı var mı? Şimdiden teşekkürler.

Kesinlikle limited edition. Psu gayet yeterli ama işlemciniz darboğaz yapabilir fark olan 2000TL ile de işlemci alırsınız. Bir süre kullandığım ekran kartı oldukça memnundum 5070'e geçince bu cuma indirimlerinde satmıştım biraz içim acısa da...

Fiyat farkına değmez, Limited Edition olan zaten çok ısınmıyor 70 derece görmüştüm ben maksimum. Üstelik kart çok şık, takım elbise gibi tipi var. Keşke satmasaydım koleksiyon olarak tutsaydım diyorum bazen. Yalnız işlemciyi hemen yükselt korkunç bir darboğaz yersin hiç keyif alamazsın yoksa hocam. En az R5 5600-5600X tak, uygun fiyata 5700x3D falan bulursan tadından yenmez

kasamdaki tum isiklari kapatan biri olarak soyluyorum limited editiondaki intel arc yazisinin isigi beni cok rahatsiz ediyor, maalesef kapatilmiyor

Geri