30 euro gümrük muafiyeti tamamen kaldırıldı

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,386
Eveet hayırlı olsun, bundan sonra bunu bilen ithalatçı ağalarımızdan 1 e aldıkları şeyi 100 e almakla değil 1000 e almakla kurtulacağız. Tamamen kaldırıldı muafiyet sınırı, normal ithalat prosedürleri uygulanacak.

Temo müşteri hizmetlerine bugün sordum sabah herhangi bir değişiklik olmadığını işleyişin aynen devam ettiğini söyledi acaba tüm işlemleri gene onlar mı sağlayacak
Öyle bir ihtimalin olması bile imkansız gibi bişey hocam ürünün fiyatının çok üstünde olan vergilerden cart curttan bahsediyoruz.

Gümrükten 6 şubat öncesi geçmiş olması lazım
Hocam ben sanmıyorum böyle olacağını, bazı siparişler 2-3 ay kadar sürebiliyor. Birinin aralıkta sipariş verdiğini ve yasa ortada yokken sipariş verdiğini düşünürsek bu yasaya takılması mantıksız. Öncesi sefer de aynısı olmuştu, sipariş tarihi 6 şubat sonrası olmamalı.

Hocam ben sanmıyorum böyle olacağını, bazı siparişler 2-3 ay kadar sürebiliyor. Birinin aralıkta sipariş verdiğini ve yasa ortada yokken sipariş verdiğini düşünürsek bu yasaya takılması mantıksız. Öncesi sefer de aynısı olmuştu, sipariş tarihi 6 şubat sonrası olmamalı.
Kağıt üstünde 6 şubat tarihinden itibaren başlıyor bunun için ben soranlara kargolarını riske atmamaları adına bu şekilde yapmalarını tavsiye ediyorum çünkü 2 ay sonra gelse kardeşim ben 6 şubat ta başlıyor dedim deme riskleri var. Mantıkla pek iş yürümüyor çünkü ne yazık ki ne olacağı belli olmuyor hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Az önce sipariş verdim iptal mi etsem
Uçak ile geliyorsa yetişir

Kağıt üstünde 6 şubat tarihinden itibaren başlıyor bunun için ben soranlara kargolarını riske atmamaları adına bu şekilde yapmalarını tavsiye ediyorum çünkü 2 ay sonra gelse kardeşim ben 6 şubat ta başlıyor dedim deme riskleri var. Mantıkla pek iş yürümüyor çünkü ne yazık ki ne olacağı belli olmuyor hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uçak ile geliyorsa yetişir
Bi onceki gumruk yasa degisikligi muhabbetinde de gecmisti ayni konu. Siparis 6 subat oncesi ise sorun olmamali. Ben dun temudan 3klik siparis verdim hemen hemen

Bi onceki gumruk yasa degisikligi muhabbetinde de gecmisti ayni konu. Siparis 6 subat oncesi ise sorun olmamali. Ben dun temudan 3klik siparis verdim hemen hemen
Dediğin gibi olsada temu,aliexpress te böyle bana soranlardan birisi ddp olarak almadıysa kargoyu ve 6 şubat sonrası varırsa gümrüğe bu durumlardan etkileneceği için her ihtimale karşı belirterek uyarıyorum artık gerisi o kişiye kalmış. ddp kargoda dediğin gibi olsada ddp olmayanda böyle bir durum yaşanmaz.

Selam Arkadaşlar,

30 Euro sınırı mevcutta devam etmesine rağmen aşağıdaki linkteki 10.5K tutarında ürünü amazon üzerinden risk alıp sipariş vermiştim.
Yurdışı Hong Kong merkezli satıcı. Bugün itibari ile gümrükten geçti ve aras kargoya teslim edilmiş.

Bu nasıl oldu sizce konuya hakim birisi var mı? yada saatler için kanunda bir madde mi var? Satıcının yorumlarında sipariş veren diğer Türk kullanıcıları da gümrükten sorunsuz geçtiğini söylemiş.
Satıcının diğer saatleri de şu an alınabilir. Ben bu saati Türkiye'de bulamadığım için sipariş vermiştim ve sorunsuz geçmiş oldu.

Saat Linki: https://www.amazon.com.tr/dp/B0CXTGPZNM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

1767963055082.webp

Edit: Saat elime ulaştı. Satıcı ürün ücreti olarak paketin üzerine 14,36 USD Ve Shipping Fee ücreti olarak da 3,5 USD belirtmiş.
Şubatta yürürlüğe girecek yeni kanuna göre bu şekilde alımları da kaldırmış olacaklar. Bu saat de satıştan kaldırılmış şu anda. Yurtdışı alışveriş yapacaklar elini çabuk tutsun.

Son düzenleme:
Geri