Senin kullanımına bağlı, açıkcası bazı ayarları orta veya düşük aldığında, 8 GB VRAM'li ekran kartını bile rahat 5-8 sene kullanırsın. Ha sorun çıkarır mı çıkarır, her şeyi ultra oynamayazsın. Açıkcası RT hariç bana grafikler çok da gelişecek gibi gelmiyor. Indie falan da oynuyorsan açıkcası gayet yeterli olacaktır. VRAM'e insanlar çok takılıyor bence, aslında bu kartların ömrünü kısaltan şey RT idi ve onu da AAA oyunlar hariç pek kullanan yok. Veya insanların şikayetlerinden dolayı oyun motorları alternatiflerini üretiyor ve daha az kaynak ile çalışabiliyor.
Yani forumlarda takılıp 2-3 yılda bir sistem değişenlerin yorumlarını çok ciddiye almayın derim. Çoğu düzgün oyun bile oynamıyor, artık bu bir şeyleri yükseltmek ve tüketmek, psikolojik ilaç almak gibi bir terapi yöntemi olmuş. Bunu yargılamıyorum bu arada, ama bunun farkında olun ve kendinize göre yorumlayın.
Bizim ülkede imkansızlıklardan dolayı zaten bir ürüne yıllarca katlanma yaygın. Gerçi bu dünyanın genelinde böyle, belirli bir azınlık sürekli yeni şey tüketiyor. Gerisi hep eski şeyleri tüketiyor. Oyunlarda keza güncel oyunların oynanma oranları bayağı düşük. İnsanlar halen eski oyunları tekrar tekrar oynuyor. Her şeyim güncel olsun takıntım falan yoksa sizi uzun süre götürür yani.