Rtx 5070 12gb ekran kartı aldım, fakat am5 anakart işlemci önerisi istiyorum f/p

chaca

80+
Reaksiyon skoru
45
gigabyte rtx 5070 12gb ekran kartı aldım, fakat am5 anakart işlemci önerisi istiyorum darboğaz min seviye f/p

Bütçe nedir oyun odaklı mı? hangi çözünürlükte kullanılacak

1920x1080 oynuyorum oyunları 20-23k arası bütçe
Nerdeyse her hafta incehesapta 7800x3d 13k bandına düşüyor eğer yarın düşer ve yakalarsan al geç ama yok düşmez ve yetişemez isen
7500x3d ya da 9700x bakılabilir kalan bütçe ile anakart bakabiliriz
Anakart için ATX mi MATX mi renk farkeder mi Beyaz siyah?

Nerdeyse her hafta incehesapta 7800x3d 13k bandına düşüyor eğer yarın düşer ve yakalarsan al geç ama yok düşmez ve yetişemez isen
7500x3d ya da 9700x bakılabilir kalan bütçe ile anakart bakabiliriz
Anakart için ATX mi MATX mi renk farkeder mi Beyaz siyah?
anakart farketmez hepsi olur, çift m2 slot gerekiyor sadece

işin içinde anakartta var ama
Ha ikisine bütçe 20-23k anladım. O zaman bütçe yetiyosa 7800x3d bak ki yeter büyük ihtimalle. İlla yetmiyosa 7500x3d bak.

Böyle bütçeni biraz aşıyo ama 7500x3d ye düşmek veya 7800x3d yi daha düşük besleyemeyecek bi anakarta takmaktansa bunlara bak

Beyaz ATX 3 slotlu 9.2k
Beyaz MATX 2 slotlu (kendi kullandığım anakart) 9k
Eğer 7800x3d yi yarın yakalarsan tadından yenmez arkadaşın attığı anakartta gayet güzel
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şahsen bana sorsan gigabyte b850 eagle ice alırdım

bütçenizi 2k falan aşıyor ama hem uyumlu hemde her oyunu darboğassız açacaktır. eğer bütçemi aşmasın dersenizde :

bu kombo biraz daha optimal olacaktır. attığım anakartta faz sayısı yüksek olduğundan ileriye yatırım olur. işlemci 7800x3d ye göre düşük kalıyor ama 5070 çok çok rahat beslicektir problem olmaz.

çok teşekkür ederim, ilginiz ve alakanız için toparlamak istiyorum şimdi mantıklı olarak hepsini göz önünde bulundurunca hangilerini almak mantıklı olur

çok teşekkür ederim, ilginiz ve alakanız için toparlamak istiyorum şimdi mantıklı olarak hepsini göz önünde bulundurunca hangilerini almak mantıklı olur
oyun için alınacaksa x3d işlemcisi her şekilde mantıklı olacaktır. ama x3d alacaksanız besleyecek anakarta ihtiyacı var ama anakartlar bütçenizi aşmaya başlicaktır. bütçenizi esnetebilirseniz önerdiğim 850 tomahawk çok rahat beslicektir. esnetemesseniz güçlü normal işlemci alıp aynı şekilde anakart alıp kullanabilirsiniz.

Geri