Çözüldü✓ Laptop önerisi yardımcı olursanız sevinirim

Reaksiyon skoru
2
Merhaba oynadığım oyun sadece knight online başka hiçbir şey oynamıyorum bana laptop önerir misiniz almışken iyi bişey alayım diyorum sonradan sorun çıkarmasın güzel bir laptop önerir misiniz yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba oynadığım oyun sadece knight online başka hiçbir şey oynamıyorum bana laptop önerir misiniz almışken iyi bişey alayım diyorum sonradan sorun çıkarmasın güzel bir laptop önerir misiniz yardımcı olursanız sevinirim
Bütçe ne kadar ve iyi derken hangi özeliklerde iyi istiyorsunuz uzun ömür mü performans mı

Taşımak şart değilse dizüstü almayın. Eski bir oyun olduğundan, harici GPU tanımlama gibi şeyler çok istikrarlı olmuyor. Yani anlayacağınız şekilde şöyle diyeyim dizüstü bilgisayarlar hem pili korumak hem de ısınmayı önlemek için iki tane GPU barındırıyor. Biri işlemci içerisinde olan entegre yani masaüstü kullanımı, tarayıcıda gezmeye yeten basit bir GPU. Diğer ise harici genelde AMD ve Nvidia olan VRAM'li harici GPU, bu genelde oyunlar ve yüksek güç gerektiren uygulamalarda çalışacağı zaman devreye giriyor.

KO gibi eski oyunlarda harici GPU'yu tanımlasanız da bunların iletişimine çok da uygun çalışacak altyapısı yok. Bu yüzden aynı bileşenlerin masaüstü versiyonuna göre garip çalışıyor. Ayrıca PVP, pazar gibi alanlarda çok fazla nesne vb. girince dizüstü normale göre garip bir şekilde ısınıp, masaüstünde alacağınız deneyimden farklı bir deneyim sağlayacaktır.

Evet KO eski bir oyun ama PVP vb. oynuyorsanız sizi dezavantajlı duruma düşüreceği yerler olacaktır. Keza harici klavye de kullanmanız gerekecek. Çünkü ne oynarsanız oynayın, sıcak havayı atsın diye bir dizüstü yükseltici kullanmanızı öneririm.

Bütçeniz ne bilmiyorum, ama dediğim taşınması gerekmiyorsa dizüstüye bulaşmayın.

Örnek amaçlı atıyorum KO gibi oyunlar için 4050 iş görür, iyi bir şey istiyorsanız 5060 falan için 50-80K gibi fiyatlara çıkmanız gerekiyor. Ekstra vergileri ve kompakt yapılarından dolayı da masaüstü oem vb. sistemlere göre de pahalı kalıyor.

Geri