Arc raiders rx 9070 xt kullanım sorunu

arc raiders'ın optimizasyonunun çok da iyi olmadığını biliyorum, o ihtimal de geldi aklıma ama işte bunu kafaya takma sebebim arkadaşımın ve benim ekran kartlarımızın aynı olmasına rağmen kullanımda bu kadar fark olması
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2k da deneyeceğim ve sonucu yazıcam tekrar buraya teşekkürler
Arc Raiders'ın optimizasyonu hakkında bir şey demedim. Bence optimizasyonu kötü değil. AMD tarafında tek sorun RT ayarı olabilir, onu da sabit ayara alırsanız sorun yaşamazsınız. Buradaki sorun 1080P monitör. 2K alırsanız sorun büyük oranda ortadan kalkacak.

Ayrıca bellek yükseltme imkanınız varsa 32 GB çıkın. Güncel oyunlar artık 13-14 GB gibi kaynak tüketimlerini yüksek ayarda ulaşıyor.

arc raiders da hangi ayarı denersem deniyim ekran kartını ortalama %70 civarı kullanıyo ve 90watt kullanıyo.
Fps de ortalama 160 civarı fsr3 ve frame gen açıkken onlar açık olmadan 80 90 arası
ayarlarım dediğim gibi ne olursa olsun fps aşırı değişmiyor
1080p oynuyorum (monitörüm 1080p)
Sistemimin bazı parçaları
rx9070xt
amd ryzen5 7500f
16x1 ram
internetten videolar izlediğimde sonuçlar böyle değildi

Düşük ayarlarda 189 FPS Orta ayarlarda 125 FPS Yüksek ayarlarda 89 FPS Ultra ayarlarda 85 FPS Bu veriler tam doğru olmayabilir ama 1080p de senin kartın ile Arc Raiders ta alman gereken fpsler bu şekilde verilmiş.
Ekran kartın ve işlemcin arasında 1080p de orta ayarlarda yüzde 17 lik bir darboğaz gözüküyor. Buna göre hesaplarsak.
Orta ayarlarda
103-104 fps alman lazım. Buna göre yüksek ve ultra ayarlarda maksimum görebileceğin 90 fps olmalı. Yani evet fsr3 ve framegen açık değilken 80-90 arası fps alıyorsan bu veriler yüksek ihtimal doğru. Ekran kartı kullanım değerinde muhtemelen doğru. Tek tuhafıma giden ekran kartının 90w güç kullanması. Tavsiyem 2k monitöre geçin 7500f o kartı 2k da rahatlıkla besler ve darboğaz da olmaz. Ayrıca 1 tane 1x16 ram alırsanız şuanki kullandığınızın aynısından hem 32gb kullanırsınız kapasiteniz artar. Hemde oyunu daha akıcı oynarsınız.

Düşük ayarlarda 189 FPS Orta ayarlarda 125 FPS Yüksek ayarlarda 89 FPS Ultra ayarlarda 85 FPS Bu veriler tam doğru olmayabilir ama 1080p de senin kartın ile Arc Raiders ta alman gereken fpsler bu şekilde verilmiş.
Ekran kartın ve işlemcin arasında 1080p de orta ayarlarda yüzde 17 lik bir darboğaz gözüküyor. Buna göre hesaplarsak.
Orta ayarlarda
103-104 fps alman lazım. Buna göre yüksek ve ultra ayarlarda maksimum görebileceğin 90 fps olmalı. Yani evet fsr3 ve framegen açık değilken 80-90 arası fps alıyorsan bu veriler yüksek ihtimal doğru. Ekran kartı kullanım değerinde muhtemelen doğru. Tek tuhafıma giden ekran kartının 90w güç kullanması. Tavsiyem 2k monitöre geçin 7500f o kartı 2k da rahatlıkla besler ve darboğaz da olmaz. Ayrıca 1 tane 1x16 ram alırsanız şuanki kullandığınızın aynısından hem 32gb kullanırsınız kapasiteniz artar. Hemde oyunu daha akıcı oynarsınız.
amd den bir ayarla 2k ya aldım ama voltaj hala düzelmedi 110 civarına çıktı sadece 120 bazen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arc Raiders'ın optimizasyonu hakkında bir şey demedim. Bence optimizasyonu kötü değil. AMD tarafında tek sorun RT ayarı olabilir, onu da sabit ayara alırsanız sorun yaşamazsınız. Buradaki sorun 1080P monitör. 2K alırsanız sorun büyük oranda ortadan kalkacak.

Ayrıca bellek yükseltme imkanınız varsa 32 GB çıkın. Güncel oyunlar artık 13-14 GB gibi kaynak tüketimlerini yüksek ayarda ulaşıyor.
benim takıldığım zaten fps tarafı değil ekran kartını düzgün kullanıp o kadar fps alsa problem olmıycak, benim taktığım ekran kartının kullanımı anormal mi değil mi. Eğer normalse bir problemim çok yok zaten donma kasma vs. çok çok nadir oluyor

bu arada 4k ya aldım ve kullanımı vs. düzeldi fps daha stabil oldu hatta eğer düzgün biyerdeysem 200 ortalama oluyor

Geri