Buhar Patlamaları(lav-deniz) Kuran Mucizeleri 14

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Su patlamaları açıkça Kuranda geçmemektedir. Kuranda geçseydi bizzat tarifi, bilimsel açıklaması detaylıca verilirdi. Sizin yaptığınız 1400 yıl önce yazıldığı iddia edilen bir metine günümüz bilimi ile bilimsel kılıf uydurma çabası. Bende yazayım o zaman. Suyun ağlaması.... 2000 sene sonra su moleküllerinin aslında "ağlama" yoluyla bilmem ne etkileşime girdiğini vs vs bulsunlar ve benim bu yazdığım "suyun ağlaması" kanıt olsun. Olur mu öyle şey. Ayrıca kalp kör olamaz kalp bir görme organı değildir. Bilimsel gerçekliğe Kuranı kanıt sunmaya çalışırken bilimden uzaklaşan masal destanvari ifadeleriniz "kalp körleşmesi" sizi tutarsız hale getiriyor.

Hocam ayrıca bu kadar İslamın hak din olduğunu kanıtlama çabası içerisindeyken Yahudi bir aktörü profil resmi yapmak nasıl bir his?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaş Kültür Sanat Eğitim Başlığı altında Felsefe alt başlığına konu açmış, fikrini eleştirdik diye engelledi beni ajahahaha :)))

Su patlamaları açıkça Kuranda geçmemektedir. Kuranda geçseydi bizzat tarifi, bilimsel açıklaması detaylıca verilirdi. Sizin yaptığınız 1400 yıl önce yazıldığı iddia edilen bir metine günümüz bilimi ile bilimsel kılıf uydurma çabası. Bende yazayım o zaman. Suyun ağlaması.... 2000 sene sonra su moleküllerinin aslında "ağlama" yoluyla bilmem ne etkileşime girdiğini vs vs bulsunlar ve benim bu yazdığım "suyun ağlaması" kanıt olsun. Olur mu öyle şey. Ayrıca kalp kör olamaz kalp bir görme organı değildir. Bilimsel gerçekliğe Kuranı kanıt sunmaya çalışırken bilimden uzaklaşan masal destanvari ifadeleriniz "kalp körleşmesi" sizi tutarsız hale getiriyor.
he kardeş kek tarifide versin mi? istiyorsan denklem falanda girsin ne dersin?
bir insanın kalbi körse tariften fazlası gerekir
BİLİMSEL TESTLERE GÖRE KORKU VE CEHALET KALPTEKİ SİNİRLERİ ETKİLER (kalpte duygusal durumlara tepki veriyor ama elbet manevi anlamda söylüyor kuran tabii ki anlayana)
dostum çok bildiğini zannediyorsun ya
bence ilk öğrenmekten başla sonra konuşuruz

tutarsız herhangi bir şey yok kardeşim sende aşırı bir hazımsızlık seziyorum diğerlerinden daha fazla ama içini dökemiyorsun
az belli et yani çok belli etme bol bol kudura bilirsin arşivde 140 dan fazla şey var

kimseyi engellemedim kendini engellemiş olabilirsin

Son düzenleme:
he kardeş kek tarifide versin mi? istiyorsan denklem falanda girsin ne dersin?
bir insanın kalbi körse tariften fazlası gerekir
BİLİMSEL TESTLERE GÖRE KORKU VE CEHALET KALPTEKİ SİNİRLERİ ETKİLER (kalpte duygusal durumlara tepki veren)
dostum çok bildiğini zannediyorsun ya
bence ilk öğrenmekten başla sonra konuşuruz

tutarsız herhangi bir şey yok kardeşim sende aşırı bir hazımsızlık seziyorum diğerlerinden daha fazla ama içini dökemiyorsun
az belli et yani çok belli etme bol bol kudura bilirsin arşivde 140 dan fazla şey var

kimseyi engellemedim kendini engellemiş olabilirsin
Üslup bağırttı ahahahahaha :) Zeka, vizyon ve kültür seviyeniz belli hocam kusura bakmayın ama sizi ciddiye alıp bir tartışmaya girmem.

Üslup bağırttı ahahahahaha :) Zeka, vizyon ve kültür seviyeniz belli hocam kusura bakmayın ama sizi ciddiye alıp bir tartışmaya girmem.
ilk mesajındaki gariplikleri anlarsan neden böyle cevap verdiğimi anlarsın başkada bir sebebi yok!

Kuranda geçseydi bizzat tarifi, bilimsel açıklaması detaylıca verilirdi
1400 yıl önce yazıldığı iddia edilen metin (Kitap kelimesini kullan bari oda yok)

ikinci cümlede saygısızlık içeriyor. ve ilk cümlede tarif yazıyorsun farkında mısın ne kadar garip ve mantıksız bir istek
şimdi anladın mı sana neden böyle konuştuğumu zevkimden veya başka bir şeyden böyle konuşmadım aslında cevap vermeyecektim
ama bu 2 cümleye kuruldum çok (üstelik sabah 5) aslında cevapta vermeyecektim.

velev ki sana tarif verdi ee sınav ne olacak? bu direk sınav ihlalidir.
kuran inananlara gizli ve azar azar mucizeler gösterir. sınavın kuralını ihlal etmeden. kuran bir bilim kitabı değil Tanrının öğüt verdiği bir
kitaptır. Seninle özel husumetim yok
ilk cümle neyse cevap verilebilir bir düzeyde

1400 YIL ÖNCE YAZILDIĞI İDDAA EDİLEN METİN NASIL BİR YAZIDIR BANA BUNU AÇIKLA

cümleni düzgün seç benden fazlasıyla kaliteli bir cevap al başkada sebebi yok özellikle ikinci cümleye kuruldum

Son düzenleme:
Kuran'ı değiştiriyorsun utanmadan da. Bilimsel kanıt sunuyorsun güyam.

Yanlış çeviri - Denizler patlatıldığı zaman.

Doğru çeviri- Denizler kaynayıp bir birine karıştığı zaman.

٣ وَإِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ
Cahillik'te zor bi sey be hocam ozelliklede bilmedigi bir konuda sanki uzmanmis gibi inatla savunanlara gicik kapiyorum kisisel algilamayin lutfen

Gidip biraz Kuran ve meali konusu'nu arastirirsaniz aslinda dediginizin yanlis oldugunu fark ediceksiniz (Tabi Islam dusmanligi yerine Objektif bir sekilde her fikire acik sekilde yaklasirsaniz) aksi takdirde Kabul etmek istemeyen bir insana Bi ton kaynak sunsam Asla inanmaz bir bahne uretir ama kabul etmek istedigi seyi ortada herhangi bir delil yoksa dahi inanir insan oglu ne diyeyim yani

Cahillik'te zor bi sey be hocam ozelliklede bilmedigi bir konuda sanki uzmanmis gibi inatla savunanlara gicik kapiyorum kisisel algilamayin lutfen

Gidip biraz Kuran ve meali konusu'nu arastirirsaniz aslinda dediginizin yanlis oldugunu fark ediceksiniz (Tabi Islam dusmanligi yerine Objektif bir sekilde her fikire acik sekilde yaklasirsaniz) aksi takdirde Kabul etmek istemeyen bir insana Bi ton kaynak sunsam Asla inanmaz bir bahne uretir ama kabul etmek istedigi seyi ortada herhangi bir delil yoksa dahi inanir insan oglu ne diyeyim yani
ALLAH razı olsun sonunda birisi anladı ALLAH sizden razı olsun

Kuran'ın meali kuranın anlaşılabilir bir dile çevrilmiş halidir. Bunu anlamakta zor olmasa gerek gelipte bana cahil diyenlere bak. sjsjdjdhsh :D

ALLAH razı olsun sonunda birisi anladı ALLAH sizden razı olsun
Ayrıca konuyu evirip çevirmenin de anlamı yok ve buharlaşma patlama yoluyla gerçekleşmez. Doğal etkileşim sonucu suyun kaynamasıdır.

Patlayan taş veya Lav parçasıdır. Allah sizede bol bol bilgi versin.

Kuran'ın meali kuranın anlaşılabilir bir dile çevrilmiş halidir. Bunu anlamakta zor olmasa gerek gelipte bana cahil diyenlere bak. sjsjdjdhsh :D

Ayrıca konuyu evirip çevirmenin de anlamı yok ve buharlaşma patlama yoluyla gerçekleşmez. Doğal etkileşim sonucu suyun kaynamasıdır.

Patlayan taş veya Lav parçasıdır. Allah sizede bol bol bilgi versin.
bir konuda eminim insan kalbindekini görür senin amacın hiç bir zaman öğrenmek anlamak için okumak olmadı inkar etmek için okudun böylece ALLAH ta senin sapkınlığını misliyle arttırdı işte kuranın çoklu anlamlarının gücü budur.
daha çok yap ki daha çok hak et başına gelecekleri banane
yani sen hiç bir zaman tarafsız değildin bolca devam et böyle umrumda değil

bir konuda eminim insan kalbindekini görür senin amacın hiç bir zaman öğrenmek anlamak için okumak olmadı inkar etmek için okudun böylece ALLAH ta senin sapkınlığını misliyle arttırdı işte kuranın çoklu anlamlarının gücü budur.
daha çok yap ki daha çok hak et başına gelecekleri banane
yani sen hiç bir zaman tarafsız değildin bolca devam et böyle umrumda değil
Başka yerde söyleme buhar patlamasını komik duruma düşersin.
Forumda yine anlıyoruz senin durumunu çok şeyyapan yok o yüzden

Başka yerde söyleme buhar patlamasını komik duruma düşersin.
Forumda yine anlıyoruz senin durumunu çok şeyyapan yok o yüzden
kendini daha fazla düşürme bu makale milyonlarca okumaya sahiptir
arapçanın dahi ne olduğunu bilmiyor hiç utanmadan yorum yapıyor mealci ateist
HADİ ALLAH VERSİN HAYDİİİ hela gibi muhabbet yapıyorsun sen

üslup koruyalım

Sanki arapça bildin de Uzaya roket fırlattın.
Amerikalı Çinli Ateist bilim adamlarının ürettikleri teknolojileri kullanıyor bide gelip bilimden konuşuyor.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri