Telefon Açıldıktan Hemen Sonra Yeşil Şerit ve Ekran Kapanıyor – Yardım

YGT_875

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Telefonumda ciddi bir ekran sorunu yaşıyorum ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Durum şöyle:

• Telefonu açtığımda ilk anda ekran normal görünüyor, ama hemen ardından yeşil şeritler çıkıyor.
  • Bazen ekran açıldığı gibi kapanıyor, bazen şeritler ekranda kalıyor.
  • Önceden, Facebook gibi bazı uygulama ikonlarının renkleri ekranın üstünde geçici şeritler oluşturuyordu; bu sorun artık çok nadir ve şimdilik ekran açıldıktan kısa süre sonra meydana gelen beyaz/yeşil şeritler kaldı.
  • Kendi kendine tıklama yok, yani ghost touch görünümü yok.

Gözlem ve tahminlerim:

1. Ekran paneli bozulmuş olabilir (LCD/AMOLED) → Şeritler ve yeşil renk hatası genellikle panelin kendisinden kaynaklanıyor.
  2. Ekran flex kablosu veya bağlantısı gevşemiş olabilir → Açılışta kısa süre normal görünmesi, ardından şeritlerin ve kapanmanın başlaması kablo veya konektör problemine işaret edebilir.
  3. Telefon anakartındaki ekran sürücü devresi → Nadir ama bazen bu tarz renk/piksel sorunlarına yol açabilir.

Denemelerim:

• Telefonu açıp şarja takmadan denedim, yeşil şerit hemen çıktı.
  • Kendi kendine tıklama veya başka uygulama müdahalesi yok.
  • Yazılım güncelleme veya format çözüm olmadı (çünkü sorun donanımsal görünüyor).

Soru ve yardım isteğim:

• Bu tür şerit ve açılma-kapanma problemini yaşayan oldu mu?
  • Panel değişimi veya flex kablo kontrolü işe yarar mı?
  • Servise götürmeden önce evde güvenli şekilde kontrol edilebilecek bir yöntem var mı?
  • Başka olası nedenler nelerdir?

Her türlü tavsiyeniz ve tecrübeniz benim için çok değerli.

Teşekkürler.

Ekler

• WIN_20260111_12_24_05_Pro.webp
    WIN_20260111_12_24_05_Pro.webp
    45 KB · Hit: 21
Yüzde 90 ekran diyebilirim. Ekran değişirse sorun düzelecektir.

garantisi varsa hiç söküp takma gönder. flexsi kablosu zarar görmüş olabilir belki yada telefon bir yere düşmüştür ondan kaynaklı zarar da gelmiş olabilir
Sökme takmaya ben korkarım zaten yapamamda İnşallah garanti kabul eder su veya düşme sonucu deyipte geri göndermezler.

Durduk yere böyle olmaz normalde. Darbe aldı mı, sıvı teması var mı? pantolon cebinde çok sıkıştığı için zarar görmüş olabilir.

Durduk yere böyle olmaz normalde. Darbe aldı mı, sıvı teması var mı? pantolon cebinde çok sıkıştığı için zarar görmüş olabilir.
Genelde pantolon cebinde taşırım eve pantolon cebi boş durunca rahatsız oluyorum nedense.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,553
Üyeler
187,526
Son üye
semiersoy
Geri