Merhaba arkadaşlar,
Telefonumda ciddi bir ekran sorunu yaşıyorum ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Durum şöyle:
Gözlem ve tahminlerim:
Denemelerim:
Soru ve yardım isteğim:
Her türlü tavsiyeniz ve tecrübeniz benim için çok değerli.
Teşekkürler.
Telefonumda ciddi bir ekran sorunu yaşıyorum ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Durum şöyle:
- Telefonu açtığımda ilk anda ekran normal görünüyor, ama hemen ardından yeşil şeritler çıkıyor.
- Bazen ekran açıldığı gibi kapanıyor, bazen şeritler ekranda kalıyor.
- Önceden, Facebook gibi bazı uygulama ikonlarının renkleri ekranın üstünde geçici şeritler oluşturuyordu; bu sorun artık çok nadir ve şimdilik ekran açıldıktan kısa süre sonra meydana gelen beyaz/yeşil şeritler kaldı.
- Kendi kendine tıklama yok, yani ghost touch görünümü yok.
Gözlem ve tahminlerim:
- Ekran paneli bozulmuş olabilir (LCD/AMOLED) → Şeritler ve yeşil renk hatası genellikle panelin kendisinden kaynaklanıyor.
- Ekran flex kablosu veya bağlantısı gevşemiş olabilir → Açılışta kısa süre normal görünmesi, ardından şeritlerin ve kapanmanın başlaması kablo veya konektör problemine işaret edebilir.
- Telefon anakartındaki ekran sürücü devresi → Nadir ama bazen bu tarz renk/piksel sorunlarına yol açabilir.
Denemelerim:
- Telefonu açıp şarja takmadan denedim, yeşil şerit hemen çıktı.
- Kendi kendine tıklama veya başka uygulama müdahalesi yok.
- Yazılım güncelleme veya format çözüm olmadı (çünkü sorun donanımsal görünüyor).
Soru ve yardım isteğim:
- Bu tür şerit ve açılma-kapanma problemini yaşayan oldu mu?
- Panel değişimi veya flex kablo kontrolü işe yarar mı?
- Servise götürmeden önce evde güvenli şekilde kontrol edilebilecek bir yöntem var mı?
- Başka olası nedenler nelerdir?
Her türlü tavsiyeniz ve tecrübeniz benim için çok değerli.
Teşekkürler.