dolaroldu8tl
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,670
ben bira içince düzeliyor öneririm her türlü alkol okaydir yeterince iç yeter
Rakı yok hocam viski var olur mu?![]()
Rakı yok hocam viski var olur mu?![]()
olayın özelden başka bir çözümü yok. Ben sıfırdan çürük dişleri 5 e dolgulularıda tekrar altı kist yaparsa 5.5 a yatırıyorum. Aldığımı veriyorum maaştan ama gram umrumda değil. Tatlı dahi yiyemiyordum. 2 diş yaptırdım. 3. süne başladık hala 1 tane daha dişim yansıma yapıyor. Tek seansla da geçebilcek bir şey değil, 2-3 seans sürüyor, araştır, adam gibi muamele çeken klinik bul yaptır dişi hocam. Beni gece 9 dan sabah 5 e kadar uyutmayaan ağlaya ağlaya kafamı duvaarlara vurduğum sızlayan dişlerimde oldu günde 3 kez fırçalıyoz artık adam oldukta 5 diş dolgulu, 20 liklerde Allaha emanet, azıların yanlarıda aynı şekil.. Kıymet bilemedikSelamlar öncelikle şunu belirteyim dişçiye randevu bulamadım devlette o yüzden buraya sormak istedim belki dişçi vardır diye. Olay şu 3 gün önce gece vakti durduk yere sol en arka alt dişime bir anda sızı girdi ve geçmiyor sadece ibuprofen içince sızı ve ağrımsı his gidiyor ilacın etkisi bitince tekrar başlıyor böyle deli dehşet bir ağrı değil acı eşiğimi geçecek kadar yaşım 25 daha önce çocukken ve 18'li yaşlarımda çoğu dişim çekildi 20'lik değil yani öyle tahmin ediyorum. Bir şey yiyip içerken sadece ağzımı hareket ettirdiğim için sızı artıyor o kadar ama sorun etmiyor o kadar lakin durduğum yerde sızı devam edince rahatsız ediyor parmağım ile dişe bastırınca hiç bir şey olmuyor ama işin çok az arkasına bastırınca bir şeyler oluyor yanak tarafında da elimle bastırınca ağrıyı / sızıyı hissediyorum artıyor da bu nedir sizce ne olabilir?
Hocam valla adam akıllı dişçi olsa hemen yaptırıcam da ama yok maalesef hepsi paraya tamah ediyor sadece ve iyi bir iş çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorsun size de çok geçmiş olsun hocam.olayın özelden başka bir çözümü yok. Ben sıfırdan çürük dişleri 5 e dolgulularıda tekrar altı kist yaparsa 5.5 a yatırıyorum. Aldığımı veriyorum maaştan ama gram umrumda değil. Tatlı dahi yiyemiyordum. 2 diş yaptırdım. 3. süne başladık hala 1 tane daha dişim yansıma yapıyor. Tek seansla da geçebilcek bir şey değil, 2-3 seans sürüyor, araştır, adam gibi muamele çeken klinik bul yaptır dişi hocam. Beni gece 9 dan sabah 5 e kadar uyutmayaan ağlaya ağlaya kafamı duvaarlara vurduğum sızlayan dişlerimde oldu günde 3 kez fırçalıyoz artık adam oldukta 5 diş dolgulu, 20 liklerde Allaha emanet, azıların yanlarıda aynı şekil.. Kıymet bilemedik
gerejirse şehir değiştirir, maaşımı verir taş yersim ( şu an aynı durumdayım) yine de yaptırırım dişimi hocam, o kadar sızladıki geçen cıma rapor aldım işe gitmediö.Hocam valla adam akıllı dişçi olsa hemen yaptırıcam da ama yok maalesef hepsi paraya tamah ediyor sadece ve iyi bir iş çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorsun size de çok geçmiş olsun hocam.
Yeni gördüm mesajı.@Dentista ağam neredesin?
Dostum gece başlayan ağrılar genellikle çürüğe bağlı gelişir. Çürük, dişin içerisindeki sinir ve damar paketine ne kadar yaklaşırsa kademeli olarak ağrı yaşamaya başlarsın. Gece bir etkene bağlı olmadan başlayan uzun süreli ve ilaç kullanmak isteyeceğin ağrılar kanal ağrıları olur. Bir röntgen veya ağız içi görüntü olmadığı için sadece söylemlerinden tanı çıkarıyorum. Tavsiyem bir çok özelde ilk muayene ücretsizdir telefon ile arayıp ücretsiz olan yerleri öğren. Sana yakın bir klinikten randevu al. Geçmiş olsun.Selamlar öncelikle şunu belirteyim dişçiye randevu bulamadım devlette o yüzden buraya sormak istedim belki dişçi vardır diye. Olay şu 3 gün önce gece vakti durduk yere sol en arka alt dişime bir anda sızı girdi ve geçmiyor sadece ibuprofen içince sızı ve ağrımsı his gidiyor ilacın etkisi bitince tekrar başlıyor böyle deli dehşet bir ağrı değil acı eşiğimi geçecek kadar yaşım 25 daha önce çocukken ve 18'li yaşlarımda çoğu dişim çekildi 20'lik değil yani öyle tahmin ediyorum. Bir şey yiyip içerken sadece ağzımı hareket ettirdiğim için sızı artıyor o kadar ama sorun etmiyor o kadar lakin durduğum yerde sızı devam edince rahatsız ediyor parmağım ile dişe bastırınca hiç bir şey olmuyor ama işin çok az arkasına bastırınca bir şeyler oluyor yanak tarafında da elimle bastırınca ağrıyı / sızıyı hissediyorum artıyor da bu nedir sizce ne olabilir?
Hocam sizi bulmuşken sorayım hemen gece vaktinden kastım saat 21:30 22:00 gibiydi çok fazla kahve çay ve sigara tüketiyorum ara sıra da gazlı içecek içerim ağrım yok bu bahsettiğim şey ağrıdan ziyade sızlama sürekli devam eden sızlama 4 gün oldu hiç artmadı bu sızlama sabit duruyor ibuprofen içme sebebim ise sızlama beni rahatsız ediyor o yüzden içiyorum çürük müdür sizce?Yeni gördüm mesajı.
Dostum gece başlayan ağrılar genellikle çürüğe bağlı gelişir. Çürük, dişin içerisindeki sinir ve damar paketine ne kadar yaklaşırsa kademeli olarak ağrı yaşamaya başlarsın. Gece bir etkene bağlı olmadan başlayan uzun süreli ve ilaç kullanmak isteyeceğin ağrılar kanal ağrıları olur. Bir röntgen veya ağız içi görüntü olmadığı için sadece söylemlerinden tanı çıkarıyorum. Tavsiyem bir çok özelde ilk muayene ücretsizdir telefon ile arayıp ücretsiz olan yerleri öğren. Sana yakın bir klinikten randevu al. Geçmiş olsun.
Valla deniyorum hocam da çürükse yapılacak tedavi nedir işimi gücümü ona göre ayarlayımÇürüğe bağlı yaşıyor olabilirsin. Diş etlerinde çekilme olabilir özellikle sigara kullanıyorsan. Diş etinde travma yaratıp aniden diş etinin çekilmesine sebep olacak bir durum yaşamadıysan sürekli sızlama yaşamazsın. İlerlemiş çürüğün olma ihtimali yüksek. En azından röntgenin olsaydı daha kesin konuşabilirdim. Randevuları bir kovala dostum daha kötüleşmeden bulabildiğin ilk fırsatta doktora gitmeye çalış.
Hocam ben 8 yaşından 19 yaşına kadar fazlasıyla operasyon geçirdim benim korktuğum falan yok devlete de randevu aldım şansıma 3 gün sonrasına verdi araştırıp insanlardan fikir almak ne zaman korkaklık oldu?Buradan tedavi olamazsın. Git bir diş doktoruna. Korkunun ecele çaresi yok.
Yüksek ihtimalle kanal tedavisi görürsün. Bir veya bir kaç seans sürebilir. Doktorun işlemin kaç seans süreceğini tayin eder. Bazı durumlarda diş tedavi edilebilir olmuyor o zaman çekimi yapılır. Yanağını ısırman böyle bir şey yapmaz. Ancak çiğneyip tüm dokuyu travmatize edeceksin ki öyle olabilsin. Zaten böyle bir şey olsa göreceğin görüntü sonrası buraya yazmaz ilk işin acile gitmek olurdu. Yani yanağını ısırman ile ilgisi yok.Valla deniyorum hocam da çürükse yapılacak tedavi nedir işimi gücümü ona göre ayarlayım
Edit: Hocam yemek yerken bu sol yanağı ısırmak falan bu dediğinize sebebiyet verir mi?