Çözüldü✓ Kingston 2x32 GB CL30 6000MHz Hynix a-die RAM'e 5200Mhz cl18 için timing önerisi

Reaksiyon skoru
1
Başlıkta belirtiğim ramı cl18 5200mhz değerine almak istiyorum sadece valorant oynuyorum r7 9800x3d kulanıyorum anakartım asus tuf x870e plus wıfı 7

Bant genişliğinin artması da gecikmeyi düşürüyor, en verimli sonucu çıkabildiğin en yüksek bant genişliğine çıkıp zamanlamaları kısabildiğin kadar kısarak alırsın. Ek olarak x3D işlemcilerde zaten kendi ön bellekleri yeterince fazla olduğu için fark çok az olur.

Cl18 deneyimlemek istiyorum 5200 6000 bana etki ediceğini düşünmüyorum 100 fps bile düşürse umrumda değil sadece en düşük gecşkmeyi almak istiyorum

Ekler

• IMG_6715.webp
    IMG_6715.webp
    131.5 KB · Hit: 17
Cl18 deneyimlemek istiyorum 5200 6000 bana etki ediceğini düşünmüyorum 100 fps bile düşürse umrumda değil sadece en düşük gecşkmeyi almak istiyorum
sen gecikme işini çok ama çok yanlış anlamışsın düşük mhz de cl düştü diye oyunun gecikmesi düşmez.

ama 100 fps düşüşü gecikmeyi artırır.

ramde önemli olan bantgenişliğidir, bant genişliği ne kadar artarsa oyun fps si yükselir yani latency düşer.,

kısaca ne kadar yüksek fps=o kadar az latency

sandığın gibi düşük fps ama düşük latency diye bir dünya yok.

başta sistemini gear 1 1:1 modda nasıl kullanılacağını, fclk nedir öğrenerek işe başla. temel olaydan bir habersin

baya güldürdün bu arada

Son düzenleme:
En düşük gecikmeyi bant genişliğini artırarak alırsın işte sadece zamanlama sıkılaştırmakla olmuyor onu anlatıyorum, ek olarak senin ilk zamanlaman ve frekansın iyi, voltajlara ve alt zamanlamalara ince ayar çekmen gerek en düşük gecikme için.

@Adaçetin şu kaba tavrınız ve egonuz ile burdan uzaklaşmanızı istiyorum benim çok anladığım bişey değil ne yapacağımda seni ilgilendirmez çok bilgili olsam zaten burda konu açmazdım 1000fps alıyorum 540hz kulanıyorum benim için fps önemli değil ve sadece deneyimlemek istiyorum

Geri