Ekran kartımın furmak testi normal mi sizce

Furmark ve pubg FPS test edeceğiniz şeyler değil. Bu işi doğru yapmak istiyorsan superposition ve 3dmark skorları karşılaştırın. Furmarkı yalnızca ısılara ve güç tüketimine bakmak için kullanın.
Dediğiniz programlar üzerinden test ettim sonuçlar "normal" olarak görünüyormuş yine de sizlere göstermek istiyorum.
Örneğin bu yazıyı yazdıktan sonra cs2 oynuyorum fps 120-160 arasında değişiyor

Ekler

• 13556.webp
    13556.webp
    1.8 MB · Hit: 21
  • 13558.webp
    13558.webp
    985.9 KB · Hit: 20
Dediğiniz programlar üzerinden test ettim sonuçlar "normal" olarak görünüyormuş yine de sizlere göstermek istiyorum.
Örneğin bu yazıyı yazdıktan sonra cs2 oynuyorum fps 120-160 arasında değişiyor
Kartın 3070 mi 3070Ti mi? Bilmiyorsan GPU-Z programı ile görebilirsin. Ayrıca GPU için Furmark2 1080p çalıştırıp test görseli yükler misin?

İşlemci test için Cinebench R23 Single ve Multi olarak yapıp onu da yükleyebilirsin.

Kartın 3070 mi 3070Ti mi? Bilmiyorsan GPU-Z programı ile görebilirsin. Ayrıca GPU için Furmark2 1080p çalıştırıp test görseli yükler misin?

İşlemci test için Cinebench R23 Single ve Multi olarak yapıp onu da yükleyebilirsin.
Dediğiniz gibi testleri tekrar yaptım sonuçları atıyorum. Benim suana kadar gördüğüm gpu kullanımı hep düşük kalıyor ve furmak da core mhz sabit 1540 da kalıyor

Ekler

• 13790.webp
    13790.webp
    2.1 MB · Hit: 14
  • 13716.webp
    13716.webp
    2.1 MB · Hit: 12
Dediğiniz gibi testleri tekrar yaptım sonuçları atıyorum. Benim suana kadar gördüğüm gpu kullanımı hep düşük kalıyor ve furmak da core mhz sabit 1540 da kalıyor
Sorun yok normal çalışıyor. Furmak o kadar fazla yük bindirmez zaten. Ama aldığın sonuçlar normal.

Sorun yok normal çalışıyor. Furmak o kadar fazla yük bindirmez zaten. Ama aldığın sonuçlar normal.
Haklısınız normal değerler ancak ben sanırım sorunumun kaynağını buldum ve çözümünü bilmiyorum. Bazı ağır oyunlarda veya programlarda cpu ve gpu kullanimi dengeli iken birde cpu kullanımı %100 lere çıkıyor ve o programi kapatana kadar da kolay kolay düşmüyor . Bunun nedeni sizce ne olabilir sizce . Dediğiniz gibi değerler normal ?

Haklısınız normal değerler ancak ben sanırım sorunumun kaynağını buldum ve çözümünü bilmiyorum. Bazı ağır oyunlarda veya programlarda cpu ve gpu kullanimi dengeli iken birde cpu kullanımı %100 lere çıkıyor ve o programi kapatana kadar da kolay kolay düşmüyor . Bunun nedeni sizce ne olabilir sizce . Dediğiniz gibi değerler normal ?
İşlemci ısılarını kontrol ettiniz mi ve hangi oyunlarda sorun yaşıyorsunuz?

Çok bas ağrıttım kusura bakmayın halen anlamış değilim pubg,fortnite ve rust oynamak isterken oluyor pubg ve rust oynayamaz derecede dusuk fps veriyor fortnite ise dokuları vs yüklemiyor ses ler kesilmeye başlıyor bir sorun ama anlayamadım . Pubg yuksek ayarda 80 fps zor verdi bu fotoğrafta. İşlemcim ryzen 5 5600 ekran karti rtx3070 daha once rtx3060 vardı ilk aldığım da böyle değildi su bir kac ayda bu hale geldi . Islemci hariç tüm parçaları değiştirdim. Darboğaz olabilirmi diye düşündüm ama kime sorsam cok rahat yeter işlemcin diyor. Bakıyorum sıcaklıkta 60 derece sabit acaba kalıcı hasar mı oluştu diye düşünüyorum. :(

Ekler

• 14323.webp
    14323.webp
    887.8 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Geri