Çözüldü✓ Yüksek FPS almama rağmen kasma hissi

Luci_

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
379
Merhaba
Valorantta yüksek FPS almamama rağmen bazı zamanlar 60hz hissi alıyorum. Rekabet maçına girdim ara ara kasma hissettim ben FPS drop oldu sandık ama o anlarda drop yok sonra başka bir maça girdim maçın yarısından fazlası kasarak geçti. Sonra bir dm girdim hiç sorun yoktu.

Valorant zaten optimizasyon olarak kötü team dm de 250 FPS üstüne çıkamıyorum normal maçlarda 350-450 oluyor falan

Ek kısmına bir fotoğraf ekledim bu DM deki bir istatistik o an GPU kullanımı %86 gözüküyor ama genelde 70-90% arası değişiyor. Bu maçta bahsettiğim his hiç olamdı ama

Bu yaşadığım olay darboğazdan kaynaklı mı?

Ekler

• IMG_3198.webp
    IMG_3198.webp
    251 KB · Hit: 85
Merhaba
Valorantta yüksek FPS almamama rağmen bazı zamanlar 60hz hissi alıyorum. Rekabet maçına girdim ara ara kasma hissettim ben FPS drop oldu sandık ama o anlarda drop yok sonra başka bir maça girdim maçın yarısından fazlası kasarak geçti. Sonra bir dm girdim hiç sorun yoktu.

Valorant zaten optimizasyon olarak kötü team dm de 250 FPS üstüne çıkamıyorum normal maçlarda 350-450 oluyor falan

Ek kısmına bir fotoğraf ekledim bu DM deki bir istatistik o an GPU kullanımı %86 gözüküyor ama genelde 70-90% arası değişiyor. Bu maçta bahsettiğim his hiç olamdı ama

Bu yaşadığım olay darboğazdan kaynaklı mı?
Mikro takılma oluyordur ramlerin düzgün çalışıyor mu kontrol edebilirsin ramler mikro takılmada etkili onun dışında ekran kartı ve chipset driverlarını kontrol edebilirsin aynı sorun bende de oluyordu AMD sistemde ramlerin ayarını biostan değiştirdikten sonra düzelir gibi oldu ama ekran kartı driverini ddu ile kaldırıp yeniden kurunca tamamen düzeldi. Ekran kartı driverı kurduktan sonra görüntü ayarlarından hzini yeniden ayarlamayı unutma ben 1 maç ayarlamadan girmiştim tam düzelmedi sanmıştım 60hzde kalmıştı 60hz bile daha iyi hissettiriyordu mikro takılmalara göre bunları yaptıktan sonra yeniden yardımcı olabilirim ama büyük ihtimalle düzelecektir.

Bir sorun olduğu %1 ve %0.1 fpslerinden gözüküyor bu sorunu çözmeden oyun sana zevk vermeyecektir iğrenç bir durum dediğim şeyler çözüm olacaktır.

Son düzenleme:
Mikro takılma oluyordur ramlerin düzgün çalışıyor mu kontrol edebilirsin ramler mikro takılmada etkili onun dışında ekran kartı ve chipset driverlarını kontrol edebilirsin aynı sorun bende de oluyordu AMD sistemde ramlerin ayarını biostan değiştirdikten sonra düzelir gibi oldu ama ekran kartı driverini ddu ile kaldırıp yeniden kurunca tamamen düzeldi. Ekran kartı driverı kurduktan sonra görüntü ayarlarından hzini yeniden ayarlamayı unutma ben 1 maç ayarlamadan girmiştim tam düzelmedi sanmıştım 60hzde kalmıştı 60hz bile daha iyi hissettiriyordu mikro takılmalara göre bunları yaptıktan sonra yeniden yardımcı olabilirim ama büyük ihtimalle düzelecektir.

Bir sorun olduğu %1 ve %0.1 fpslerinden gözüküyor bu sorunu çözmeden oyun sana zevk vermeyecektir iğrenç bir durum dediğim şeyler çözüm olacaktır.
Ramlerin tam olarak nesini kontrol etmeliyim?
Hz ayarı dediğin adrenalin içinde falan mı? Windows ayarlarındaki mi?

Ramlerin tam olarak nesini kontrol etmeliyim?
Hz ayarı dediğin adrenalin içinde falan mı? Windows ayarlarındaki mi?
Ramlerin Cl değerlerini kontrol etmen çok önemli biostan bir yapay zeka ile beraber bakabilirsin uygun ayarlara xmp veya expo denersin stabil çalışırsa manuel ayara gerek kalmaz yoksa manuel olarak ayarlamak yapay zeka ile kolay evet Windows ayarlarından bahsediyorum gelişmiş görüntü ayarları sıfırlanır ekran kartı driverını kaldırıp yeniden yükleyince öncelikle ram ayarlarını kontrol edebilirsin driverlar güncel olsa bile ramlerden kaynaklı olabilir takılma dediğimiz durum

Ramlerin Cl değerlerini kontrol etmen çok önemli biostan bir yapay zeka ile beraber bakabilirsin uygun ayarlara xmp veya expo denersin stabil çalışırsa manuel ayara gerek kalmaz yoksa manuel olarak ayarlamak yapay zeka ile kolay evet Windows ayarlarından bahsediyorum gelişmiş görüntü ayarları sıfırlanır ekran kartı driverını kaldırıp yeniden yükleyince öncelikle ram ayarlarını kontrol edebilirsin driverlar güncel olsa bile ramlerden kaynaklı olabilir takılma dediğimiz durum
Ramlerim 3600mhz cl18 özelliğinde frekansı 3200e ayarlamıştım bir bakayım cl değerinede. Bende xmp ve expo gözükmüyor D.O.C.P. diye bir şey gözüküyor sadece

Hocam driverı kaldırdıp bir daha kurdum, biostan ram frekansını 3200 den 3600 e çıkardım fclk ayarını 1800 yaptım yine aynı şekilde bir dm girdim ekledim sonuç resmini

Ekler

• IMG_3204.webp
    IMG_3204.webp
    116.1 KB · Hit: 46
fps yi 270 e sabitledim stabil olarak %1: 150 %0.1: 70 oluyor

Bilemiyorum ama belki ram ekran kartı iyi oturmamıştır
Şu an yok gibi ama aklıma takıldı bir kere varmış gibi geliyor ama yok gibi garip bir durum :)

fps yi 270 e sabitledim stabil olarak %1: 150 %0.1: 70 oluyor bu değerler nasıl sizce bilginiz var mı

Şu an yok gibi ama aklıma takıldı bir kere varmış gibi geliyor ama yok gibi garip bir durum :)

fps yi 270 e sabitledim stabil olarak %1: 150 %0.1: 70 oluyor bu değerler nasıl sizce bilginiz var mı
Sabit olmasa bile olmaması lazım ben 5600 1070 ile sıkıntı yaşamıyorum valo da tüm kısıtlamalar kapalı

Hocam iyi akşamlar değerleriniz biraz daha düzelmiş ama bu değerlerle hâlâ takılma hissedersiniz ama oyun daha oynanabilir olmuştur tahminimce arkadaşın dediği şey doğru valorant için bu sistemle sorun yaşamıyor olmanız lazım darboğaz durumunu bilmiyorum ekran kartı işlemcinin ama ram ve driverlarla bu durum daha düzelmiş olması sorunun donanımdan çok yazılımdan kaynaklı olabileceğini düşündürürdü bana ram ayarlarınızın idealini biliyorum desen yalan olur ama ram ayarlarını hallettiğinizi ve ekran kartı, chipset driverlarını guncellediginizi düşünerek mouse driverını da gözden geçirmenizi önerebilirim ayrıca eğer ekran kartını işlemci kısıtlıyorsa ulps ayarına bakabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam ulpsyi açınca işlemci ekran kartının donanımını kullanıp daha iyi performans veriyordu darboğaz gibi durumlarda ayrıca her şey düzgün olsa bile valorantta kaynaklı da sorun olabilir destek açarsanız bunu da test edebilirsiniz adminler yardımıyla sorunu tam olarak bilemediğim için tam elimden geldiğince yardımcı olamaya çalıştım bunları kontrol edip geri dönüş yapabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım

Geri