OCCT PSU ve GPU Testlerinde Mavi Ekran — Sorun PSU Kaynaklı Olabilir mi?

Erenith

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba,
Ben Eren. Bugün yaşadığım bir sorunu sizlere aktarmak istedim, yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarım son zamanlarda durduk yere mavi ekran vermeye başladı. Boşta herhangi bir sorun yok ancak Valorant ve Roblox gibi basit uygulamalarda bile mavi ekran alıyorum.

Sorunu tespit etmek için OCCT programı ile testler yaptım. CPU testinde herhangi bir sorun yaşamadım, ancak PSU (Power) ve GPU testlerini başlattığımda bilgisayarım kısa süre içinde donuyor ve ardından mavi ekrana düşüyor. Power test sırasında bilgisayarım 1 dakika bile dayanamıyor.

Bu yüzden sorunun PSU kaynaklı olup olmadığını merak ediyorum. Bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Kullandığım donanımlar:
  • PSU: gameload 450W.
  • ekran kartı: GTX 960.
  • işlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
  • anakart: ASRock B450.
  • RAM: 16 GB.
Daha önce de PSU arızası yaşamıştım. Acaba tekrar PSU mu bozuldu, yoksa ekran kartı ya da başka bir donanım bu soruna sebep olabilir mi?

Yaptırdığın yer işi düzgün yapmamışsa sorun psudan ve bence öyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sana tavsiyem sıfır psu al high power bronze sertifikalılar var gayet ucuz ve en büyük artısı 5v/12v birbirinden bağımsız

Yaptırdığın yer işi düzgün yapmamışsa sorun psudan ve bence öyle
Galiba bilgisayarcıma güvenmem gerekiyordu. Bu PSU’yu 2025 yazında yaklaşık 1300 TL gibi bir fiyata vermişti. Büyük ihtimalle sorun zaten PSU kaynaklı. Ayrıca arıza tespit parası verip ekstra masraf yapmak istemiyorum. PSU öneriniz var mı? Büyük ihtimalle ikinci el alacağım ya da Archon markasının 500 W PSU’sunu almayı planlıyorum.

Galiba bilgisayarcıma güvenmem gerekiyordu. Bu PSU’yu 2025 yazında yaklaşık 1300 TL gibi bir fiyata vermişti. Büyük ihtimalle sorun zaten PSU kaynaklı. Ayrıca arıza tespit parası verip ekstra masraf yapmak istemiyorum. PSU öneriniz var mı? Büyük ihtimalle ikinci el alacağım ya da Archon markasının 500 W PSU’sunu almayı planlıyorum.
İkinci el psu alınmaz alacaksan da garanti etiketine dikkat etmen lazım anca öyle

Geri