Çözüldü✓ Msi pro b760m'in vrmleri 14600k yı destekler mi?

Peonta

80+
Reaksiyon skoru
99
arkadaşlar 12400f var bende toplama olarak almıştım ve içindeki anakartını bu anakart ile değiştirmiştim 2 ssdye ihtiyacım var diye ve zamanında da satar üstüne koyar toplarım dediğim için hiç şey yapmadım upgrade edersem daha iyi vrm soğutuculu bir şey mi alsam diye bakmadım ve şuan ki fiyatlarla satıp tekrar toplamak istediğimden emin değilim kıbrısta yaşıyorum ve 5600mhz cl38 16 gb ddr5 ram 16k civarı bi fiyata satılıyor o yüzden ben de elimde bulunan ramleri çöpe atmak istemedim 32gb var bende ddr4 3200mhz şuan kafamı kurcalayan olay ben 14600k alırsam benim bu anakarttaki vrmler yeterli gücü verebilcek mi overclock falan yapmam alakam yoktur anakartımı da değiştirmek istemiyorum sadece üstünde soğutucuları bile yok ve gerekli gücü adam akıllı teslim edebilirler mi emin değilm bir sorun yaşar mıyım?

760m tam hangi model vrm soğutucu var mı?
yok kanka bu ssd coverı olan ddr4 bir model m-p falan olması lazım 2 dakka bi bakayım linki varsa https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B760M-P-DDR4
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yok kanka bu ssd coverı olan ddr4 bir model m-p falan olması lazım 2 dakka bi bakayım linki varsa https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B760M-P-DDR4
kafamı kurcalayan da bu işte çipseti neyse okey hoş ama soğutucusu yok msi zaten söylememe gerek yok bu fiyat aralıklarına uğraşmıyorlar bile yani kasayı da değiştirmek istiyorum daha iyi hava akışı olan bi kasa alıcam lian li lancool 207 alıcam onla kurtarırım belki diyordum da emin olamadım işte

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kafamı kurcalayan da bu işte çipseti neyse okey hoş ama soğutucusu yok msi zaten söylememe gerek yok bu fiyat aralıklarına uğraşmıyorlar bile yani kasayı da değiştirmek istiyorum daha iyi hava akışı olan bi kasa alıcam lian li lancool 207 alıcam onla kurtarırım belki diyordum da emin olamadım işte
Beslemez bu serinin eski nesil için olanını almıştım bildiğin H serisi gibi güç beslemesi var K serisine gücü yetmiyor aşırı ısınıp performans düşürüyor.

O değil de MSİ 6 senede hiç mi değişiklik yapmadın be, şuna bak birkaç ufak ekleme hariç hiç dokunmamışlar 😀
1768779871525.webp

Son düzenleme:
Beslemez bu serinin eski nesil için olanını almıştım bildiğin H serisi gibi güç beslemesi var K serisine gücü yetmiyor aşırı ısınıp performans düşürüyor.

O değil de MSİ 6 senede hiç mi değişiklik yapmadın be, şuna bak birkaç ufak ekleme hariç hiç dokunmamışlar 😀
Alıntıyı görüntüle
bütün layout aynı lan yemin ediyorum başka seçeneğim olsa düşünmeden onu alırdım da adamların ellerinde tek msi vardı performans düşüklüğü ne kadar olur underclock ya da volt her neyse yapsam kurtarır mı belki yeni bi ana kart bulana kadar?

İkinci elde z790 falan bak ddr4 olanları var onların da

Son düzenleme:
İkinci elde z790 falan bak DDR olanları var onların da
ikinci el marketini biraz zor bulurum burda hocam burda öyle bir kültür pek yok millet ya tutuyo ya da alan böyle mağazalar olursa onlara veriyor uğraşmıyorlar pek facebook gruplarıyla onlarla bunlarla

bütün layout aynı lan yemin ediyorum başka seçeneğim olsa düşünmeden onu alırdım da adamların ellerinde tek msi vardı performans düşüklüğü ne kadar olur underclock ya da volt her neyse yapsam kurtarır mı belki yeni bi ana kart bulana kadar?
VRM lere soğutucu blok gibi bir şey tak yoksa VRM 100 dereceye vurunca işlemcinin turbo boostunu kapatıyor anakart.

VRM lere soğutucu blok gibi bir şey tak yoksa VRM 100 dereceye vurunca işlemcinin turbo boostunu kapatıyor anakart.
kanka soğutucu gibi bir şey taksam bile yine de bir fark yaratır mı yani çünkü 12400fin güç kullanımı nerde 14600k nerde bu vrmler o güç aktarımını kaldıramadığı sürece taksam nolcak

kanka soğutucu gibi bir şey taksam bile yine de bir fark yaratır mı yani çünkü 12400fin güç kullanımı nerde 14600k nerde bu vrmler o güç aktarımını kaldıramadığı sürece taksam nolcak
Soğutabilirsen pek sorun olmaz ama VRM sayısı az olduğundan yine çok ısınacak. Yazılımı da 6 yılda hala değiştirmedilerse VRM 100 derece olunca işlemcinin Turbo Boostunu kapatıp temel hıza düşürüyor bu anakart.

Soğutabilirsen pek sorun olmaz ama VRM sayısı az olduğundan yine çok ısınacak. Yazılımı da 6 yılda hala değiştirmedilerse VRM 100 derece olunca işlemcinin Turbo Boostunu kapatıp temel hıza düşürüyor bu anakart.
intelin turbo ile temel frekansı da birbirlerine uzak bide ya neyse hacı gelecekteki parası olan halim düşünsün şuan kafayı yoramam teşekkür ederim yardımın için

Geri