Yardım MSI Mag Forge 100R Rgb Sorunu

BabaYaga89

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
230
Merhaba arkadaşlar,

Benzer sorun yaşayanlar olmuş ancak bir çözüme ulaşabilen görmedim o yüzden buraya yazıyorum. MSI Mag Forge 100R kasamdaki ledler çalışmamaya başladı. Pc çalışırken anakart arkasındaki led controller ın güç kablosunu çekip takınca çalışıyor ancak pc açılırken ve devamında kendiliğinden çalışmıyor. Bir çözüm önerisi olan var mıdır?

Teşekkürler

belki bilgisayarı acarken elle acmak lazımdır rgb tusuna basınca calısmıyoru mu

belki bilgisayarı acarken elle acmak lazımdır rgb tusuna basınca calısmıyoru mu
Yok şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu. açılış tuşuyla beraber hepsi yanardı. Kasadaki led tuşuyla da değişirdi. Şimdi o tuş da etkisiz.

Yok şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu. açılış tuşuyla beraber hepsi yanardı. Kasadaki led tuşuyla da değişirdi. Şimdi o tuş da etkisiz.
hocam o zaman arkadakı kontrolcuyle alakalıdır

kontrolcünün güç kablosunu çıkarıp takınca yanıyor ama her seferinde öyle yapmak lazım gibi. Bu bir arıza mıdır sence?
bence agrıza degıldır hocam aynı gırısten bırden cok olması lazım o gırıslerı degıstıre degıstıre deneyın bırde

bence agrıza degıldır hocam aynı gırısten bırden cok olması lazım o gırıslerı degıstıre degıstıre deneyın bırde
kontrolcünün güç girişi tek hocam. Argb çıkışları çok. uğraşıyorum bakalım...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok mu başka önerisi olan?

Son düzenleme:
Kimse var mı? :)

Kabloyu çıkardıktan sonra geliyor diyon yaa LEDLER sonra ne yapınca gidiyor tekrar ?

MSİ uygulaması üstünden veya bir yerden tasarruf modu veya ledleri kapama flan aktif etmiş olabilir misin ?

Kasadan ledlerin rengini dğeiştirdiğin tuşa basılı tutunca ledler sönükte olsa geri yanmıyor mu ? İllaha kabloyu tak çıkar mı istiyor...

Kabloyu çıkardıktan sonra geliyor diyon yaa LEDLER sonra ne yapınca gidiyor tekrar ?

MSİ uygulaması üstünden veya bir yerden tasarruf modu veya ledleri kapama flan aktif etmiş olabilir misin ?

Kasadan ledlerin rengini dğeiştirdiğin tuşa basılı tutunca ledler sönükte olsa geri yanmıyor mu ? İllaha kabloyu tak çıkar mı istiyor...
Pc yi kapatıp açınca ledler yanmıyor, tekrar aynı işlem gerekiyor. Bahsettiğin tuşa basılı tutunca da bir şey olmuyor. İlla ki kontrolcünün güç kablosu çıkarılıp geri takılınca bir daha ki pc kapatmaya kadar normal yanıyor. Yeni bir kontrolcü alacağım gibi görünüyor.

Arkadaşlar hala bir çözüm bulamadım kontrolcüm bu. Alt kısmındaki güç kablosunu çıkarıp taktığımda pc yi kapatana kadar tam fonksiyonlu çalışıyor ancak pc yi kapatıp açtığımda otomatik olarak devreye girmiyor eskisi gibi. Bunun yenisini de bulamıyorum. Görüldüğü üzere benim kasanın ön panelinden buna takılan iki pinli bir led kablosu var kasanın önündeki led tuşuyla kontrol etmem için. Bu özellik piyasadaki hiçbir kontrolcüde bulunmuyor. Anakartımda da argb girişi yok yani bu kontrolcüye mecburum. Önerisi olan var mıdır?

Teşekkürler

Ekler

• WhatsApp Image 2026-01-25 at 02.48.24.webp
    WhatsApp Image 2026-01-25 at 02.48.24.webp
    110.4 KB · Hit: 16
Yok mu kimsenin bir önerisi? Çok teknik bir konu herhalde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,843
Üyeler