Yardım Ryzen 7 7800X3D ve RX 9070 XT İçin Anakart Seçimi

byoxyy

80+
Reaksiyon skoru
6
Selamlar arkadaşlar,
Yeni bir üst segment oyun sistemi toplama aşamasındayım. Ana bileşenlerimi belirledim ancak anakart ve diğer tamamlayıcı parçalar konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Sistemde özellikle oyun performansını zirvede tutmayı hedefliyorum.
Belirlediğim Ana Parçalar:

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D

Ekran Kartı: Sapphire RX 9070 XT Nitro+ 16GB

Anakart Adayım ise MSI MAG B850 Tomahawk MAX Wi-Fi

(Özellikle EZ PCIe Release düğmesi ve PCIe 5.0 desteği için bu modelde karar kıldım max olmayan model ile arasında çok az bir fiyat farkı var)
Bu link de max olmayan modeli

Sizce iyi mi yoksa overkill mi olur böyle bir anakart fazla m2 yuvası olduğu için geleceğe dönük olduğunu düşünüyorum mantıklı bişey mi yapıyorum böyle yüksek model anakart alarak

Ufak bi ekleme geri kalan parçalar için önerilere açığım RAM SSD PSU ve işlemci soğutucu (sıvı soğutma kullanmak istemiyorum ama işlemci yüksek bir model olduğu için düşürmem gerekir mi yoksa güçlü bir hava soğutma almam yeterli olur mu)

Yakın fiyata X870 olanı var. Amazon'da taksit imkanı da var.

Taksit şart değil diyorsan daha uyguna da var. Aradığınız özelliklere göre ben X870 anakartlardan birini almanızı öneririm.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu tarafında Phantom Spirit 120 SE yeterli olur. Sıvı soğutma şart değil.

Eğer daha güzel görünümlü bir şey olsun diyorsan EVO veya diğer bağlantıdaki ürünlere bakabilirsin.

Hepsinde 7 tane ısı borusu ve iki fan var. Bunlar ısıyı dağıtmak için gayet yeterli. Fiyata göre şekil, gösterge ve ekran olayı dahil oluyor. Bir de 120 SE düzüne göre daha kutu gibi gözüküyorlar. Elbette fanlarda da değişiklik var. Ama fiyattan kırmak istiyorsanız ve görünüm önemli değil diyorsanız 120 SE de gayet yeterli.

Bellek olarak bunu önerebilirim. Yine de siteleri ayrı ayrı araştırın, uygun fiyata bellek bulunabilir. Ama bütçe sıkıntınız yoksa CL30, 6000 MHz bellek öneririm. Veya 1x32 GB alıp ileride bir 32 GB daha alıp 64 GB'da yapılabilir.

Son düzenleme:
Yakın fiyata X870 olanı var. Amazon'da taksit imkanı da var.

Soğutucu tarafında Phantom Spirit 120 SE yeterli olur. Sıvı soğutma şart değil.

Eğer daha güzel görünümlü bir şey olsun diyorsan EVO veya diğer bağlantıdaki ürünlere bakabilirsin.
Soğutucu önerileri için çok teşekkür ederim hepsine bakicam önerdiğin anakart da güzel USB4 olması harika ama pek kullanacağımı düşünmüyorum açıkçası günlük kullanımda ne işime yarayabilir USB4?

Oyun için toplanan bir pc'de b850'ler x870'ler tamamen para israfı. O parayı ek ssd'ye harcardım ben olsam. Ram olarak 6000mhz-cl30 herhangi bir marka model alabilirsin 2x16 gb. Sıvı soğutmaya ihtiyacın yok ama akvaryum kasalarda hava soğutma kaba duruyor, sırf görsellik için sıvı soğutma alınabilir. İyi bir kule tipi işini de görür. Psu olarak 850 watt A tiet zero fan bir şey alman yeter markalara para gömme bence. Kasa ise akvaryum olmalı nitro çok iyi duruyor akvaryumlarda.

Oyun için toplanan bir pc'de b850'ler x870'ler tamamen para israfı. O parayı ek ssd'ye harcardım ben olsam. Ram olarak 6000mhz-cl30 herhangi bir marka model alabilirsin 2x16 gb. Sıvı soğutmaya ihtiyacın yok ama akvaryum kasalarda hava soğutma kaba duruyor, sırf görsellik için sıvı soğutma alınabilir. İyi bir kule tipi işini de görür. Psu olarak 850 watt A tiet zero fan bir şey alman yeter markalara para gömme bence. Kasa ise akvaryum olmalı nitro çok iyi duruyor akvaryumlarda.
Önerdiğin anakart varsa tavsiye alabilirim seçtiğim anakart 14k biraz yüksek ama 4 5k fazla verip pcie5 ve fazla m2 yuvası olan anakart almak ve gelecek odaklı yapması daha mantıklı geldi yanlış düşünüyorsam lütfen tavsiyelerini öner

Hava soğutma durumunda haklısın bence de kötü durucak ama zaten ben kullanicam performansı yüksek olsa da yeter gidip tiktokta hava aticak vs değilim sonuçta sıvı soğutmayı 2 3 yıl sonra değiştirmektense güzel güçlü bi hava soğutma alıp bozulana kadar kullanmak daha mantıklı geliyor şuan için

Önerdiğin anakart varsa tavsiye alabilirim seçtiğim anakart 14k biraz yüksek ama 4 5k fazla verip pcie5 ve fazla m2 yuvası olan anakart almak ve gelecek odaklı yapması daha mantıklı geldi yanlış düşünüyorsam lütfen tavsiyelerini öner

Hava soğutma durumunda haklısın bence de kötü durucak ama zaten ben kullanicam performansı yüksek olsa da yeter gidip tiktokta hava aticak vs değilim sonuçta sıvı soğutmayı 2 3 yıl sonra değiştirmektense güzel güçlü bi hava soğutma alıp bozulana kadar kullanmak daha mantıklı geliyor şuan için
Hocam ben imzamdaki sistem için b650 tomahawk aldım çok memnunum ama şuan çok pahalı. Aynı kartın farklı renkli hali var Msi pro b650 a çok iyi anakart, rengi uyuyorsa garanti bunu alın. Ben 3 tane 2tb ssd taktım 10 sene götürür artık. Hava soğutma içinse resim atayım benim sistemin

Ekler

• IMG-20260112-WA0009(1).webp
    IMG-20260112-WA0009(1).webp
    615.1 KB · Hit: 11
Hocam ben imzamdaki sistem için b650 tomahawk aldım çok memnunum ama şuan çok pahalı. Aynı kartın farklı renkli hali var Msi pro b650 a çok iyi anakart, rengi uyuyorsa garanti bunu alın. Ben 3 tane 2tb ssd taktım 10 sene götürür artık. Hava soğutma içinse resim atayım benim sistemin
Hava soğutma ve kasanın linki varsa atabilir misin rica etsem

Hava soğutma ve kasanın linki varsa atabilir misin rica etsem
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...iyah-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,1231457456.html

https://www.akakce.com/bilgisayar-k...iyah-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,1231457456.html
Kasa nedir?

Geri