Sistem Bileşenlerim:
GPU: ZOTAC RTX 5070 Ti Gaming Solid Core OC
CPU: Intel Core i5-14600KF (360mm soğutucu)
Anakart: MSI PRO Z790-P WIFI (BIOS Güncel)
PSU: MSI 750W 80 Plus Bronze
RAM: 32GB DDR5 5600MHz
İşletim Sistemi: Windows 11 (Güncel)
Yaşadığım Sorunlar:
Rastgele Çökmeler: Oyunlarda (Örn: Test Drive Unlimited Solar Crown) belirsiz zamanlarda oyun çöküyor. Minidump incelemesinde hata kodu hep 0x141 (nvlddmkm.sys) olarak görünüyor.
GPU Stres Testi Hatası: OCCT ile GPU testi yaptığımda sistem yarım saat sonunda reset attı fakat hata kodu yok ama minidump dosyasında yine aynı hata gözüküyor.
İlginç Durum: Hem işlemciyi hem ekran kartını %100 yük altına sokan OCCT Power Testi'ni 20 dakikadan fazla sorunsuz geçiyorum. Sorun sadece tek başına GPU yüklendiğinde veya dinamik oyun sahnelerinde tetikleniyor.
Güç Girişi: Kart üzerindeki güç konnektörü (yeni model maks 300w veriyor) tam oturmuş durumda ve üzerindeki yeşil LED yanıyor.
Denediğim Çözümler:
-BIOS en son sürüme güncellendi.
-DDU ile temiz sürücü kurulumu yapıldı.
-Sıcaklıklar normal (stres testinde maks GPU 70°C civarı).
-Ekran kartı desteği mevcut sarkma yok.
-Nvidia yüksek performans modu açık.
Donanımsal bir arıza tespiti için yapılan VRAM ve GPU testlerinde hata kodu alınmadı.
Şüphelendiğim Noktalar:
750W Bronze PSU'nun RTX 5070 Ti'ın anlık voltaj sıçramalarını karşılayamaması.
Bu sorunu daha yüksek wattlı bir PSU ile çözebilir miyim yoksa kartın kendisinde mi bir sorun var?
GPU: ZOTAC RTX 5070 Ti Gaming Solid Core OC
CPU: Intel Core i5-14600KF (360mm soğutucu)
Anakart: MSI PRO Z790-P WIFI (BIOS Güncel)
PSU: MSI 750W 80 Plus Bronze
RAM: 32GB DDR5 5600MHz
İşletim Sistemi: Windows 11 (Güncel)
Yaşadığım Sorunlar:
Rastgele Çökmeler: Oyunlarda (Örn: Test Drive Unlimited Solar Crown) belirsiz zamanlarda oyun çöküyor. Minidump incelemesinde hata kodu hep 0x141 (nvlddmkm.sys) olarak görünüyor.
GPU Stres Testi Hatası: OCCT ile GPU testi yaptığımda sistem yarım saat sonunda reset attı fakat hata kodu yok ama minidump dosyasında yine aynı hata gözüküyor.
İlginç Durum: Hem işlemciyi hem ekran kartını %100 yük altına sokan OCCT Power Testi'ni 20 dakikadan fazla sorunsuz geçiyorum. Sorun sadece tek başına GPU yüklendiğinde veya dinamik oyun sahnelerinde tetikleniyor.
Güç Girişi: Kart üzerindeki güç konnektörü (yeni model maks 300w veriyor) tam oturmuş durumda ve üzerindeki yeşil LED yanıyor.
Denediğim Çözümler:
-BIOS en son sürüme güncellendi.
-DDU ile temiz sürücü kurulumu yapıldı.
-Sıcaklıklar normal (stres testinde maks GPU 70°C civarı).
-Ekran kartı desteği mevcut sarkma yok.
-Nvidia yüksek performans modu açık.
Donanımsal bir arıza tespiti için yapılan VRAM ve GPU testlerinde hata kodu alınmadı.
Şüphelendiğim Noktalar:
750W Bronze PSU'nun RTX 5070 Ti'ın anlık voltaj sıçramalarını karşılayamaması.
Bu sorunu daha yüksek wattlı bir PSU ile çözebilir miyim yoksa kartın kendisinde mi bir sorun var?