Mezun olalı neredeyse 5 sene oldu. Mevcut iş piyasası eskisine göre oldukça zorlaşmış olsa da diğer mesleklerle kıyaslandığında yazılımın hala hem maaş hem de çalışma ortamı açısından çok iyi bir durumda olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Ankara gibi bir şehirdeyseniz şansınız oldukça yüksek hele ki iyi bir üniversiteden mezunsanız kapılar daha rahat açılır.
Şahsi önerim bölümden donanımlı bir şekilde mezun olmanız. Burada sadece yüksek ortalamadan bahsetmiyorum kendinize şu soruları sürekli sorun ai kullanmadan temel bir proje geliştirebiliyor muyum?, Modern frameworklere ne kadar hakimim?, Algoritma bilgim ne seviyede ?
En kritik nokta ise mezun olmadan önce mutlaka bir staj bulmanız ve ona dört elle sarılmanız. Ne yazık ki piyasada sıfır tecrübe ile iş bulmak şu an çok zor. İş ilanları yoğunlukla web development tarafında yogunlaşıyor bu alanda kendinizi geliştirmeniz sizi bir şekilde kurtaracaktır. Bunun yanında temel seviyede bile olsa mobil app geliştirmeyi bilmek size büyük avantaj sağlar. Ben stajıma, tesadüfen Flutter bilen birini arayan bir yerde, daha önce basit bir flutter app yapmış olmam sayesinde kabul edilmiştim ve bu benim ilk işim oldu.
Son olarak staj veya iş görüşmelerinde öğrenmeye ne kadar hevesli olduğunuzu ve kendinizi nasıl geliştirdiğinizi net bir şekilde gösterin. Ülke şartları şu an gerçekten zorlayıcı ama kötünün iyisi bir başlangıç için bu adımlar çok değerli. Umarım siz mezun olduğunuzda piyasa çok daha iyi bir noktada olur ve doğrudan istediğiniz alanda, gönül rahatlığıyla çalışabilirsiniz