Elektrik & Elektronik mühendisliği / Bilgisayar mühendisliği ?

ramsakk

80+
Reaksiyon skoru
3
System engineering / Test / QA / Verification & Validation

Bu alanlara yöneleceğim. Sizce hangi meslek çıkışlı olmam orta, uzun vadede kariyer açısından iyi olacaktır.?
Avrupa' ya göz kırpar mı?

Bende eem okuyorum dediğin alanlarda eem daha avantajlı bilg okuyacaksan ekstra kendini donanım anlamında baya geliştirmen gerekiyor.

EEM okumanı öneririm hocam savunma tarafında dediğin bütün alanlarda çalışıyor. Donanım seviyesinde çalışman her zaman faydana olur yazılım her türlü öğreniliyor.

132sds
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

EEM okumanı öneririm hocam savunma tarafında dediğin bütün alanlarda çalışıyor. Donanım seviyesinde çalışman her zaman faydana olur yazılım her türlü öğreniliyor.
teşekkür ederim. hocam bir de şu an 20 yim İNGİLİZCE C1 düzeyinde bilgim var. 25 yaşında almanya da erasmus+ almanca + ingilizce bilen biri olarak bu bölümden mezun olacağım 25 geç mi? kendimi de geliştireceğim sosyal medya falan hiç kullanmıyorum bile sence çok bi eksisi olur mu veya hiç dert etmemem mi gerekiyor :) sadece fikir almak istiyorum aslnda ben de biliyorum cevabı ama yine de içimiz rahat etsin mantığıyla hareket edelim

132sds

teşekkür ederim. hocam bir de şu an 20 yim İNGİLİZCE C1 düzeyinde bilgim var. 25 yaşında almanya da erasmus+ almanca + ingilizce bilen biri olarak bu bölümden mezun olacağım 25 geç mi? kendimi de geliştireceğim sosyal medya falan hiç kullanmıyorum bile sence çok bi eksisi olur mu veya hiç dert etmemem mi gerekiyor :) sadece fikir almak istiyorum aslnda ben de biliyorum cevabı ama yine de içimiz rahat etsin mantığıyla hareket edelim
Hocam bence hiçbir zaman hiçbir şey için geç değil. Ben zamanında bölüme başladığımda yakın arkadaşlarımın çoğu 3-4 yaş benden büyüktü. Tıp bırakıp gelenler mi dersin dişçiliği bırakıp gelenler mi dersin aynı şekilde tersine göçlerde oldu. Demem o ki için nasıl rahat ediyorsa nasıl bir gelişim yolu izlemek istiyorsan öyle devam etmen yönünde :)

Bende eem okuyorum dediğin alanlarda eem daha avantajlı bilg okuyacaksan ekstra kendini donanım anlamında baya geliştirmen gerekiyor.
teşekkür ederim fikriniz için. araştırmalar yapıyorum da şimdi tam olarak bilgiye sahip değilim bu alanda. Sadece belirttiğim alanlarda uzun yıllar çalışmak istiyorum biraz daha ofis ortamına kaydığı için çünkü. Power system,yüksek akım falan genel olarak ilgimi çekmiyor. Sence çok bi eksiği olur mu benim için?

Hocam bence hiçbir zaman hiçbir şey için geç değil. Ben zamanında bölüme başladığımda yakın arkadaşlarımın çoğu 3-4 yaş benden büyüktü. Tıp bırakıp gelenler mi dersin dişçiliği bırakıp gelenler mi dersin aynı şekilde tersine göçlerde oldu. Demem o ki için nasıl rahat ediyorsa nasıl bir gelişim yolu izlemek istiyorsan öyle devam etmen yönünde :)
teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)

132sds

Linkedin kesinlikle kullan derim diğer platformlar gereksiz dopamin salgılamaktan başka hiçbir işe yaramıyor bence

teşekkür ederim fikriniz için. araştırmalar yapıyorum da şimdi tam olarak bilgiye sahip değilim bu alanda. Sadece belirttiğim alanlarda uzun yıllar çalışmak istiyorum biraz daha ofis ortamına kaydığı için çünkü. Power system,yüksek akım falan genel olarak ilgimi çekmiyor. Sence çok bi eksiği olur mu benim için?

Rica ederim hocam başarılar dilerim.

Linkedin kesinlikle kullan derim diğer platformlar gereksiz dopamin salgılamaktan başka hiçbir işe yaramıyor bence

Rica ederim hocam başarılar dilerim.
evet katılıyorum. Sizlere de başarılar :))

132sds

Okula yeni başlayacaksan dediğin gibi olmayabilir. Senin hırsını bilemem kesin konuşmayayım o yüzden ama Almanca + system engineering kariyer planı falan zorlar. Disiplini sağlarsan yaparsın çoğu öğrenci disiplini kuramıyor. EEE aşırı zor bir lisans dalı zaten. Seçerken emin olmak gerekiyor ben bilgisayar puanları aşırı yüksek diye EE yazmıştım ama memnun sayılırım yine de bilgisayar daha iyi olabilirdi. System Engineering düşünüyorsun sanırım gömülü sistemlere ve dijital sistemlere ilgin vardır. Alanını erken belirlemen çok büyük avantaj. Seçmek istediğin alanı dikkate alarak bi araç veya uçak takımında bulunsan güzel olabilir orada araç kontrol sistemi veya ileri sürüş desteği sistemlerinde yer almaya çalışırsın. Hem kendini istediğin alanda daha hızlı geliştirirsin. IELTS sertifikan yoksa onu da belgelemeni öneririm. Ortalamanı da yüksek tutarak C1 ingilizce ve 2 öğretim elemanından aldığın niyet mektupları ile iyi okullarda yüksek lisans yapmayı düşün derim. Ben de düşünüyorum ama ortalamam 2.6 olduğu için şu an emin değilim fdhjdfhjdf Bir de 24 yaşında mezun olman gerekmiyor mu neden 25? YKS'ye mi hazırlanıyorsun şu an yoksa lisansta mısın

İlgimi çekmiyor diye bir şey yok ki onları almazsan dersi tam anlamıyla anlayamazsın her bölüm tamamen sevdiğin derslerle dolu olucak diye bi kural yok bende lab derslerini sevmiyorum ama mecbur çalışıyorum keyfini çıkarman lazım birazda eem nin iş alanı çok geniş

Bir de 24 yaşında mezun olman gerekmiyor mu neden 25? YKS'ye mi hazırlanıyorsun şu an yoksa lisansta mısın
Hocam 20 yim, sınava 5 ay kaldı, 21 de başlıyorum. 4 yıl lisans sürse falan 25 de mezunum işte :D. Sıralama olarak muhtemelen 15-20k falan yapıcam. yaklaştım netlerim gayet iyi. o sıralamaya gidip 30k da ki marmara üni tercih edicem ( ingilizce) bir de bu üni benim evime yakın yarım saat falan gidiş. Yol git geller falan kısa sürüyor. Hem kız konusu da olmasa iyi olur zaten aşık olmamam gerekir yoksa öldürür sdjff. Almanca kısmına gelirsek, İngilizcem C1 olduğu için farklı bir dil öğrenmek istediğin zaman daha kolay oluyor. Ben 1 yılda C1 düzeyine ulaştım. Amerikan kültür de eğitim aldım bla bla. Almanca da kolay geliyo bazen dinliyorm anlıyorum mesela.

İlgimi çekmiyor diye bir şey yok ki onları almazsan dersi tam anlamıyla anlayamazsın her bölüm tamamen sevdiğin derslerle dolu olucak diye bi kural yok bende lab derslerini sevmiyorum ama mecbur çalışıyorum keyfini çıkarman lazım birazda eem nin iş alanı çok geniş
tabii müfredatta olduğu için bu derslerden geçmek zorundayım. Sadece mezun olduktan sonra o alana yönelmek istemiyorum.

Ortalamanı da yüksek tutarak C1 ingilizce ve 2 öğretim elemanından aldığın niyet mektupları ile iyi okullarda yüksek lisans yapmayı düşün derim.
Hocam 27-28 de masterdan mezun olduğumu düşünelim. Sizce de biraz geç değil mi bilemedim. aslında istiyordum ama. Master yapacaksanız kaç yaşında bitireceksiniz tahminen :D? Bu arada şu üniversitelerin 3 yıla düşme muhabbeti olursa beni de etkilerse iyi olabilir ama mühendislik gibi bir alanı etkiler mi sanmam ki bitirmek zaten zor ahah bir de bölüm EEE olunca :D

Son düzenleme:
Okula yeni başlayacaksan dediğin gibi olmayabilir. Senin hırsını bilemem kesin konuşmayayım o yüzden ama Almanca + system engineering kariyer planı falan zorlar. Disiplini sağlarsan yaparsın çoğu öğrenci disiplini kuramıyor.
Hocam bir de ben üniye hiç yerleşmediğim için sosyal çevremden sürekli tepki gördüm. Üniversite sınavına hazırlansam bile.. O yüzden çok hırslıyım yıllarımın boşa geçmesini istemiyorum artık. Bunun içinde ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Zaten öyle artık çok gezen,takılan bir insan olmayacağım. Tamamen işime odaklandım. No instagram,twitter. çünkü zamanında çok takıldım gezdim arkadaşlarla. Ama artık yeter :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,730
Üyeler
188,152
Son üye
Aerionthemad
Geri