İslam öncesi Araplardaki Allah anlayışı ile ilgili Tespitim.

Tebliğ eden kişiden tebliğ ettiği şeyi yapması beklenir. Bize bunları yazarken sen bilime teknolojiye kattınkide bize bunu tebliğ ediyorsun?
Sizin gibi Tebliğ eden kişiye hangi yılda yaşadığı sorulur ilk önce.

Ben bunları yazarken amacım tebliğ değil sadece bilinçlenmenizi ve gözünüzü açıp bir ertafa bakmanızı istedim.
Böyle suyu çıkmış tartışmaları çiğneyip çiğneyip çürütmenin bir anlamı kalmadı malesef.

Bilim ve teknolojiye katanlar kattı malesef.
Toplumumuz dinle haşır neşir olurken zamana ayak uydurmaya geç kaldı.

Bu bilimden uzak toplumun bir parçası olduğumuz için ne üretirsek üretelim kafamıza sopayla vurup elimizden alacaklar büyük balina devletler.

Al sana bilimde teknolojide geri kalmışlık.

ibni hoca nerde
33478.webp

Yalnış anlamayın tartışmak için burda değilim sadece ilgilenen insanların fikirlerine danışmak istiyorum.
İslam öncesi arapların Allah'a inandığını biliyoruz.
Andolsun ki onlara, "Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı buyruğu altında tutan kimdir?" diye sorsan "Allah" derler. O halde nasıl (haktan) çevrilip döndürülüyorlar? (Ankebut 61)
Allah Arapların veyahut Kabenin temel tanrısı değildi. İbrahim'in ve İsa'nın Kabe'de putu olmasına rağmen Allah'ın putu yoktu. Allah bu dünyayı ve öteki dünyayı yaratmış ULAŞILMAZ bir Tanrı idi.
Bu yüzden ona dua edilmezdi onun altındaki diğer tanrılara (Lat Menat Uzza Hubal vb.) dua ederlerdi yani aracı görürlerdi. Allah sadece çok acil durumlarda tabiri caizse rahatsız edilebilirdi.
Max Müller'in tabiriyle bu hedonizmdir.
Bir de kahin meselesi var. İslam öncesi arap toplumunda Tanrıların dualara olan verdikleri karşılıklar kahinler aracılığıyla iletilirdi. AMA KAHİNLER BİLE ALLAH İLE İLETİŞİM KURAMAZDI. Bu yüzden Hz. Muhammed'in vahiy iddiası çok büyük ve pagan araplar için imkansız bir iddia idi. Çünkü Muhammed Peygamber Arap Panteonundaki herhangi bir tanrıdan değil direkt Allah'tan vahiy aldığını söylüyordu.
Peki bugün Tarikatların Allah anlayışı bununla neredeyse aynı değil mi
Onlar şeyh olmadan Allah'a ulaşamayacağımızı söylüyorlar. Rabıta gibi bir inançları var. Şeyhin yolundan gidenlerin direk cennete gireceği şefaat edeceği vb. şeylere inanıyolar. Arada çok bi fark göremiyorum
Sizce İslam öncesi arap paganlar ve tarikatlarla ilgili yaptığım tespitim doğru mu

Uzatmicam sadece Sunu diyecem

Islami Kendi'ne Musluman'im diyenlerden degil Kur-an'dan Ogren Sonra Namaz gibi Kura-an'da tarifi olmayna ibadetleri dogru sekilde yillarca sure gelen sekilde ogren ve kil dua ederkende ''Yarabbim ben boyle ogrendim boyle kiliyorum yanlis'sa da Sen kabul eyle''de Gerisine Karisma Once kendini Duzelt Sonra Diger insanlara hafif yardimci ol yeter Hocam

Yanlis anlasilmasin tariklatlari ve Tarikatlarin eylemlerini savunmuyorum burada (Ayrica Tarikat'in Kurucusu ile tarikatlari karistirmayin mesela suleyman efendi tarikati iyi veya kotu bilemem malum rabita cart curt vs.. ama mesela Suleyman efendi'nin kendisinin tarikatla bir isi yoktur kendisi sadece Islam dersi veren hocalarin Islami yayanarin kellesinin alindigi,Idam edildigi bir donemde Gizlice Talebeler'e egitim vermistir yanlis hatirlamiyorsam egitim vermek icin Gizlice tren bileti alip Bursaya veya baska bir yere gidip gelisli bilet alip trenin icinde ders veriyordu (yanlis hatiuliyorda olabilirim ayni sekilde Tarikatlarinin kurucusu olarak kabul ettikleri sahislarin tarikatla alakali olmadigi bir kac grupta var diye hatirliyorum yani tarikat lar ile Seyh'ler ayridir)

Ayrica Osmanli ve oncesindeki (hepsi olmasada cogu) Seyh veya Alim Yani kisaca Din Adamlari ile Gunumuzdeki Din Adamlari'ni karsilastirmayin Tipki Eski'den Olan milletle malesef gunumuzde Olan bu Turk milleti arasindaki Ucurum Gibi onalarin arasinda'da fark var (ve bahsettgiim atalarimiz ile aramizdaki ucurum din anlaminda falan degil vicdan,Adalet,Yetimin rizkina el uzatmayao lan korku kul hakki korkusu,Yardim severlik vs.. her acidan yani atesit'te olsa musluman da olsa Atalarimiz ile Ayni Degerlere,Ahlaka vs. sahip degiliz O yuzden Eski din adamlari ile onlarin torunlarinin veya bilmem lnelerinin Inanclari ve ahlaki vs. bir degildir vs...)

ibni hoca nerde
1 Öncelikle Yapay zeka ile yazılmış temelsiz yorumları beğenecek kadar neyse çok komiksiniz.

2 3-4 gündür hristiyanlarla münazara ediyordum ve biraz kendime vakit ayırıyordum. hiç değilse buradaki ateistlerden daha zekiler boşuna kitap ehli demiyoruz siz ise çok garipsiniz

3 yorum yazacağım asıl kişi değildin ama kendisine kitlenmeyi başaracak kadar amaçsız olduğun için bu cevabı hak ettin

Son düzenleme:
Cemre demirel in Kurandaki namaz mezheplerdeki namaz videosu var ona bakabilirsiniz sorunuz varsada ozel mesajla atin hocam
öncelikle belirtmem gerekir ki yanlış anlamayın bu abi sadece bunları değil dini alet eden asılsız konuşan hoca kılıklı garip kişileri de eleştiriyor taraflı birisi değil çok seviyorum

maalesef cemre demirel hakkında diyebileceğim ALLAH hidayet versin olurdu çünkü kendi anlattıklarıyla bile çelişiyor bu kadar kolay mı

HADİS İNKARININ SONUNDA VARACAĞI YER KURAN İN İNKARIDIR BUDA KÜFÜR VE KAFİRLİKTİR. Bakın şu şahıs küfre açıkca düşmüştür.

öncelikle belirtmem gerekir ki yanlış anlamayın bu abi sadece bunları değil dini alet eden asılsız konuşan hoca kılıklı garip kişileri de eleştiriyor taraflı birisi değil çok seviyorum

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Tanrının gerçek olmasını o kadar isterim ki ne olursa olsun ya affedecek beni ya sonsuza kadar ceza verecek elimde olan bi durum değil ama tanrı benim için gerçek değil. Hayatım adeta iğrençliğe doğru giderken hergun uyumak için hap antidepresanlar ve hayatta bikmislik varken doktorun fayda sağlamasını daha iyi doktorların ise daha pahalı olduğu(doktorun ise yaramamasi basit ben hasta değilim sadece hayatı bana yetecek kadar gordum ve kararımı verdim) beni aşan durumda olması yaşadığım her şeyi gore gore yaşatan tanrı olduğunu hiç sanmıyorum. İstese her şeyi bir anda değiştirecek güç değiştirmek yerine daha beter ediyor. Tek bir duam var kabul etmiyor. Oysa ben basit biriyim hayatimi değiştirecek duami kabul etmiyor. Böyle tanrı mi olur? Kendime gore inanmamak için çok sebebim var. İnanmak isteyen de inanır kimseyi zorlayamayiz. İnsan inanmak istiyorsa inanır. Umarım herkes haksız çıkar çünkü haksız olunca haksızım dediğimiz zaman her şey biter ama haklı olduğumuzda sadece egomuzu haklıyım işte diye tatmin ederiz başka bir şey olmaz.

Tanrının gerçek olmasını o kadar isterim ki ne olursa olsun ya affedecek beni ya sonsuza kadar ceza verecek elimde olan bi durum değil ama tanrı benim için gerçek değil. Hayatım adeta iğrençliğe doğru giderken hergun uyumak için hap antidepresanlar ve hayatta bikmislik varken doktorun fayda sağlamasını daha iyi doktorların ise daha pahalı olduğu(doktorun ise yaramamasi basit ben hasta değilim sadece hayatı bana yetecek kadar gordum ve kararımı verdim) beni aşan durumda olması yaşadığım her şeyi gore gore yaşatan tanrı olduğunu hiç sanmıyorum. İstese her şeyi bir anda değiştirecek güç değiştirmek yerine daha beter ediyor. Tek bir duam var kabul etmiyor. Oysa ben basit biriyim hayatimi değiştirecek duami kabul etmiyor. Böyle tanrı mi olur? Kendime gore inanmamak için çok sebebim var. İnanmak isteyen de inanır kimseyi zorlayamayiz. İnsan inanmak istiyorsa inanır. Umarım herkes haksız çıkar çünkü haksız olunca haksızım dediğimiz zaman her şey biter ama haklı olduğumuzda sadece egomuzu haklıyım işte diye tatmin ederiz başka bir şey olmaz.
İnanan, senin yaşadıklarını yaşamadığı için inanıyor zaten. İstediği şeylere asgari ölçüde sahip ve ulaşamadıkları için "sadece" ruhani bir varlığın yardımına ihtiyaç duyacak ölçüde çaresiz değil.

İnanan, senin yaşadıklarını yaşamadığı için inanıyor zaten. İstediği şeylere asgari ölçüde sahip ve ulaşamadıkları için "sadece" ruhani bir varlığın yardımına ihtiyaç duyacak ölçüde çaresiz değil.
Zorluk yaşamış insanlarda inanabilir. Bunu çok sorgulamıştım sanırım bir karakter meselesi.

Zorluk yaşamış insanlarda inanabilir. Bunu çok sorgulamıştım sanırım bir karakter meselesi.
Hayır süre meselesi. Aynı zorluğu 1 sene yaşamakla 10 sene yaşamak arasında fark vardır. Kişi sabır, dua ve din eksenli motivasyon videolarının beslediği yere kadar şikayet etmez. Anlam arayışında olduğu için yaşadığı tesadüfleri amacına yönelik olumlu şeyler olarak yorumlar. Bu tesadüfleri bir çeşit yakıt gibi düşünebilirsiniz. Bu yakıt, yaşanılan acıyı artık besleyemeyecek duruma geldiği zaman, sorgulanamaz temel değerleri sorgulatacak gri alanlar oluşmaya başlar.

Hayır süre meselesi. Aynı zorluğu 1 sene yaşamakla 10 sene yaşamak arasında fark vardır. Kişi sabır, dua ve din eksenli motivasyon videolarının beslediği yere kadar şikayet etmez. Anlam arayışında olduğu için yaşadığı tesadüfleri amacına yönelik olumlu şeyler olarak yorumlar. Bu tesadüfleri bir çeşit yakıt gibi düşünebilirsiniz. Bu yakıt, yaşanılan acıyı artık besleyemeyecek duruma geldiği zaman, sorgulanamaz temel değerleri sorgulatacak gri alanlar oluşmaya başlar.
Anlıyorum buda doğru olabilir tabii

büyük müydü bilmiyorum ama komikti
PSİKOLOJİK OLARAK YANLIŞ:ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

La niye adamın tüm insta postlarını ss attın🤣 sen çok farklı bi otistiksin

1 Öncelikle Yapay zeka ile yazılmış temelsiz yorumları beğenecek kadar neyse çok komiksiniz.

2 3-4 gündür hristiyanlarla münazara ediyordum ve biraz kendime vakit ayırıyordum. hiç değilse buradaki ateistlerden daha zekiler boşuna kitap ehli demiyoruz siz ise çok garipsiniz

3 yorum yazacağım asıl kişi değildin ama kendisine kitlenmeyi başaracak kadar amaçsız olduğun için bu cevabı hak ettin
Ben nabicam şimdi ya bittim!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,989
Üyeler
188,192
Son üye
sisiyan
Geri