Corsair LL120 Dual Light Loop RGB Led 120 mm Fan 499₺ 🔥

bende bekliyorum reverse bu fan zaten kontrolcü olmadan çalışmaz galiba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

görselliğe çok takılmıyorsan alabileceğin en iyi fanlar bunlar yer varsa 2 tane 140lık tak kasırga çıksın kasada

Güzel görünüyor ama arctic in kendi tablosuna göre 25db de ortalama 43cfm veriyor, LL120 de 24.8db de 43cfm veriyor yani neredeyse birebir aynı teknik özelliklere sahipler tek farkı arctic de 3000rpm gibi değerlere ulaşılıyor ve bu RPM de 77cfm hava akışı var ama bu teknik olarak mümkün olsa da pratikte imkansız çünkü o RPM e ne kafa dayanır ne tahammül edilir.

Velhasıl mantıken arctic de alsan sessizlik için 25db civarında kalacaksın ve elde edeceğin hava akışı birebir aynı. Hal böyle olunca neden görselliği çok daha iyi olan ve daha ucuz olan LL120 yerine arctic alayım???

Ekler

• 1000045939.webp
    1000045939.webp
    101.4 KB · Hit: 18
Güzel görünüyor ama arctic in kendi tablosuna göre 25db de ortalama 43cfm veriyor, LL120 de 24.8db de 43cfm veriyor yani neredeyse birebir aynı teknik özelliklere sahipler tek farkı arctic de 3000rpm gibi değerlere ulaşılıyor ve bu RPM de 77cfm hava akışı var ama bu teknik olarak mümkün olsa da pratikte imkansız çünkü o RPM e ne kafa dayanır ne tahammül edilir.

Velhasıl mantıken arctic de alsan sessizlik için 25db civarında kalacaksın ve elde edeceğin hava akışı birebir aynı. Hal böyle olunca neden görselliği çok daha iyi olan ve daha ucuz olan LL120 yerine arctic alayım???
en önemli şeyi yazmamışsın statik basıncına baktınmı :)

Arctic P12 Pro’da statik basınç ne kadar?

• ✔️P12 Pro serisi fanlarda statik basınç ~6.9 mmH₂O gibi yüksek bir değerle listelenir. Bu, fanın dar alanlarda hava itme gücünün yükse olduğu anlamına gelir.
  • ✔️ Daha dengeli soğutma performansı: Hava direnci arttıkça basit yüksek CFM fanlar verimli çalışamaz, ama yüksek statik basınçlı fanlar performansı muhafaza eder.

🔧 Statik Basınç

• Arctic P12 Pro: ~6.9 mmH₂O gibi çok yüksek statik basınç değeri maksimumta. Bu, radyatör ve sıkışık hava filtreleri gibi engellerden hava itmede çok güçlü olduğunu gösterir.
  • Corsair LL120 RGB: ~1.6 mmH₂O civarında daha düşük statik basınç değerine sahiptir (ortalama). Bu değer tipik kasa fanı seviyesidir; engelli ortamda P12 Pro kadar etkili değildir.

• 🌬️ Hava Akışı (CFM)
  • P12 Pro: ~77 CFM yüksek hava akışı sağlar.
  • LL120: ~43 CFM civarında daha düşük hava akışı sunar.
➡️ Yani P12 Pro hem statik basınçta hem net hava akışında LL120’den belirgin şekilde üstündür.

Son düzenleme:
Siyah stoğu bekliyorum instadaki setup sayfalarının hepsi 10ar tane alıp takmış tabii kalmaz.(Şaqa yaptım kim ne kadar alırsa alsın) .

en önemli şeyi yazmamışsın statik basıncına baktınmı :)

Arctic P12 Pro’da statik basınç ne kadar?

• ✔️P12 Pro serisi fanlarda statik basınç ~6.9 mmH₂O gibi yüksek bir değerle listelenir. Bu, fanın dar alanlarda hava itme gücünün yükse olduğu anlamına gelir.
  • ✔️ Daha dengeli soğutma performansı: Hava direnci arttıkça basit yüksek CFM fanlar verimli çalışamaz, ama yüksek statik basınçlı fanlar performansı muhafaza eder.

🔧 Statik Basınç

• Arctic P12 Pro: ~6.9 mmH₂O gibi çok yüksek statik basınç değeri maksimumta. Bu, radyatör ve sıkışık hava filtreleri gibi engellerden hava itmede çok güçlü olduğunu gösterir.
  • Corsair LL120 RGB: ~1.6 mmH₂O civarında daha düşük statik basınç değerine sahiptir (ortalama). Bu değer tipik kasa fanı seviyesidir; engelli ortamda P12 Pro kadar etkili değildir.

• 🌬️ Hava Akışı (CFM)
  • P12 Pro: ~77 CFM yüksek hava akışı sağlar.
  • LL120: ~43 CFM civarında daha düşük hava akışı sunar.
➡️ Yani P12 Pro hem statik basınçta hem net hava akışında LL120’den belirgin şekilde üstündür.
Ezbere konuşuyon dostum. Yapay zekaya sormayı herkes biliyor, mesele fanların kaç cfm, kaç mmh statik basınç sunduğu değil kafa ütülemeyecek DB de kaç cfm ve mmh sunduğu. Senin o 6.9 dediğin statik basınç 3000 RPM yani max değeri. Hayatında hiç 3000 RPM dönen fan gürültüsü duydun mu? yukarıda arctic in tabloyu attım zaten 25db de 43cfm ve 2.5mmh statik basınç sunuyor.

Son düzenleme:
Anasının örekesi, kasada set olsun yedi adet alıyım dedim, kargo parası nerdeyse bir fan parasına çıktı. Ne güssel dünya..

NOT: Sepette fanlarla birbirimize bakarken kargo sıfırlandı:) hehe

Anasının örekesi, kasada set olsun yedi adet alıyım dedim, kargo parası nerdeyse bir fan parasına çıktı. Ne güssel dünya..

NOT: Sepette fanlarla birbirimize bakarken kargo sıfırlandı:) hehe
Aynen kargo 0tl gözüküyor , güzel ürün

Tek problem raf ömrü. Çok eski fan bunlar, inş göbekte ses falan olmaz.

Başkasıyla çalışmaz zaten, sizdeki node mu node pro muydu acaba? Bende node var inş onunla kontrol edebilirim.
Hatırlamıyorum kutusuyla bir yere kalmıştım nerede bir fikrim yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,186,250
Üyeler
188,221
Son üye
bkid
Geri