Windows 10 2 adet klavye dil seçeneği çıkıyor?

Yphen

80+ Silver
Reaksiyon skoru
593
Dostlar selamlar pc'de her şey türkçe lakin klavye dil seçeneklerinde çince de çıkıyor ve silemiyorum da hiç bir yerde gözükmüyor ama klavye dil geçişi yapabiliyorum win+space ile bunu nasıl kaldırabilirim?

Windows arama çubuğuna gelişmiş klavye ayarları yaz, aşağıdan Giriş dili kısayol tuşlarına tıkla.
Sonra çıkan ekranda sol üstten Gelişmiş tuş ayarları bölmesine gel, Eylem kısmının altında Giriş dilleri arasında'ya tıkla tuş sırasını değiştir de. Açılan ekranda soldaki Giriş Dilini Değiştir kısımda Atama Yapılmadı'yı seç tamamı, daha sonra uygulayı seç. Biraz karışık gibi ama adım adım takip edersen yapabilirsin.

Bu sorunu Warrock oynarken yaşıyordum. Yukarıdaki ayarları yapsan da, bazı uygulama veya oyunlar İngilizce klavye ayarını değiştiriyor ve sağda o klavye düzeni gözüküyor. Genellikle o sorunu yaşatan oyun, uygulama vb. uzun süre girmezseniz bir süre sonra klavye göstergesi de kayboluyor.

Warrock içerisinde Türkçe desteği olsa da, oyuna girince klavyeye Türkçe Q'den İngilizce Q'e değiştiriyor kısaca. Bu yüzden de sağ tarafta klavye düzenini gösteriyor. Bu tarz sorunşarı çözmeyen çok oyun var. Mesela Türkçe unicode ayarlamıyor, oyunda büyük I'lar falan hatalı gözüküyor. Veya sen İngilizce yaptın diyelim ama oyun içi Türkçe ayarladın bu sefer de Türkçe kelimeler düzgün gözükmüyor gibi.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,225
Üyeler
191,508
Son üye
ÇaÇaRoN
Geri