20000 TL bütçeyle elektro gitar + amfi önerisi

EmreBRN

80+
Reaksiyon skoru
3
İlk enstrümanım olacak. Solosunu sevdiğim(Utangaç, take what you want, Dans et, this I love, tutamıyorum zamanı vb.) şarkıları çalmayı istiyorum. Ses kartı olmaz çünkü bilgisayarım yok. Daha ucuz bir enstrümanla başlamalısın gibi şeyler yazmamanızı rica ediyorum, kararlıyım. Fiyat performans, üzmeyecek elektro gitar ve amfi önerebilecek bilgiye sahipseniz, yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Dontaçhi

Bende yeni başladım gitar alalı 2 hafta oldu amfi marshall mg10 aldım 2. el sattım geri pek içime sinmedi ses kartı aldım bilgisayardan kurcalıyorum şuanda kucağımda ve layla öğrenmeye çalışıyorum donner dlp 124 modelini satın aldım ben daha çok metal çalmak istediğim için humbucker olmasını göz önünde tuttum gitardan çok memnunum bir problemini henüz görmedim bunu almasaydım 2. el schecter alacaktım fakat amfi için para kalmasını istiyordum keşke schecter alsaydım der gibiyim hala tavsiyem sıfır almaman olur amfi olarak blackstar idcore güzel bir tercih olacaktır sıfırı 9-10k arasında geziyor onuda 2. el kovalarsan tadından yenmez

İlk enstrümanım olacak. Solosunu sevdiğim(Utangaç, take what you want, Dans et, this I love, tutamıyorum zamanı vb.) şarkıları çalmayı istiyorum. Ses kartı olmaz çünkü bilgisayarım yok. Daha ucuz bir enstrümanla başlamalısın gibi şeyler yazmamanızı rica ediyorum, kararlıyım. Fiyat performans, üzmeyecek elektro gitar ve amfi önerebilecek bilgiye sahipseniz, yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Dontaçhi
Selamlar,

Blackstar ID:Core 10 V4 gibi bir amfi çok uzun süre sizi götürecektir. Tercihen 20 V4 de tercih edebilirsiniz o size kalmış bence.
Daha uygun modellere de gidilebilir evet ancak bu ikilide yatırım yaparken ağırlığı bir tarafa vermek çok mantıklı değil ikisinde de maksimum verim almak önemli.
Amazonda 9.399TL'ye bulunuyor, satıcı da amazon tr, siz biraz daha araştırın belki şehrinizde çok temiz ikinci el veya daha uyguna satan güvenilir siteler vardır ben fiyatı buradan baz alacağım.

Elektro gitar konusuna gelince bu çok dallı budaklı bir konu...
İnsanların en çok taktığı konu yani manyetik konusunda aslında kafana çok takılacak bir durum yok, humbucker veya single ikisiyle de tüm tonlar doğru amfi ve ayarlarla tabiri caizse hayvan gibi çalınır.
Sap olarak çok yüksek fiyatlara çıkmıyorsan Floyd rose köprü önermem çileden çıkartır sürekli akor kaçırır. Tremolo köprü veya sabit köprü tercihi daha doğru bir seçim olacaktır.
Pek çok kişi için özellikle düşük bütçede renk veya model çok önemsiz oluyor ancak burada kesinlikle her zaman söylediğim bir söz var; Eğer gitarınıza baktığınızda beni çal demiyorsa yanlış seçim yapmışsınızdır. Bu yüzden modelin tamamen içine sinmesi çok önemli.

Gövdede kullanılan ağaçlar olarak Kavak pek önermesem de düşük bütçede biraz kaçınılmaz sadece kullanımda biraz dikkat edilmeli düşürme durumunda diğer ağaç türlerine göre biraz daha dayanıksız olabiliyorlar. Zaten müthiş gitardan anlıyorum diyeceğiniz noktaya gelmeden ağaç türlerinin ton farklarını %100 anlamak çok zor.

Marka model önerisine gelince; Jackson, SX gibi modelleri ben kesinlikle öneririm. Donner, Jet gibi yeni markalar hakkında çok bilgi sahibi değilim maalesef ancak bilinen ve kabul gören markalara gitmek hem elden çıkarırken işinize yarar hemde alırken kafanız daha rahat olur.

Eğer gitar kasa tipi için can atmıyorsanız Les paul kasadan kaçının bu modeller biraz hantal oluyorlar superstrat kasa iyidir.

Ve en önemlisi Jackson da olsa SX de olsa İbanez veya Cort da olsa marka ve model fark etmeksizin bir iki modelde karar kıldıysanız ve eğer şehrinizde bir müzik dükkanı varsa hiç anlamıyor olsanız dahi almak istediğiniz modeller için gidin müzik dükkanında o gitarı elinize alın sapını tutun bir iki perdeye basıp tele vurun bir bakın hangisi sizi daha çok heyecanlandırıyor hangisi sizin için daha rahat...

Teşekkür ederim yanıtınız için.

ID:Core 10 V4 kafama yattı. Sıfırdaki taksit imkanından dolayı ikinci el almayacağım.

Manyetik olarak dediğiniz gibi biraz araştırınca yeni başlayanlar için çok elzem bir husus olmadığını bende gördüm. Zaten daha neyi sevdiğimi bile bilmiyorken illa humbucker veya single olmalı demek saçma olurdu.
Tremolo köprünün akord ayarı sizi soğutabilir diye birkaç yerde okudum. Üzmeyecek kriterimden dolayı sabit köprü daha mantıklı gibi.
Model ve renk seçimi düşüncenize katılıyorum. Sertap Erener’in bigband konserindeki Olsun solosunu çalan adam beni etkilediği için, o adamın kullandığı kasa tipi daha hoş geliyor bana.

Bütçem Kavak ağacı gövdesine yetiyorsa ve ses bakımından anlayamayacağım düzeydeyse, biraz daha dikkatli kullanırım sorun değil.

Elden çıkarma ve kafa rahat olma hususları yüzünden marka seçiminize katılıyorum.

Yaşadığım şehirde doğru düzgün müzik mağazası maalesef yok. Denemeden alsam bile istek bakımından çok bir şey değişmeyeceğini düşünüyorum.

Sx stratocaster sst57 ve sst62 olarak iki model var. Hangisini seçmeliyim hocam?

@Dontaçhi

Son düzenleme:
Tremolo köprünün akord ayarı sizi soğutabilir diye birkaç yerde okudum. Üzmeyecek kriterimden dolayı sabit köprü daha mantıklı gibi.
Tremoloda pek sıkıntı çekeceğinizi sanmam, tabii ki bir sabit köprü kadar olmaz ancak tremolo kabul edilebilir düzeyde akor kaçırması yapar (genelde) bahsettiğim hareketli köprü modeli olan Floyd rose (aslında tescilli bir marka/ürün ismidir ancak adı ve türü böyle kaldığından bunu bir köprü modeli olarak kabul ediyorum/ediyoruz) köprü tremolodan biraz daha farklı çalışıyor.
Floyd rose gitarda sap kısmından headshock bitişi ve klavye başlangıcı kısmından telleri kitler o kısımdan köprüye kadar olan kısım rahatça gevşeyip gerilebilsin diye.. Ancak dediğim gibi uygun modeller ve kaba tabirle çin üretimi olan floyd rose modellerde maalesef bu kilitleme sistemi berbat çalışıyor.
Tremolo ise ufak bir yukarı aşağı tilt hareketi yapıyor. tabiri caizse tremolo koluyla hafif kanırttığınızda köprü ufak çaplı bir köprü oynar teller gevşer veya gerilir ve ekstra sesi böyle alırsınız.

SX Stratocaster bence başlangıç için harika bir seçim olur. Bu gitarla ufak çaplı bir canlı müzik çalan kafede müzik dahi çalabilirsiniz bence, sırıtmaz

SST57 ve 62'deki temel tek fark renk tasarım ve klavye farkı

SST57 modeli Maple yani daha açık renkli bir klavyeye sahip
SST62 modeli ise Rosewood yani daha kapalı renkli bir klavyeye sahip

Aralarındaki farklar ise Maple klavye daha pürüssüz daha sert bir klavye türü biraz daha net keskin ve parlak tonlarda daha çok iş yapar
Rosewood klavyede daha doğal bir tutuş var, daha sıcak tonlarda daha çok iş yapar
Ama öyle müthiş farklar yoktur
Maple'ın en büyük artısı cilalı bir klavye olduğu için biraz daha az bakım gerektirir.

Gene bir önceki mesajda da dediğim gibi klavye rengi hoşuna gideni tercih edebilirsin. başlangıç için önemsiz şeyler. zaten belirli bir çalma seviyesine geldiğinde daha çok şeyler öğrendiğinde ufaktan değiştirmek ve farklı gitarlar deneyimlemek isteyeceksin.

Tremoloda pek sıkıntı çekeceğinizi sanmam, tabii ki bir sabit köprü kadar olmaz ancak tremolo kabul edilebilir düzeyde akor kaçırması yapar (genelde) bahsettiğim hareketli köprü modeli olan Floyd rose (aslında tescilli bir marka/ürün ismidir ancak adı ve türü böyle kaldığından bunu bir köprü modeli olarak kabul ediyorum/ediyoruz) köprü tremolodan biraz daha farklı çalışıyor.
Floyd rose gitarda sap kısmından headshock bitişi ve klavye başlangıcı kısmından telleri kitler o kısımdan köprüye kadar olan kısım rahatça gevşeyip gerilebilsin diye.. Ancak dediğim gibi uygun modeller ve kaba tabirle çin üretimi olan floyd rose modellerde maalesef bu kilitleme sistemi berbat çalışıyor.
Tremolo ise ufak bir yukarı aşağı tilt hareketi yapıyor. tabiri caizse tremolo koluyla hafif kanırttığınızda köprü ufak çaplı bir köprü oynar teller gevşer veya gerilir ve ekstra sesi böyle alırsınız.

SX Stratocaster bence başlangıç için harika bir seçim olur. Bu gitarla ufak çaplı bir canlı müzik çalan kafede müzik dahi çalabilirsiniz bence, sırıtmaz

SST57 ve 62'deki temel tek fark renk tasarım ve klavye farkı

SST57 modeli Maple yani daha açık renkli bir klavyeye sahip
SST62 modeli ise Rosewood yani daha kapalı renkli bir klavyeye sahip

Aralarındaki farklar ise Maple klavye daha pürüssüz daha sert bir klavye türü biraz daha net keskin ve parlak tonlarda daha çok iş yapar
Rosewood klavyede daha doğal bir tutuş var, daha sıcak tonlarda daha çok iş yapar
Ama öyle müthiş farklar yoktur
Maple'ın en büyük artısı cilalı bir klavye olduğu için biraz daha az bakım gerektirir.

Gene bir önceki mesajda da dediğim gibi klavye rengi hoşuna gideni tercih edebilirsin. başlangıç için önemsiz şeyler. zaten belirli bir çalma seviyesine geldiğinde daha çok şeyler öğrendiğinde ufaktan değiştirmek ve farklı gitarlar deneyimlemek isteyeceksin.

Aldım hocam çok teşekkür ederim. Jak, pena vesaire almam gerekiyorsa, yine aynı kriterlerde önerir misiniz?

Ekler

• IMG_0956.webp
    IMG_0956.webp
    45.8 KB · Hit: 10
Aldım hocam çok teşekkür ederim. Jak, pena vesaire almam gerekiyorsa, yine aynı kriterlerde önerir misiniz?
Hayırlı olsun
Pena kalınlığı konusu tamamen kişisel bir şey, kimisi çok kalın pena sever kimisi çok ince esneyen penalardan hoşlanır ancak genel olarak 0.73 alırsanız memnun kalırsınız gibi, Zaten penalar çok pahalı değil aldığınız pena çok kalın veya ince gelirse çeşit çeşit alabilirsiniz.
Marka olarak Jim Dunlop veya D'addario gibi markaları tercih edebilirsiniz pena için kalitelilerdir.

Jack konusunda çok ucuza kaçmamak lazım, kaliteli kablo rahatlıktır. Ernieball, Fender, Cort, Blackstar, İbanez gibi bir çok bilindik markanın jackları var. En azından markası bilinen nispeten noname jacklara kıyasala daha güven verecek bir jack çok iyi olacaktır. Tabi bütçe meselesi bütçeniz tamamen Gitar ve Amfiyle beraber eridiyse uygunlardan alın gitsin. Kosmos yada Kirlin gibi daha uygun markaları da tercih edebilirsiniz kötü değiller.

Hayırlı olsun
Pena kalınlığı konusu tamamen kişisel bir şey, kimisi çok kalın pena sever kimisi çok ince esneyen penalardan hoşlanır ancak genel olarak 0.73 alırsanız memnun kalırsınız gibi, Zaten penalar çok pahalı değil aldığınız pena çok kalın veya ince gelirse çeşit çeşit alabilirsiniz.
Marka olarak Jim Dunlop veya D'addario gibi markaları tercih edebilirsiniz pena için kalitelilerdir.

Jack konusunda çok ucuza kaçmamak lazım, kaliteli kablo rahatlıktır. Ernieball, Fender, Cort, Blackstar, İbanez gibi bir çok bilindik markanın jackları var. En azından markası bilinen nispeten noname jacklara kıyasala daha güven verecek bir jack çok iyi olacaktır. Tabi bütçe meselesi bütçeniz tamamen Gitar ve Amfiyle beraber eridiyse uygunlardan alın gitsin. Kosmos yada Kirlin gibi daha uygun markaları da tercih edebilirsiniz kötü değiller.
Teşekkür ederim.
İkisi için 1500 TL’ye kadar ödeyebilirim hocam. Link atma şansınız varsa direk alayım vakit kaybetmeden, haftasonu çalmak istiyorum da :).
Son olarak öğrenme aşamasında önerebileceğiniz eğitim seti, kanal gibi bir şey var mı?

kisi için 1500 TL’ye kadar ödeyebilirim hocam. Link atma şansınız varsa direk alayım vakit kaybetmeden, haftasonu çalmak istiyorum da
O halde kablo olarak gitarınızın rengiyle uyumlu bir fender jack önereyim hem en iyilerindendir hem örgülü kablo hemde renk uyumu olur (fender jack yazan yere tıklarsanız linke gidebilirsiniz.) Ancak bütçeden kısmak isterseniz üst mesajda dediğim markaların modellerine de bakabilirsiniz daha uygun bütçe dostu jacklar da mevcut.

Pena için Do-Re music gibi yerlerde 20-30-50TL'ye gırla pena mevcut, pena çabuk ulaşabileceğiniz ve bir o kadar da çabuk kaybedebileceğiniz bişey bazen bir anda yok oluyorlar :D o yüzden hoşunuza giden modellerden ve hatta birkaç farklı kalınlığa sahip olanlardan kafanıza göre alın.
Pena kutuları falan oluyor kaybetmek istemiyorsanız onlardan da alabilirsiniz bence çok mühim bişey değil.

Son olarak bence bir yer standı yada duvar standı güzel olabilir ama çok mühim olduğunu zannetmiyorum benim gitar genelde amfinin üstünde duvara/köşeye yaslı şekilde duruyor.

Eğitim seti veya kanal olarak udemy'e bakabilirsiniz. Deniz Sayman'ın udemy kursu vardı bende gayet güzel ve detaylı onu tercih edebilirsiniz bence.

O halde kablo olarak gitarınızın rengiyle uyumlu bir fender jack önereyim hem en iyilerindendir hem örgülü kablo hemde renk uyumu olur (fender jack yazan yere tıklarsanız linke gidebilirsiniz.) Ancak bütçeden kısmak isterseniz üst mesajda dediğim markaların modellerine de bakabilirsiniz daha uygun bütçe dostu jacklar da mevcut.

Pena için Do-Re music gibi yerlerde 20-30-50TL'ye gırla pena mevcut, pena çabuk ulaşabileceğiniz ve bir o kadar da çabuk kaybedebileceğiniz bişey bazen bir anda yok oluyorlar :D o yüzden hoşunuza giden modellerden ve hatta birkaç farklı kalınlığa sahip olanlardan kafanıza göre alın.
Pena kutuları falan oluyor kaybetmek istemiyorsanız onlardan da alabilirsiniz bence çok mühim bişey değil.

Son olarak bence bir yer standı yada duvar standı güzel olabilir ama çok mühim olduğunu zannetmiyorum benim gitar genelde amfinin üstünde duvara/köşeye yaslı şekilde duruyor.

Eğitim seti veya kanal olarak udemy'e bakabilirsiniz. Deniz Sayman'ın udemy kursu vardı bende gayet güzel ve detaylı onu tercih edebilirsiniz bence.
Tekrar tekrar teşekkür ediyorum hocam. Kendinize iyi bakın.

Son düzenleme:
Geri