SK Hynix CJR Maksimum OC Değerleri

Hocam 1.42 yaptım yine 62 ns...
(Güncelleme:5 dakika sonra yeniden yaptım 58.9 ns çıktı.)

Yaptığınız ayar çok fark ettirmemiş demek ki. Ben olsam eski trrds neyse o değiştirdiğiniz değerlere geri dönüp 1.40 dan devam ederdim. Gereksiz voltaj olmuş olur trfc 504 ü denemeye çalışabilirsiniz sadece

Kitlerimiz aynı olsa benim ayarları deneyin diyeceğimde %100 çakılırsınız. ben 1.49 voltajda kullanıyorum fan soğutmasıda ekledim. Benim ayarlar baya sıkı çünkü

Yaptığınız ayar çok fark ettirmemiş demek ki. Ben olsam eski trrds neyse o değiştirdiğiniz değerlere geri dönüp 1.40 dan devam ederdim. Gereksiz voltaj olmuş olur trfc 504 ü denemeye çalışabilirsiniz sadece

Kitlerimiz aynı olsa benim ayarları deneyin diyeceğimde %100 çakılırsınız. ben 1.49 voltajda kullanıyorum fan soğutmasıda ekledim. Benim ayarlar baya sıkı çünkü
Hocam ayarlarla oynadım şuan stabil testleri yaptım daha ilerlesem mi bırakayım mı böyle bir detaylı bakın size zahmet.
Değişen ayarlar:
tRDRD_SCL 5->4
tWRWR_SCL 5->4
tRTP 14->10
tWR 26->20
tRRDS 6->4
tRRDL 9->6
tFAW 38->16

Ekler

• 1769700856290.webp
    1769700856290.webp
    42.9 KB · Hit: 21
Hocam ayarlarla oynadım şuan stabil testleri yaptım daha ilerlesem mi bırakayım mı böyle bir detaylı bakın size zahmet.
Değişen ayarlar:
tRDRD_SCL 5->4
tWRWR_SCL 5->4
tRTP 14->10
tWR 26->20
tRRDS 6->4
tRRDL 9->6
tFAW 38->16

Güzel. tWR 16 tRTP 8 tWTRS 4 tWTRL 8 tRDWR 9, tWRRD 3 denenebilir. Bu söylediklerim procodtye 40.0 verip voltajıda 1.47 civarı verirseniz olur gibi.

Boot etmeme riski var ama haberiniz olsun. Ekran karanlık bişey gelmezse geçmiş olsun cmos yapıp baştan başlamak gerekir şuan sizin için sıkılabilecek en sıkıları söyledim.

Boot etse bile yine 1usmus ve extreme şart. Çünkü stabil olmayabilir

Sorumluluk kabul etmiyorum 😁😁

Bende geçenlerde prime95 large fft yaptım 45 dakika test gerçekleştirdim sıfır hata verdi

Güzel. tWR 16 tRTP 8 tWTRS 4 tWTRL 8 tRDWR 9, tWRRD 3 denenebilir. Bu söylediklerim procodtye 40.0 verip voltajıda 1.46 civarı verirseniz olur gibi.

Boot etmeme riski var ama haberiniz olsun. Ekran karanlık bişey gelmezse geçmiş olsun cmos yapıp baştan başlamak gerekir şuan sizin için sıkılabilecek en sıkıları söyledim.

Sorumluluk kabul etmiyorum 😁😁
Hocam yaşadım bu arada tWR değerini 16 yapacağıma tRDWR değerini 16 yaptım tornavida ile cmos reset ile bios ayarlarını baştan tek tek doldurdum :kekw:

Hocam yaşadım bu arada tWR değerini 16 yapacağıma tRDWR değerini 16 yaptım tornavida ile cmos reset ile baştan bios ayarlarını baştan tek tek doldurdum :kekw:

nasıl??? Verdiğim ayarları boot ettirmedi mi? 😅 etmeyebilir demiştim ama

Demek ki o kadar sıkılmaması gerekiyormuş 😁 kitler kurtarmadı desenize.

nasıl??? Verdiğim ayarları boot ettirmedi mi? 😅 etmeyebilir demiştim ama

Demek ki o kadar sıkılmaması gerekiyormuş 😁 kitler kurtarmadı desenize.
Hocam sizin verdiğiniz ayarların hepsi değil de işte tRTP 8 tWR 16 yapacaktım dediğiniz gibi,karıştırıp dalgınlıkla tWR yerine tRDWR'yi 16 yaptım ekran siyah oldu gelmedi.

Tamam zamanlama hatası olduğundan boot etmemiş. Siz o zaman bana son attığınız ayarlardan devam edin. forumda görseli var öyle yapın.

Bende geçenlerde 1.48 voltajla bakayım nasıl olacak dedim kendi ayarlarımda. 1.49 kullanıyordum normalde. 1.48 verince latency sapıtmaya başladı dedim kesinlikle stabil değil. 1.49 verince latency ip gibi gelmeye başladı. Bende 1.49 la daha nereye kadar sıkabilirim diye bakıyorum ama efektif bulamadım bir şey.

Fazla merak döte batar dikkat edin. Ben boot etmezse benim işim daha zor cmos için ekran kartını sökmek zorunda kalıyorum 😁 bide bende zamanlamalar çok daha fazla olduğu için direkt en sıkıyı save exit yapamıyorum gene öyle boot etmiyor. Gevşekten sıkıya doğru gitmek zorundayım.

Ayarla boot et, ayarla boot et derken profili oturtmam 1 saati alıyor. Testler toplamde 6 saat falan sürünce komple bir gecem gidiyor.

Son fotoğraftakini stabil kabul edersek öyle devam edin.

Sizin latency zaten zen3 e göre minimumun altında 👍 her türlü kazancınız var yani çok sıkmanıza gerek yok
Hocam benim anakart da eski olduğundan öyle yüksek voltajlara çıkmayacağım en son ayarlamaları yapıyorum sadece :)."forumda görseli var öyle yapın" kısmını anlamadım ayarlarınız böyle kalsın diyorsunuz herhalde.Aynen zaten benim düşüncem de o B350 anakartta bu değerlere ulaşmam da mucize herhalde,şu docs dosyasında CJR ile 56 ns civarı alanlar hep B550 veya X570 anakart kullanmış benimki 7 yıllık anakart.Ayrıca infinity fabricleri de 1900 galiba o da nsi düşürüyor.

Son düzenleme:
Hocam benim anakart da eski olduğundan öyle yüksek voltajlara çıkmayacağım en son ayarlamaları yapıyorum sadece :)."forumda görseli var öyle yapın" kısmını anlamadım ayarlarınız böyle kalsın diyorsunuz herhalde.Aynen zaten benim düşüncem de o B350 anakartta bu değerlere ulaşmam da mucize herhalde,şu docs dosyasında CJR ile 56 ns civarı alanlar hep B550 veya X570 anakart kullanmış benimki 7 yıllık anakart.Ayrıca infinity fabricleri de 1900 galiba o da nsi düşürüyor.

edit

Son düzenleme:
@MeGaDave06 Hocam en son değerlerim böyle.tRRDL'yi 5 ve tWTRL'yi 12 yaptım en son bunun testlerini yapacağım ve bırakacağım artık yoksa işin b*ku çıkacak :D.Teşekkürler yardımcı olduğunuz için.Bu arada siz bu kadar uğraşıyorsanız bu işle kesin Samsung b die vardır sizde :D.

Ekler

• 1769706122602.webp
    1769706122602.webp
    42.9 KB · Hit: 21
Son düzenleme:
@MeGaDave06 Hocam en son değerlerim böyle.tRRDL'yi 5 ve tWTRL'yi 12 yaptım en son bunun testlerini yapacağım ve bırakacağım artık yoksa işin b*ku çıkacak :D.Teşekkürler yardımcı olduğunuz için.Bu arada siz bu kadar uğraşıyorsanız bu işle kesin Samsung b die vardır sizde :D.

Edit

Son düzenleme:
Birincil zamanlamaları, tRFC ve tRDWR'yi sıkılaştırmaya çalış bence. Buildzoid tRDWR'nin öneminden bahsediyordu tCWL yerine buna ağırlık verin diyordu performansa daha çok etkisi var ki sende tRDWR çok gevşek. Benim belleklerimdeki ne olduğunu bilmediğim yeniden markalama dandik çip bile ilk zamanlamaları düşürebiliyor senin çipin daha çok potansiyeli var. tRCDWR ve tRAS'ı sırasıyla 8'e ve 21'e sabitle. tRAS'ın AMD işlemcilerde hiçbir senaryoda etkisi yok 21'de bırakabilirsin o yüzden. tRCD, tRP ve tRC için ise kararlı ve daha sıkı bir değer bulmaya çalış. Senin çip için tRFC'yi de 468-504 arası veriyorlar deneyebilirsin bu değerleri de.
1769708482717.webp

Birincil zamanlamaları, tRFC ve tRDWR'yi sıkılaştırmaya çalış bence. Buildzoid tRDWR'nin öneminden bahsediyordu tCWL yerine buna ağırlık verin diyordu performansa daha çok etkisi var ki sende tRDWR çok gevşek. Benim belleklerimdeki ne olduğunu bilmediğim yeniden markalama dandik çip bile ilk zamanlamaları düşürebiliyor senin çipin daha çok potansiyeli var. tRCDWR ve tRAS'ı sırasıyla 8'e ve 21'e sabitle. tRAS'ın AMD işlemcilerde hiçbir senaryoda etkisi yok 21'de bırakabilirsin o yüzden. tRCD, tRP ve tRC için ise kararlı ve daha sıkı bir değer bulmaya çalış. Senin çip için tRFC'yi de 468-504 arası veriyorlar deneyebilirsin bu değerleri de.
Alıntıyı görüntüle

Sizin ccd ile iod fazla düşük gibi. Y cruncher testinden geçiyor mu? Ccd ve iod voltajının doğru olup olmadığı bir tek y cruncher testinde belli olur 👍

Trasın etkisi var. 34 denediğimde daha kötü benchmark puanı alıyordum 28 e çekince benchmark puanı arttı

TFAW gereksiz fazla ben olsam 24 denerdim kesinlikle. Gdm disabled 1t yapabildiyseniz trrds 6 ve trrdl neden 9? 😒

tRC ye 37 deneyipte başarısız olsanız anlayacağım 39 verilebilir fakat trcyi 57 ye çıkarmak verdiğiniz diğer bütün değerlerin hızını baltalamış olabilir. 43 bile çalıştıracağını düşünüyorum ama 57 “fazla” gevşek

Voltaj cimrisisiniz anlaşılan böyle timinge 1.40 vermekten çekinceniz neden var? 😄 Biraz daha güzel sıkın değerleri ama 1.40 verin?

İyi çalıştırmışsınız ama bazı değerlerde gereksiz bol kese görüyorum. Bence sizin timinglerde sıkılabilir

Ben gdm disabled 1t çalıştıramadım aida64 de direkt bsod verdi. Uğraşırdım ama gdm disabled 1t olunca “vaovvv uçuşa geçtim” diyebilecek bir durum oluşacağını zannetmedim. Bende gdm disabled 2t yaptım

Bu arada gdm enabled 1t kullanıyordum ama tphyrdlde iki çubuk arasında fark oluşuyordu ve latency yüksekti. Çok enteresan A2 çubuğu 28 iken b2 26 ydı 😅😅 yani işlemciye uzak olan çubuk daha hızlı çalışıyordu

Gdm disabled 2t ile ikisinide eşitledim. Voltaj veya herhangi bir değişiklikle değişmiyolar artık. 250 MB/s kaybettim readde ama latency düşsün. Napalım artık :)

SCLler neden 2-4? Rdsclyi 2 yemişse wrsclyide 2 yiyebilir yav

Denediniz ve boot mu etmedi yoksa?

O anakarta göre değerler baya iyi bu arada yalan yok ama bazı değerler çok bol keseden gitmiş. Daha sıkılabilir 👍

Trcdwr nin trcdrd den daha az olmasının asıl performansı uçurduğu hiçbir şey yok. Ben gözlemlemedim. Trcdwr ve trcdrd yi eşit tutmak daha çok işime geldi.

Trcdwr ve trcdrd ile oynarsa twrrd yi ve trdrd yi tekrar halletmesi gerekir o baya zaman alır…

Yurtdışında tanıdığım arkadaşımda trcdwr nin trcdrd den daha düşük deneğinde önemli bir performans artışı gözlemlemediğini söylemişti

Sizin verdiğiniz ayarlarla çalıştıramaz çünkü sizin mclk 1600. işlemcinin fabric ve bellek kontrolcüsü fersah fersah bulut gibi huzurlu. Arkadaş 3600 de çalıştırıyor. Bu sebeple Ryzen 5000 için en yüksek tatlı nokta ama diğer timinglerle oynamak zor olabilir. 3200 güvenli sınırın tam ortasında duruyor o yüzden diğer timingleri rahat sıkabilmişsiniz 👍

Edit: rdrdsd ve rdrddd 1-1??? Böyle çalıştıran bir Allahın kuluna bile denk gelmedim. Enteresan. Tcke 8 de garip. 3800 veya çalıştırmıyorsunuz ki 3200 de çalıştırıyorsunuz 🤨

Bazı garipliklerinizi anlamadım. Ama böyle mutluysanız mesele yok 👍

Son düzenleme:
Geri