Bios guncellemezsem sorun olur mu

Reaksiyon skoru
80
Aorus x870 elite wifi 7 ice f5 sürümle gelmiş şuan en güncel sürüm f9 daha windows vs kurmadim sistemi sadece acip calisip calismadigina emin olmak icin actim.
Bios surumunu guncellemeli miyim. Guncellerken elektrik kesilirse nolur. Risk almak istemiyorum. Bir de önce windows kurup sonra mı bios guncellemeliyiz yoksa tam tersi mi ilk defa sistem topladim bilmiyorum
Falah bellek de yok elimde suan gidip bilgisayarciya falan da para vermeyelim bos bos napim simdi
Windows da hic kurmadim flash bellek nasil olamli

Ekler

• 18197.webp
    18197.webp
    197.7 KB · Hit: 41
  • 18161.webp
    18161.webp
    1.9 MB · Hit: 37
  • 18166.webp
    18166.webp
    1.9 MB · Hit: 30
  • 18167.webp
    18167.webp
    1.3 MB · Hit: 31
  • 18153.webp
    18153.webp
    385 KB · Hit: 30
  • 18167.webp
    18167.webp
    1.3 MB · Hit: 27
  • 18165.webp
    18165.webp
    1.9 MB · Hit: 26
  • 18166.webp
    18166.webp
    1.9 MB · Hit: 21
  • 18162.webp
    18162.webp
    410.4 KB · Hit: 23
  • 18139.webp
    18139.webp
    796.5 KB · Hit: 20
  • 18150.webp
    18150.webp
    981.1 KB · Hit: 34
strese gerek yok adım adım internetten bak win kurulumu nasıl oluyor diye direk olarak anlatıyorlar sonrasında bios update yaparsın onunde internette videosu var nasıl yükseltilir falan diye elektrik giderse pc çöp olurdu eskiden anakart direkt kendini korumaya alıyor ama yeni nesil anakartlarda problem olmaz bios sıfırlama düğmesi bile var üzerinde yerinde olsam araştıra araştıra uygulayıp öğrenip yapman daha mantıklı

strese gerek yok adım adım internetten bak win kurulumu nasıl oluyor diye direk olarak anlatıyorlar sonrasında bios update yaparsın onunde internette videosu var nasıl yükseltilir falan diye elektrik giderse pc çöp olurdu eskiden anakart direkt kendini korumaya alıyor ama yeni nesil anakartlarda problem olmaz bios sıfırlama düğmesi bile var üzerinde yerinde olsam araştıra araştıra uygulayıp öğrenip yapman daha mantıklı
Önce windows kurup sonra mı bios guncellemesi yapayim hocam? Sonrasinda anakart bios güncelleyince sorun olmaz dogru mudur?
Klavyem 60lık klavye biosa girene kadar canim cikti biraz gergin bi elemanim kusura bakmayin youtubedan bakicam zaten emin olmak icin sormak istedim

yani ilk önce testlerini yap sonra güncellersin biosun acelesi yok win kur hayırla ilk önce ha ben hiç yapamam elim yatkın değil öğrenmesem de olur gibi şeyler dersen git yaptır ama kolay şeyler hepsi 3 5 dakikalık bir şey

yani ilk önce testlerini yap sonra güncellersin biosun acelesi yok win kur hayırla ilk önce ha ben hiç yapamam elim yatkın değil öğrenmesem de olur gibi şeyler dersen git yaptır ama kolay şeyler hepsi 3 5 dakikalık bir şey
Yok hocam parcalarimi tek tek kendim taktim donanıma hakimim ama biostu windowstu driverdı bilmiyorum çok laptopcuydum. Windows icin flash bellekten baska biseye gerek var mi nasil almaliyim videolarda belirtmiyorlar cok

Önce BIOS güncelleyin. Zaten güncelleme 3-5 dakika sürüyor. Çünkü BIOS güncellemesinden sonra Microsoft hesabına tekrar girme, PIN ayarlarma falan yapmanız gerekiyor. Bazen burada sorun yaşayanlar olabiliyor.

Önce BIOS güncelleyin. Zaten güncelleme 3-5 dakika sürüyor. Çünkü BIOS güncellemesinden sonra Microsoft hesabına tekrar girme, PIN ayarlarma falan yapmanız gerekiyor. Bazen burada sorun yaşayanlar olabiliyor.
Sadece biosu güncellicem dimi. Driverları vs windows kurduktan sonra mi yapiyoruz o olaylari hic bilmiyorum hocam
Bios icin qflash plus diye ozellik varmis onunla mi yapmaliyim yoksa bilgisayar acikken bios ekraninda mi guncellemeliyim hangisi daha garantidir.

Sadece biosu güncellicem dimi. Driverları vs windows kurduktan sonra mi yapiyoruz o olaylari hic bilmiyorum hocam
Bios icin qflash plus diye ozellik varmis onunla mi yapmaliyim yoksa bilgisayar acikken bios ekraninda mi guncellemeliyim hangisi daha garantidir.
BIOS güncelleme için videoya bakabilirsiniz.

BIOS güncelledikten sonra şu videoda önerilen ayarları yaparsınız.

Sonrasında da Windows yüklersiniz.

Windows yükledikten sonra sürücüleri yine kendiniz yüklemeniz gerekiyor. Eğer anlamıyorsanız Teamviewer ile bağlanıp sürücü yükleme vb. yardımcı olabilirim.

Once bios update sonra windows en son driver sagolun hocam videoları kaydettim izlicem

Aorus x870 elite wifi 7 ice f5 sürümle gelmiş şuan en güncel sürüm f9 daha windows vs kurmadim sistemi sadece acip calisip calismadigina emin olmak icin actim.
Bios surumunu guncellemeli miyim. Guncellerken elektrik kesilirse nolur. Risk almak istemiyorum. Bir de önce windows kurup sonra mı bios guncellemeliyiz yoksa tam tersi mi ilk defa sistem topladim bilmiyorum
Falah bellek de yok elimde suan gidip bilgisayarciya falan da para vermeyelim bos bos napim simdi
Windows da hic kurmadim flash bellek nasil olamli
Hocam aynı anakart ile 7800x3d kullanıyorum. Bana da f4 ile gelmişti. İşlemcinin mantıksal çekirdeklerini kapatıyodu bios sürümü sebebiyle. Bios u güncellendim sonra düzeldi 8 den olması gereken 16 ya çıktı. Güncelle derim.

Hocam aynı anakart ile 7800x3d kullanıyorum. Bana da f4 ile gelmişti. İşlemcinin mantıksal çekirdeklerini kapatıyodu bios sürümü sebebiyle. Bios u güncellendim sonra düzeldi 8 den olması gereken 16 ya çıktı. Güncelle derim.
Hocam peki q flash pluslamı bıos guncelledınız pc kapalıyken yoksa bıos ekranında mı. Bir de hazır aynı anakartı kullanan bırını bulmusken bıos icin usb bellek fat 32 vs yapıp ugrasmaya gerek var mı bıosta dırek buluyor mu bellek ıcın özel farklı bı gereksınım var mı 128gb vs taksam algılamama sorunu olur mu siz hangı bellekle yaptınız mesela

böyle anakartlarda flash bios oluyor zaten isterse elektrik kesilsin ne olacak tekrar düzeltiliyor

Geri