Anakartımda kırmızı ışık yanıyor

Moriko

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba anakartım mis pro b560m-e anakartım anakartıma jrgb 1 portuna sıvı soğutma rgb kablosu taktım ve bi anda küçük bi elektriklenme gördüm galiba koşa devre oldu ve kırmızı ışık yandı anakartım da ve fanlar çalışıyor sadece görüntü gitti acaba anakartım mı bozuldu

prizden çıkar biraz bekle güç tuşuna 40 sn basılı tut tekrar güce bağla açmayı dene.

Kasada güç varken bağlantı yapılmaz. Bu tüm elektirikli cihazlar için geçerli.

Anakart kitapçığından bak kırmızı genellikle CPU LED ışığı oluyor, sistemin elektriğini kesip anakart üzerinde JBAT1, JBAT2, CLRTC yazan iki adet pin olur 10 saniye tornavida ile dokunup tekrar deneyin

prizden çıkar biraz bekle güç tuşuna 40 sn basılı tut tekrar güce bağla açmayı dene.

Kasada güç varken bağlantı yapılmaz. Bu tüm elektirikli cihazlar için geçerli.
Video atsam yardımcı olur musun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart kitapçığından bak kırmızı genellikle CPU LED ışığı oluyor, sistemin elektriğini kesip anakart üzerinde JBAT1, JBAT2, CLRTC yazan iki adet pin olur 10 saniye tornavida ile dokunup tekrar deneyin

Ekler

• IMG_0190.webp
    IMG_0190.webp
    801.2 KB · Hit: 11
  • IMG_0191.webp
    IMG_0191.webp
    756.4 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
evet hocam jbat1 yazan, tornavida veya metal bir cisim ile 10 saniye dokunun

Jbat 1 e mi sadece

Bide anakartın ordasın birazcık zırıltı sesi geliyor

Denedim olmadı

2. fotoğrafı düzgün ceker misiniz ? kırmızı ışıkta hangi cpu-dram-vga-boot hangisinde takılıyor o önemli . Cpu ve dram genellikle cmos reset veya ram çıkar tak yaparak düzeliyor.

cmos pilini çıkarıp deneyin birde, 2 ram slotu varsa, işlemci soğutucusuna en uzak sokete takıp, tek tek dene, jrgb1 portundaki bağlantıyı kes

2. fotoğrafı düzgün ceker misiniz ? kırmızı ışıkta hangi cpu-dram-vga-boot hangisinde takılıyor o önemli . Cpu ve dram genellikle cmos reset veya ram çıkar tak yaparak düzeliyor.
Cpuda dramda yanıyor ama 10 saniye sonra devam yani sarı ışık sönüyor kırmızı devam ediyor ve anakartta hafif bi zırıltı sesi var çöpü kırmızı ışık yanıyor

cmos pilini çıkarıp deneyin birde, 2 ram slotu varsa, işlemci soğutucusuna en uzak sokete takıp, tek tek dene, jrgb1 portundaki bağlantıyı kes
Şimdi ben 4 anakartta 4 pinli jrgb kablosuna kablosu oturturken küçük bi elektrik kovılcımı çıktı acaba bir şey mi yandı yoksa kısa devremi oldu onu düşünüyorum

Cpu kırmızı ışık yanıyor

Son düzenleme:
Cpuda dramda yanıyor ama 10 saniye sonra devam yani sarı ışık sönüyor kırmızı devam ediyor ve anakartta hafif bi zırıltı sesi var çöpü kırmızı ışık yanıyor

Şimdi ben 4 anakartta 4 pinli jrgb kablosuna kablosu oturturken küçük bi elektrik kovılcımı çıktı acaba bir şey mi yandı yoksa kısa devremi oldu onu düşünüyorum
ne yapmışsın hocam sen :D Fanların argbleri ve fan pin girişleri çıkarın 1 kere kısa süreli deneyin olmazsa servise yollayınca

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,471
Üyeler
188,943
Son üye
huseyin319
Geri