Atx kart kovalasın bence. Bende 7800x3d ve asus tuf 5070ti var. Anakartım gigabyte x870 auros elite var. Güzel anakart ama bobinler tiz bi ses yapıyo. Sebebini baya araştırdım üst segment işlemci ve anakart yüksek voltaja göre üretildiği için boşta özellikle düşük voltajdan dolayı ses yapıyomuş. Üste bide fabrikasyon da coil whine var. Rog serisi bi anakart almadıkça bu ihtimal yüksekmiş. Kabullendim o sesle kullanıyorumASUS TUF Gaming B850M-E WiFi AMD Micro-ATX anakart, 8 + 2 + 1 kademeli güç kaynağı, DDR5 PCIe 5.0 yuvası, 3 M.2 yuvası, WiFi, 6E Ethernet, Realtek 2.5Gb, USB-C 10 Gbps, BIOS Flashback ve Aura Sync : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ASUS TUF Gaming B850M-E WiFi AMD Micro-ATX anakart, 8 + 2 + 1 kademeli güç kaynağı, DDR5 PCIe 5.0 yuvası, 3 M.2 yuvası, WiFi, 6E Ethernet, Realtek 2.5Gb, USB-C 10 Gbps, BIOS Flashback ve Aura Sync : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Bu gibi geldi en mantıklısı ekran kartı asus anakartta asus olursa uyumlu olur diye düşünüyorum.
Daha iyileri de olabilir ama arkadaşların önerisini de bekleyebilirsin
Msi x870 gaming plus alınır mı 13 bine çıkarımAtx kart kovalasın bence. Bende 7800x3d ve asus tuf 5070ti var. Anakartım gigabyte x870 auros elite var. Güzel anakart ama bobinler tiz bi ses yapıyo. Sebebini baya araştırdım üst segment işlemci ve anakart yüksek voltaja göre üretildiği için boşta özellikle düşük voltajdan dolayı ses yapıyomuş. Üste bide fabrikasyon da coil whine var. Rog serisi bi anakart almadıkça bu ihtimal yüksekmiş. Kabullendim o sesle kullanıyorum
Gerek yok b850 den devam katacağı adam akıllı bir şeyde yok kaliteli b850 her türlü yeterliMsi x870 gaming plus alınır mı 13 bine çıkarım
Micro degil normal atx anakart bakıyorum soğuması iyi olsun yeterli max 13k veririm tercihen msi veya asus. E spor turnuva icin kullanacagim genellikle.ASUS TUF Gaming B850M-E WiFi AMD Micro-ATX anakart, 8 + 2 + 1 kademeli güç kaynağı, DDR5 PCIe 5.0 yuvası, 3 M.2 yuvası, WiFi, 6E Ethernet, Realtek 2.5Gb, USB-C 10 Gbps, BIOS Flashback ve Aura Sync : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ASUS TUF Gaming B850M-E WiFi AMD Micro-ATX anakart, 8 + 2 + 1 kademeli güç kaynağı, DDR5 PCIe 5.0 yuvası, 3 M.2 yuvası, WiFi, 6E Ethernet, Realtek 2.5Gb, USB-C 10 Gbps, BIOS Flashback ve Aura Sync : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Bu gibi geldi en mantıklısı ekran kartı asus anakartta asus olursa uyumlu olur diye düşünüyorum.
Daha iyileri de olabilir ama arkadaşların önerisini de bekleyebilirsin
B650 Aorus Elite AX V2 daha iyi olur tomahawk'a göre oda 10K10K'ya b650 tomahawk öneriyordum da çok zamlanmış.
Yapma adamım aorus 12 faz, 55amp mosfete sahip, tomahawk 14 faz, 80amp mosfete sahip. Kesinlikle tomahawk döver.B650 Aorus Elite AX V2 daha iyi olur tomahawk'a göre oda 10K
Kullanıcak kişinin daha fazla faz ve amper değerine ihtiyacı olduğunu sanmıyorum hocam.Her halükarda yetiyor zaten.Tomaya kıyasla Aorusda Gen5 M2 slotu bulunuyor.VRM sıcaklığı konusundada iyi bir model zaten.Yapma adamım aorus 12 faz, 55amp mosfete sahip, tomahawk 14 faz, 80amp mosfete sahip. Kesinlikle tomahawk döver.
Gen 5?Kullanıcak kişinin daha fazla faz ve amper değerine ihtiyacı olduğunu sanmıyorum hocam.Her halükarda yetiyor zaten.Tomaya kıyasla Aorusda Gen5 M2 slotu bulunuyor.VRM sıcaklığı konusundada iyi bir model zaten.
Alıntıyı görüntüle
USB 4 şart değilse halı hazırda 13K da olan B850 Tomahawk Max alın.Giriş segment X870'e karşın üst segment B850 çok daha iyi.
PCIe 5.0 işte hocam.Gen 5?