VDSL bağlantısı için hangi kablo alınmalı?

I am Jorge Jesus

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
285
Arkadaşlar öncelikle modem bağlantım VDSL. Eve bağlantı şu şekilde sokaktan bir kablo geliyor. Bu kablonun içindeki iki çift kabloya olan bağlantı ise evden gelen bir ucu splittera (modem ve ev telefonu için ayırıyor.) Bağlı olan kablo, benim değiştirmek kablo da bu. Değiştirme sebebim ise DSL kopması yaşamam; eve gelen ustalarda bu kablonun değişmesi gerektiğini söylediler. Kabloyu bağlamayı biliyorum, ondan sorun yok ancak dediğim gibi nasıl bir kablo almalıyım? Kaliteli bir şey olmasını istiyorum. Şimdiden sağ olun.

Sıradan bir elektrikçiden aldığın dsl kablo metresine göre kaç istersen iş yapar. O kutudan direkt modeme çekeceksen hiç sorun olmaz. Araya ek yapmadan direkt bağlı kullanıyordum modeme ben. Baya iyiydi. Maximum verim alıyordum. Ping değerleri de iyiydi ama tabi dolap yan kaldırımdaydı.

Sıradan bir elektrikçiden aldığın dsl kablo metresine göre kaç istersen iş yapar. O kutudan direkt modeme çekeceksen hiç sorun olmaz.
Bana eve Telekom'dan gelen abiler kaliteli bir kablo al demişti kablo dandik olup çürüdüğü için uzun vadeli bir kablo olsun istiyorum.

Bana eve Telekom'dan gelen abiler kaliteli bir kablo al demişti kablo dandik olup çürüdüğü için uzun vadeli bir kablo olsun istiyorum.
Benim kablo dışarıdaydı. Binanın dışından odanın içine çekmiştik. Bir sorun olmadı ve tam 4.5 yıl kullandım.

Ca6 olarak Reçber 23awg bakır veya 2telli tel (köken) 0.5mm bakır Reçber veya Tamtel kablo işiniz görür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,614
Üyeler
188,628
Son üye
redqush
Geri