GUSE
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 908
Nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?Merhaba istediğiniz değerleri paylaşıyorum teşekkür ederim
Nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?Merhaba istediğiniz değerleri paylaşıyorum teşekkür ederim
Merhaba yaşadığım sorun her oyunda kasma ve takılma yaşıyorum.İşlemci sürekli yüksek çalışıyor ama ekran kartı kullanımı sürekli düşük kalıyor.Oyunlarda grafikleri yükseltsem bile işlemci kullanımı hala yüksek oluyor ve ekran kartı kullanımı 40 civarı düşün oluyor.Uygulamalarda ve tarayıcılarda takılma kasma sorunu da yaşıyorum.Format atıp temiz kurulum yaptım ama bir sonuca varamadım.Nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?
x16 4.0 ın 5090' a bile yetmesi lazımSorun anakart gibi duruyor. PCIe 5.0 desteği yok gibi görünüyor sistem parçaları iyi ama anakart yeterli değil B850 x670e x870 gibi bir karta geçmek lazım sanırım sorun burada ekran kartı 4.0 ile çalışıyor birde sistemde çok fazla sata ssd var onların bağlantısını kesip tekrar dener misin? Yanlış bir fikir yürütmede olabilir bu
Yetmiyordu anakart değişince düzeldi vardı bir motherboard sıkıntısı ama ben anlayamadım garantiyle uğraşmakta istemedi ki değiştirdi anakonunun sorunu çözüldü de 2 aylık konu hortlatıldıx16 4.0 ın 5090' a bile yetmesi lazım
Bu ne zamandır böyle 12400fin 3070tia yetmemesi gibi bir durum olamaz windowsla ilgili bir durum olabilir daha öncedende olduğu oldumu? Windows 10 denediniz mi? 25h2 26h2de sorunlar var bu yüzden olabilir ramin gecikmesi çok yüksek bu yüzdende olabilir.Merhaba yaşadığım sorun her oyunda kasma ve takılma yaşıyorum.İşlemci sürekli yüksek çalışıyor ama ekran kartı kullanımı sürekli düşük kalıyor.Oyunlarda grafikleri yükseltsem bile işlemci kullanımı hala yüksek oluyor ve ekran kartı kullanımı 40 civarı düşün oluyor.Uygulamalarda ve tarayıcılarda takılma kasma sorunu da yaşıyorum.Format atıp temiz kurulum yaptım ama bir sonuca varamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Merhaba yaşadığım sorun her oyunda kasma ve takılma yaşıyorum.İşlemci sürekli yüksek çalışıyor ama ekran kartı kullanımı sürekli düşük kalıyor.Oyunlarda grafikleri yükseltsem bile işlemci kullanımı hala yüksek oluyor ve ekran kartı kullanımı 40 civarı düşün oluyor.Uygulamalarda ve tarayıcılarda takılma kasma sorunu da yaşıyorum.Format atıp temiz kurulum yaptım ama bir sonuca varamadım.
Bilgisayarı topladığım dan bu yana bu sorunu yaşıyorum ve beni sistemimden soğutan bir durum.Yetmiyordu anakart değişince düzeldi vardı bir motherboard sıkıntısı ama ben anlayamadım garantiyle uğraşmakta istemedi ki değiştirdi anakonunun sorunu çözüldü de 2 aylık konu hortlatıldı
Bu ne zamandır böyle 12400fin 3070tia yetmemesi gibi bir durum olamaz windowsla ilgili bir durum olabilir daha öncedende olduğu oldumu? Windows 10 denediniz mi? 25h2 26h2de sorunlar var bu yüzden olabilir ramin gecikmesi çok yüksek bu yüzdende olabilir.
Windows 10 da çözüm sağlamadı sanki sistem de kısıtlama var gibi gerekli gücü veremiyor gibi hissediyorum.24H2 de kullandı onda da aynıydıYetmiyordu anakart değişince düzeldi vardı bir motherboard sıkıntısı ama ben anlayamadım garantiyle uğraşmakta istemedi ki değiştirdi anakonunun sorunu çözüldü de 2 aylık konu hortlatıldı
Bu ne zamandır böyle 12400fin 3070tia yetmemesi gibi bir durum olamaz windowsla ilgili bir durum olabilir daha öncedende olduğu oldumu? Windows 10 denediniz mi? 25h2 26h2de sorunlar var bu yüzden olabilir ramin gecikmesi çok yüksek bu yüzdende olabilir.
Başka bir problem olmuştur muhtemelen sadece PCIe sürümünden dolayı bu kadar fark olamaz keza 5.0/4.0 da direkt fark %1 lerde falan kalır anca zatenYetmiyordu anakart değişince düzeldi vardı bir motherboard sıkıntısı ama ben anlayamadım garantiyle uğraşmakta istemedi ki değiştirdi anakonunun sorunu çözüldü de 2 aylık konu hortlatıldı
PSU kaç w?Bilgisayarı topladığım dan bu yana bu sorunu yaşıyorum ve beni sistemimden soğutan bir durum.
Windows 10 da çözüm sağlamadı sanki sistem de kısıtlama var gibi gerekli gücü veremiyor gibi hissediyorum.24H2 de kullandı onda da aynıydı
Adamın değiştiresi vardı zaten yetersiz geliyordu yükseltme yapmışız gibi düşün daha iyi oldu sadece pciea bağlamadım zaten sorunu ama sorunu tamamen çözdüğü içinBaşka bir problem olmuştur muhtemelen sadece PCIe sürümünden dolayı bu kadar fark olamaz keza 5.0/4.0 da direkt fark %1 lerde falan kalır anca zaten
PSU 750W corsair 480T kasamın içinde gelenPSU kaç w?
Adamın değiştiresi vardı zaten yetersiz geliyordu yükseltme yapmışız gibi düşün daha iyi oldu sadece pciea bağlamadım zaten sorunu ama sorunu tamamen çözdüğü için
Çok teşekkür ederim cevabın için deneyip dönüş yapıcamKardeşim forumu sürekli takip ediyorum fakat sorunun çözülsün diye hesap açtım.
Yeni ekran kartlarının tamamında bu sorun oluyor. Biraz şans işi, ileride güncelleme ile çözülür fakat sorunu yaşamamak için Nvidia App yi aç Genel Ayarlarda Güç Tüketimi ni Maksimum Performans a çek. Bu kalıcı olarak sorununu çözer.
Ben de msi kasa topladım, b650m ve b850m anakartlarla rx7800xt ve rtx5070 denedim. Sorunu rx7800xt de de çözdüm fakat o kadar baydım ki iade süresi bitmeden iade ettim. 5070te de aynısını yaşayınca araştırdım çözdüm. Nvidia da söylediğimi yap pc yeniden başlat çözülüyor.
Araştırdığım makalede windows un uygulamalar için seçim yaparken yanlış karar vermelerinden kaynaklı deniyordu. Güç Modu değiştirince ekran kartına odaklanıyor sanırım.
LatencyMon uygulaması ile DPC Latency problemi olup olmadığına da bakmanda fayda var.