9800x3D İçin Anakart Önerisi.

Asqeb

80+
Reaksiyon skoru
16
Bütçe
15000

Bu iki Anakart arasından MSI MAG B850'i almayı düşünüyorum 9800x3d işlemci 5060ti 16gb ekran kartı ve https://www.vatanbilgisayar.com/gsk...dr5-6000mhz-cl28-1-40v-amd-expo-dual-ram.html bu ramler ile kullanacağım, Anakarta çok para vermek istemiyorum ama b850 nin de altını almak istemiyorum sizce X serisine yönelmeli miyim yoksa karar verdiğim model işimi görecek midir.

MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 8400MHZ(OC) M.2

Seçtiğiniz Anakart gayet güzel, arkana bakmadan devam et.

Bu iki Anakart arasından MSI MAG B850'i almayı düşünüyorum 9800x3d işlemci 5060ti 16gb ekran kartı ve https://www.vatanbilgisayar.com/gsk...dr5-6000mhz-cl28-1-40v-amd-expo-dual-ram.html bu ramler ile kullanacağım, Anakarta çok para vermek istemiyorum ama b850 nin de altını almak istemiyorum sizce X serisine yönelmeli miyim yoksa karar verdiğim model işimi görecek midir.

12.349tl peşin fiyatına 3 taksit.

Gigabyte eagle x870 bakabilirsin 10400 amazonda, banka kampanyası vs varsa e ticaret üzerine 250 falan da puan gelir

Marka bana güven vermiyor Reddit de çok sorun yaşayan gördüm, harici sistemim siyah hocam ama teşekkür ederim öneriniz için benim için daha çok güven markalardan ilerleyeceğim.
Doğru tercih bizzat benim 98000x3d islemcim asrock anakart ile arızalandı

Eğer bütçen dahilindeyse tomahawk der geçerim. Eskiden kullandığım bir anakarttır daha düşük çipsetlisini ama hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Bu iki model arasındayım aralarında 2027 TL gibi bir fiyat farkı var, çok büyük bir rakam olmadığı için x870 almaktan yanayım ama çoğu yerde b850 Tomahawk Max' ın da yeterli olacağı söylenmiş ama fiyat farkı çok olmadığı için en üst segmenti almak daha mantıklı gibi geliyor her ne kadar sunduğu bir çok artı özelliği tam verimlilikte kullanmayacak olsam da genede 2000 bin tl gibi bir rakam farkına bu özelliklerin var olması bana daha mantıklı geliyor özellikle ülkemiz şartlarında bu teknolojilerin ve pc bileşenlerinin ani fiyat artışlarını düşünürsek.

Onun harici aldığım ve alacağım malzemelerin listesini yazmak istiyorum belki uyum açısından veya farklı bir sebepten yönlendirme yada öneride bulunacak arkadaşlar olabilir diye ki olursa çok sevinirim.

Asus TUF 5060Tİ 16Gb
GSKILL 32GB (2x16GB) TZ5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL28 1.40V AMD EXPO Dual Ram
Corsaır RM850X 850W 80PLUS Gold Pcıe 5.0 CP-9020270
Not: Elimde şu an ARCTIC Liquid Freezer II - 280 A-RGB bu model AIO var, 7800x3D alacağım için yeterli olmamasından korktuğumdan ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB bu modeli almayı düşünüyorum.

Aldığım ramlerin iki anakart modelinde de RAM destek sayfasında kodunu göremedim, ama sanıyorum ki sorun çıkmayacaktır bunun hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

sıralamalarda gayet iyi yerlerde her şeyiyle çok iyi bir anakart
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

siyah imiş sistem

buna bak o zaman

Bu iki model arasındayım aralarında 2027 TL gibi bir fiyat farkı var, çok büyük bir rakam olmadığı için x870 almaktan yanayım ama çoğu yerde b850 Tomahawk Max' ın da yeterli olacağı söylenmiş ama fiyat farkı çok olmadığı için en üst segmenti almak daha mantıklı gibi geliyor her ne kadar sunduğu bir çok artı özelliği tam verimlilikte kullanmayacak olsam da genede 2000 bin tl gibi bir rakam farkına bu özelliklerin var olması bana daha mantıklı geliyor özellikle ülkemiz şartlarında bu teknolojilerin ve pc bileşenlerinin ani fiyat artışlarını düşünürsek.

Onun harici aldığım ve alacağım malzemelerin listesini yazmak istiyorum belki uyum açısından veya farklı bir sebepten yönlendirme yada öneride bulunacak arkadaşlar olabilir diye ki olursa çok sevinirim.

Asus TUF 5060Tİ 16Gb
GSKILL 32GB (2x16GB) TZ5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL28 1.40V AMD EXPO Dual Ram
Corsaır RM850X 850W 80PLUS Gold Pcıe 5.0 CP-9020270
Not: Elimde şu an ARCTIC Liquid Freezer II - 280 A-RGB bu model AIO var, 7800x3D alacağım için yeterli olmamasından korktuğumdan ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB bu modeli almayı düşünüyorum.

Aldığım ramlerin iki anakart modelinde de RAM destek sayfasında kodunu göremedim, ama sanıyorum ki sorun çıkmayacaktır bunun hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

b850 ile x870 arasındaki fark usb 4 olup olmaması yani bazı durumlarda b850 daha iyi bile çıkabiliyor diğer özellikler bakımından

sıralamalarda gayet iyi yerlerde her şeyiyle çok iyi bir anakart

siyah imiş sistem

buna bak o zaman
asrocklarda bi ara 9800x3d yakma olayı vardı bitti mi tamamen
ben yine de msi alırdım asusta da konusu çıkmıştı bi ara

b850 ile x870 arasındaki fark usb 4 olup olmaması yani bazı durumlarda b850 daha iyi bile çıkabiliyor diğer özellikler bakımından

asrocklarda bi ara 9800x3d yakma olayı vardı bitti mi tamamen
ben yine de msi alırdım asusta da konusu çıkmıştı bi ara
tomahawk da aynı sorunu yaşayan biri daha vardı bu forumda her anakart sorunlu 9800x3d ile alakalı bir sorun herhalde

Geri