I5 14400f çok ısınıyor

cpu clock,usage temp cpu voltage, gpu usage ve temp cpu fan temp ve usageları bir de frametime ve fps yeterli olur
voltajla alakalı sadece voltaj limiti yazıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cpu clock,usage temp cpu voltage, gpu usage ve temp cpu fan temp ve usageları bir de frametime ve fps yeterli olur
Yazdıklarından bulabildikleriöi açtım sonuç
böyle

Ekler

• 1000008831.webp
    1000008831.webp
    1.9 MB · Hit: 18
Son düzenleme:
cpu 70 derece görünüyor gayet yeterli %lik olarak kullanımları da görsek daha iyi olur ama bu oyun içindeki ekran görüntüsünde de bir problem yok oyun içerisinde 70 derece gayet iyidir 200 fps oynadığın bir oyunda daha da serinletmek için iyi bir termal macun yeterlidir 90 dereceye kadar throttle yapmaz

Hocam o işlemciyi 65w'a sınırlamak yanlış, ryzen 5 5600x senin soğutucuna benzer soğutucu ile çalışıyor 125watt çekiminde 70-80 dereceyi anca görüyor. 65w 70 derece normal değil, ayrıca ekran kartı derecesi de hiç normal değil. Kasanız ve macununuz ne acaba?

1770420649152.webp

Pardon. Ekran kartı kullanımını derece diye görmüşüm ama yüzdeymiş, bu arada ekran kartınız kaç derece görüyor?

hocam ekran kartı 60 derece falan işlemcideki sorunda sanırım montaj hatası dediler ama çok zor montajlanan bir soğutucu bi süre idare edicem sonra yeni soğutucu almayı düşünüyorum hem rahat montajlanır hem thermalright nin içinden çıkan macun iyimiş iyi bir macun kullanmış olurum ve işlemcide rahat eder.Fakat durdukyere sıcaklıklar düştü bir anda neden oldu anlamadım.
Hocam o işlemciyi 65w'a sınırlamak yanlış, ryzen 5 5600x senin soğutucuna benzer soğutucu ile çalışıyor 125watt çekiminde 70-80 dereceyi anca görüyor. 65w 70 derece normal değil, ayrıca ekran kartı derecesi de hiç normal değil. Kasanız ve macununuz ne acaba?

Alıntıyı görüntüle

Pardon. Ekran kartı kullanımını derece diye görmüşüm ama yüzdeymiş, bu arada ekran kartınız kaç derece görüyor?

Alıntıyı görüntüle

Hocam testi başlattığımda 105w 81 dereceydi yaklaşık 30 saniye sonra 60w 66 dereceye düştü bunun sebebi nedir?

Ekler

• 1000008863.webp
    1000008863.webp
    1.1 MB · Hit: 10
  • 1000008864.webp
    1000008864.webp
    1.1 MB · Hit: 9
Kule tipi soğutucu al.

hocam takılı şuan fakat montaj hatası var sanırım çok uğraştım montajlamak için olmadı ama yeni daha iyi bir soğutucu almayı planlıyom
Soğutucuna baktım da 6 bakır borulu o attıklarımız ile aynı perfomansı vermesi lazım ya fanı kötü yada montajı olmadı.

Valorant az önce 75-80 derecelerde oynayıypdu marvel rivals 75-82 falan bannerlord ise 75-87 arası ve ısı arttığında fps düşüyo macunda yeni değiştirmiştim fakat yinede böyle sıcaklığı aklımda thermalright peerless assassin se almayı düşünüyom alırsam kaç derece fark eder?

Şu şekilde anakartın arkasına braketi yerleştirdim içinden çıkan parçalar soğutucuya vidalanıyordu bende öyle yaptım sonra o vidaları anakartın deliklerine soktum ve vidaladım.
Dedigim gibi aslinda yetmesi lazim ama degistirmek istiyorsaniz peerless assasin rahat sogutacaktir. Cok daha sıcak çalışan cpu'lari sogutuyor.

Soğutucuna baktım da 6 bakır borulu o attıklarımız ile aynı perfomansı vermesi lazım ya fanı kötü yada montajı olmadı.
hocam az önce testi başlattım başlattığım gibi ilk 10 saniyede 150w 100 dereceye kadar çıktı korktum biraz kapattım hemen

Tamamen kullandiginiz sogutucuyla alakali bu olay,
İntel stock fanda boşta 45 derecedeyken Sivi sogutucu 25te geziyordu , Bu konu hakkında bir konu açmiştim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,232
Üyeler
188,725
Son üye
yalcin35
Geri