Yardım Aula F75 klavyeyi söktüm, geri takamıyorum.

Vaga

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
142
Arkadaşlar merhaba. Aula F75 klavye kullanıyorum. Klavyeyi temizleyeyim dedim; tuşları ve switch’leri söktüm. Ancak switch’lerin hepsi aynı olduğu için dikkat etmedim ve rastgele söktüm. Şimdi tuşları yeniden takmaya çalışıyorum fakat tuşlar eskisi gibi durmuyor. Yardım edebilir misiniz?
Not: Klavyenin ışığı üst tarafta.
Her switch’in altında numara ve sayılar var. Acaba bunlar belirli bir tuşa mı denk geliyor? Eğer geliyorsa paylaşabilir misiniz? İnternette bulamadım.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-02-07 at 22.47.22.webp
    WhatsApp Image 2026-02-07 at 22.47.22.webp
    132.2 KB · Hit: 73
Arkadaşlar merhaba. Aula F75 klavye kullanıyorum. Klavyeyi temizleyeyim dedim; tuşları ve switch’leri söktüm. Ancak switch’lerin hepsi aynı olduğu için dikkat etmedim ve rastgele söktüm. Şimdi tuşları yeniden takmaya çalışıyorum fakat tuşlar eskisi gibi durmuyor. Yardım edebilir misiniz?
Her switch’in altında numara ve sayılar var. Acaba bunlar belirli bir tuşa mı denk geliyor? Eğer geliyorsa paylaşabilir misiniz? İnternette bulamadım.
Dostum İlla ki bir dizilimi vardır bende f75 kullanıyorum fakat switch leri hiç komple sökmedim böyle bir garip durmuş zaten takınca pek anlayamadım büyük ihtimal denk geldiği yerler farklıdır bilemiyorum

al baka baka tak
61EtsD0mfLL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

switchleri komple mi söktün onu mu diyosun

Hocam switchleri rasgele yerleştirebilirsiniz öyle bir şey olmaması lzm yani keycapsleri ters takmayın yeterli

al baka baka tak
Alıntıyı görüntüle

evet switchleride söktüm takarkende rastgele taktım. Switchlerin hepsi aynı mı acaba aynıysa o zaman ya tam takamadım taktığım tuşları yasa switchleri oturtamadım.

evet switchleride söktüm takarkende rastgele taktım. Switchlerin hepsi aynı mı acaba aynıysa o zaman ya tam takamadım taktığım tuşları yasa switchleri oturtamadım.
aynı tip olanlar aynı örneğin harfler sayılar vs

switchlerin hepsi aynı bendeki f75'de.

İnsan bari temizlemiş halini koyar ya :D

Switchleri tam oturtmamamışsınızdır.Tık diye ses geldiğinde oturur.Bunun sırası falan olmaz tabii ki

Hocam switchleri rasgele yerleştirebilirsiniz öyle bir şey olmaması lzm yani keycapsleri ters takmayın yeterli
Teşekkürler hocam o zaman tam oturtamadım sanırım takarken takayım tuşları fotoğrafı var çekmiştim sökmeden önce tuşların. Switchlerin ise yukarı bakıyor hepsinin yanlış takmadım sadece acaba farklımı diye düşündüm çünkü tuşu takıyorum F1 F2 tuşu hafif boşluk var normalde şimdi taktık yok gibi.

İnsan bari temizlemiş halini koyar ya :D
Kirli ve Temizlenmiş iki halinede koydum taktığımda sorun var mı görünsün diye zaten temizliyorum klavyeyi klavyenin yapısı gereği sökmen lazım sökmediğim için böyle oldu.

Temizleyip atsaydınız iyiydi ayrıca tam oturdu mu

al baka baka tak
Alıntıyı görüntüle

Temizleyip atsaydınız iyiydi ayrıca tam oturdu mu
iki halinde koydum aslında yukarıda.
Switchler tam oturtamamışım. Şu an normal tuşları takıyorum; fakat Space ve Shift gibi tuşları nasıl takacağım? Yanlarında + işareti var, onlarda da tuşu oturtmak mı gerekiyor?

Şuan sadece temiz olan halini bıraktım eski haline bakılıyor sadece.

Arkadaşlar, switch’i takarken bastırıyorum. Tuşu da aynı şekilde bastırarak takıyorum ama bazı tuşlar kendi kendine çıkıyor. Nasıl yapabilirim? ChatGPT’ye yazdım, “tam üstten, düz bir şekilde bastır” diyor. Öyle yapsam olur mu?

Bir de Ctrl ve Fn tuşları ya çıkıyor ya da taksam bile düzgün durmuyor; sesi de değişik çıkıyor. Yön tuşları da aynı durumda. Nasıl yapabilirim?

Geri