Sistemden çok fazla fan sesi geliyor

Keremefee

80+
Reaksiyon skoru
8
Sistemim aşağıda yazılı şekilde. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• RAM 8+8 16 GB.
  • 240+120 SATA SSD 500 GB HDD.
  • RX 6700 8 GB.
  • B450.
  • Ryzen 5 5600T.
  • Thermalright soğutucu.
  • Kasa Zoko Melody X.
  • Gametech 500 watt 80 plus bronze psu

işlemci fanı stok fan mı ? stoksa sogutmak için hızlanacak ve fan sesi kaçınılmaz.Kule tipi alıp düşük hızda soğutursun.
kasa fanları pwm-dc ise anakarta bağlıysa biostan fan ayarı yaparsın. (fanlar 3 pin mi 4 pin mi )
psu gametech marka ise ses yapabilir daha kaliteli sessiz psu bakılabilir.

işlemci fanı stok fan mı ? stoksa sogutmak için hızlanacak ve fan sesi kaçınılmaz.Kule tipi alıp düşük hızda soğutursun.
kasa fanları pwm-dc ise anakarta bağlıysa biostan fan ayarı yaparsın. (fanlar 3 pin mi 4 pin mi )
psu gametech marka ise ses yapabilir daha kaliteli sessiz psu bakılabilir.
Şimdi şöyle; PSU dan net coil whine sesi var. İşlemci fanı Thermalright soğutucu direk kasanın genel sıcaklıklarıda iyi. Kasa fanı yerini tam olarak anlayamadım. GPU fanlarıda 50 dereceden sonra çalışıyor yine çok aşırı sesli değil. Asıl ses PSU ve İşlemci fanından geliyor gibi ama kasa fanlarındanda geliyor olabilir işlemci soğutucu yerine.

Sistemim aşağıda yazılı şekilde. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• RAM 8+8 16 GB.
  • 240+120 SATA SSD 500 GB HDD.
  • RX 6700 8 GB.
  • B450.
  • Ryzen 5 5600T.
  • Thermalright soğutucu.
  • Kasa Zoko Melody X.
  • Gametech 500 watt 80 plus bronze psu
fan sesi hangi parçadan geliyor?

fan sesi hangi parçadan geliyor?
Hocam PSU dan coil whine sesi geliyor videoları bırakıyorum:

Ama onun dışında bazen bu PSU fan sesi kesiliyor ve fanlardan normal ses geliyor ancak bu seste fazla gibi yukarıdada daha detaylı biçimde yazdım

Hocam PSU dan coil whine sesi geliyor videoları bırakıyorum:

Ama onun dışında bazen bu PSU fan sesi kesiliyor ve fanlardan normal ses geliyor ancak bu seste fazla gibi yukarıdada daha detaylı biçimde yazdım
youtube videolarını açamıyorum yüksek ses geldiğini düşündüğün parça hangisi psu fan sesi sistemin çektiği güç düştüğü için yavaşlıyordur ondan düşüyordur

youtube videolarını açamıyorum yüksek ses geldiğini düşündüğün parça hangisi psu fan sesi sistemin çektiği güç düştüğü için yavaşlıyordur ondan düşüyordur
PSU fanından sonra en çok ses işlemci soğutucudan geliyor gibi GPU fanları 50 dereceden sonra çalışıyor.

Sogutucunun tam modeli nedir? Thermalright genel olarak iyidir. Biosta fan ayari yapabilirsin.
Bu sistemi o psuya emanet etmek mantıklı değil. Bütçe varsa düzgün psu al bence.

Sogutucunun tam modeli nedir? Thermalright genel olarak iyidir. Biosta fan ayari yapabilirsin.
Bu sistemi o psuya emanet etmek mantıklı değil. Bütçe varsa düzgün psu al bence.
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 120Mm Intel-Amd Uyumlu Hava Soğutucu. BİOS da sadece sessiz ayarına alabiliyorum o da çok bir işe yaramıyor. Fan kontrolcüsü yok.

Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 120Mm Intel-Amd Uyumlu Hava Soğutucu. BİOS da sadece sessiz ayarına alabiliyorum o da çok bir işe yaramıyor. Fan kontrolcüsü yok.
işlemcinin garantisi var mı?işlemci soğutucusu 1500rpm çok ses çıkarmaması gerek

işlemcinin garantisi var mı?işlemci soğutucusu 1500rpm çok ses çıkarmaması gerek
rpm kontrolünü nereden yapabilirim? işlemcininde işlemci soğutucusununda garantisi var. Sadece ekran kartı 2. el. Ve işlemci, ekran kartı, işlemci soğutucu, kasa sonradan değiştirilme. Ram psu gibi parçalar öncedende vardı. sadece dediğim parçalarla değiştirdim.

rpm kontrolünü nereden yapabilirim? işlemcininde işlemci soğutucusununda garantisi var. Sadece ekran kartı 2. el. Ve işlemci, ekran kartı, işlemci soğutucu, kasa sonradan değiştirilme. Ram psu gibi parçalar öncedende vardı. sadece dediğim parçalarla değiştirdim.
rpm kontrolcüsü biostan olması gerek fakat sende olmuyor neden se 1500rpm fanın çok ses çıkarmaması lazım garantiye bir gönder istersen

Kasa fanlari molex sanırım. Fanların bağlantılarını çıkartıp kasa fanı olmadan sesin neyden geldiğine bakar mısın? İşlemci soğutucun kötü değil ve sesli olacağını sanmıyorum. İşlemci kac derece oluyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,565
Üyeler
188,781
Son üye
Hayreet
Geri