Yurtdışında yaşıyorum. Yerel ikinci el sitesinden arkadaşımın CS 2 oynaması için basit uygun bir sistem bakıyordum. Bir sistem dikkatimi çekti. Fiyatı muadillerine göre çok fazla ucuzdu. Donanımını görünce şaşırdım iyice inceledim ama çok garip gelen şeyler var bana. Görselde attığım gibi hazır bir kasa. Açıklamayı Türkçeye çevirdim ve onu da ekliyorum buraya. Öncelikle işlemci ekran kartı çok dengesiz geldi. Nasıl bir performans verir kestiremedim. En çok kafama takılan ve daha önce karşılaşmadığım şey ise ekran kartı üzerinde herhangi bir video çıkışı bulunmaması. Anladığım kadarı ile CPU dahilindeki grafik birimi ile köprü şeklinde görüntü aktarımı sağlıyor. İnternette kısa bir araştırma yaptığımda bu şekilde kullanımın %10 kadar bir performans kaybı yaşatabileceği ve gecikme süresi olacağı söyleniyor. Bunlar ne kadar doğru bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu tarz GPU'ların mining için üretildiği de söylenmiş. Bana kalırsa doğru olması çok muhtemel. Ama satıcı performans değerlerini de paylaşmış onları da görsellere ekliyorum. RAMin 8+4 olmasına hiç girmiyorum
Daha önce böyle bir sistemle karşılaşmamıştım. Yorumlarınızı beklerim dostlar. Fiyat çok çok uygun, sizce alınır mı?
- İşlemci: i3 10105 (4 çekirdek, 8 izlek)
- Temel frekans 3.70 GHz, Maksimum Turbo 4.40 GHz.
- i7 7700'den yaklaşık %10 daha hızlıdır, 14nm mimari, maksimum 65W güç tüketimi.
- Ekran Kartı: Sapphire GproX080 RX6700 10GB DDR6
- Navi 22 çipi, RDNA 2.0 mimarisi, 160 bit, 320 GB/s bant genişliği.
- Playstation 5 grafik çipinin PC versiyonu olduğu söylenebilir. Tüm oyunları Full HD'de High/Ultra ayarlarda oynatır, 1440p ve 4K kapasiteli bir karttır.
- Önemli Not: Bu modelin üzerinde doğrudan video çıkışı yoktur; HDMI ve VGA çıkışları anakart üzerinden, işlemcinin entegre grafiği yardımıyla kullanılır. Maksimum 165W tüketim.
- Anakart: Biostar Z590 MHP
- PCIe 4.0, M.2 desteği, 10. ve 11. nesil işlemci desteği ve birçok özellik.
- Ram Bellek: 12 GB DDR4 (2666 MHz, 1x8GB + 1x4GB)
- Disk: Patriot M.2 P300 512GB
- 1700MB/s okuma, 1100MB/s yazma hızı. Normal SSD'lerden kat kat daha hızlıdır.
- Kasa ve Güç Kaynağı: ZEUS CA03, ZEUS 700W
- İşletim Sistemi: Windows 11 Pro, Office Pro 2024