THUNDEROBOT gamepad’ler artık Türkiye’de!

1500 fiyat bandında G30S TE versiyonu çok iyi bir ürün kesinlikle shooter 3'den daha iyi ama 1800 TL bütçelere çıkıyorsanız Claw's Tactical Combat'ta alabilirsiniz.
g30s ve shooter 3 arasında pek bir fark göremedim o yüzden sordum. claws için de pc uyumlu jiroskop olmaması biraz eksiklik geldi

g30s ve shooter 3 arasında pek bir fark göremedim o yüzden sordum. claws için de pc uyumlu jiroskop olmaması biraz eksiklik geldi
Fark yok mu? G30S TE versiyonunda TMR analoglar var, 4 titreşim motoru var, mekanik omuz ve arka tuşları var. Ayrıca programlanabilir makro tuşları da mevcut. Shooter 3’te 225 adımlı analog çözünürlüğü varken G30S TE’de 500. Yani detaylı bakınca aralarında fark var.

F/P gamepadleriyle bilinen Thunderobot, artık gaming.gen üzerinden (reklam değildir) Türkiye’de satışta. Yeni geldikleri için fiyat/performans tarafında şu an özelliklerine göre oldukça iddialılar. Eğer gamepad almayı düşünüyorsanız, bu modellere kesinlikle bir göz atmanızı öneririm. Aşağıda hem modellerin özelliklerini hem de kime uygun olduğunu kısa yorumla yazdım.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

1) Thunderobot G30S — 1499 TL (Önermiyorum)

Bu fiyat bandında en büyük eksiği Hall Effect/TMR analoglarının olmaması. Aynı markanın G30S TEversiyonu varken bu modele yönelmek pek mantıklı değil.

Özellikler:
  • Hall Effect tetikler
  • 500 Hz polling rate
  • Sıfır ölü bölge ve turbo modu
  • Yüksekliği ayarlanabilir analoglar
  • 2 adet asimetrik titreşim motoru
  • 3 bağlantı modu: kablolu / 2.4 GHz / Bluetooth

2) Thunderobot G30S TE Edition — 1499 TL (Öneriyorum)

Fiyatına göre gerçekten dolu dolu. Uygun fiyata güçlü bir gamepad arayanlar için çok iyi seçenek. Tek bariz eksiği jiroskop olmaması.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • 4 adet titreşim motoru (asimetrik + tetik titreşim motoru)
  • 1000 Hz polling rate
  • Mekanik omuz ve arka tuşlar
  • 600 mAh batarya
  • 2 adet ayarlanabilir makro tuşu
  • 500 adımlı analog çözünürlüğü

3) Thunderobot G50S — 1999 TL (İhtiyaca bağlı)

G30S TE’ye göre “çok net fark yaratacak” artıları herkes için şart değil. Eğer G30S TE’den ekstra istediğiniz bir özellik yoksa G30S TE daha mantıklı kalabilir. Alternatif olarak PXN P5de düşünülebilir (stok bulunursa).

Özellikler:
  • Hall Effect analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • ALPS D-Pad ve omuz tuşları
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • 1000 Hz polling rate
  • Analog modu değiştirebilme (karesel / dairesel)
  • 6 adet ayarlanabilir makro tuşu
  • 6 yönlü jiroskop
  • 600 mAh batarya
  • 1000 adımlı analog çözünürlüğü

4) Thunderobot G80 TS — 3349 TL (Öneriyorum)

Türkiye’deki Thunderobot modelleri içinde şu an en üst seviye. Bu fiyat segmentinde rakiplerinde bile her zaman bu kadar özellik bulunmuyor. Ayrıca ergonomisi Xbox 9. nesilgamepad ile neredeyse birebir aynı.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • Mekanik D-Pad
  • Ekstra değiştirilebilir D-Pad ile geliyor
  • Ayarlanabilir analog direnci (40–100gf)
  • Tetik durdurucular
  • Ayarlanabilir analog uzunluğu
  • Metal analog çubukları
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • Hızlı değiştirilebilir tuş düzeni (Xbox / Nintendo Switch)
  • 1200 mAh batarya
  • Keylinker mobil uygulama desteği
  • 6 yönlü jiroskop
  • HD titreşim motorları
  • 2000 adımlı analog çözünürlüğü

Genel Değerlendirme

Özetle, Thunderobot’un Türkiye’ye gelmesi bence güzel gelişme. Gamepad tarafında marka sayısı arttıkça rekabet artıyor ve fiyat/performans seçenekleri çoğalıyor. Ayrıca Thunderobot’un Türkiye’ye gelmemiş başka modelleri de var; dolayısıyla ileride model/fiyat listesi değişebilir.

Gamepadlerle ilgili aklınıza takılan bir şey olursa yorumlara yazın, elimden geldiğince cevaplarım. Herkese iyi forumlar.
Sizce Thunderobot g30s TE modeli mi daha iyi yoksa gamepower force veya secuzi lig 3601'e mi yönelmeliyim? pcde kullanıcam ve soulslike, futbol oyunları oynamayı düşünüyorum.

F/P gamepadleriyle bilinen Thunderobot, artık gaming.gen üzerinden (reklam değildir) Türkiye’de satışta. Yeni geldikleri için fiyat/performans tarafında şu an özelliklerine göre oldukça iddialılar. Eğer gamepad almayı düşünüyorsanız, bu modellere kesinlikle bir göz atmanızı öneririm. Aşağıda hem modellerin özelliklerini hem de kime uygun olduğunu kısa yorumla yazdım.

1) Thunderobot G30S — 1499 TL (Önermiyorum)

Bu fiyat bandında en büyük eksiği Hall Effect/TMR analoglarının olmaması. Aynı markanın G30S TEversiyonu varken bu modele yönelmek pek mantıklı değil.

Özellikler:
  • Hall Effect tetikler
  • 500 Hz polling rate
  • Yüksekliği ayarlanabilir analoglar
  • 2 adet asimetrik titreşim motoru

2) Thunderobot G30S TE Edition — 1499 TL (Öneriyorum)

Fiyatına göre gerçekten dolu dolu. Uygun fiyata güçlü bir gamepad arayanlar için çok iyi seçenek. Tek bariz eksiği jiroskop olmaması.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • 4 adet titreşim motoru (asimetrik + tetik titreşim motoru)
  • 1000 Hz polling rate
  • Mekanik omuz ve arka tuşlar
  • 600 mAh batarya
  • 500 adımlı analog çözünürlüğü

3) Thunderobot G50S — 1999 TL (İhtiyaca bağlı)

G30S TE’ye göre “çok net fark yaratacak” artıları herkes için şart değil. Eğer G30S TE’den ekstra istediğiniz bir özellik yoksa G30S TE daha mantıklı kalabilir. Alternatif olarak PXN P5de düşünülebilir (stok bulunursa).

Özellikler:
  • Hall Effect analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • ALPS D-Pad ve omuz tuşları
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • 1000 Hz polling rate
  • Analog modu değiştirebilme (karesel / dairesel)
  • 6 adet ayarlanabilir makro tuşu
  • 6 yönlü jiroskop
  • 600 mAh batarya
  • 1000 adımlı analog çözünürlüğü

4) Thunderobot G80 TS — 3349 TL (Öneriyorum)

Türkiye’deki Thunderobot modelleri içinde şu an en üst seviye. Bu fiyat segmentinde rakiplerinde bile her zaman bu kadar özellik bulunmuyor. Ayrıca ergonomisi Xbox 9. nesilgamepad ile neredeyse birebir aynı.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • Mekanik D-Pad
  • Ekstra değiştirilebilir D-Pad ile geliyor
  • Ayarlanabilir analog direnci (40–100gf)
  • Tetik durdurucular
  • Ayarlanabilir analog uzunluğu
  • Metal analog çubukları
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • Hızlı değiştirilebilir tuş düzeni (Xbox / Nintendo Switch)
  • 1200 mAh batarya
  • Keylinker mobil uygulama desteği
  • 6 yönlü jiroskop
  • HD titreşim motorları
  • 2000 adımlı analog çözünürlüğü

Genel Değerlendirme

Özetle, Thunderobot’un Türkiye’ye gelmesi bence güzel gelişme. Gamepad tarafında marka sayısı arttıkça rekabet artıyor ve fiyat/performans seçenekleri çoğalıyor. Ayrıca Thunderobot’un Türkiye’ye gelmemiş başka modelleri de var; dolayısıyla ileride model/fiyat listesi değişebilir.

Gamepadlerle ilgili aklınıza takılan bir şey olursa yorumlara yazın, elimden geldiğince cevaplarım. Herkese iyi forumlar.
bana kalırsa atk battle axe pro 2k ve 3.3k olan modellerin tam arasında kalıyor extra olarak kendi uygulama desteği ve şarj standı var.

Sizce Thunderobot g30s TE modeli mi daha iyi yoksa gamepower force veya secuzi lig 3601'e mi yönelmeliyim? pcde kullanıcam ve soulslike, futbol oyunları oynamayı düşünüyorum.
Ben olsam Thunderobot G30S TE alırdım özellik olarak daha cezbedici TMR olması, 4 titreşim motoru olması gibi artılarından ötürü ama paran biraz daha çıkarsa Claw's Tactical Combat'ta tercih edilebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bana kalırsa atk battle axe pro 2k ve 3.3k olan modellerin tam arasında kalıyor extra olarak kendi uygulama desteği ve şarj standı var.
Doğru ama ben 3000K para vericek olsam bir gamepade 300-350 daha verir G80 TS alırdım

Doğru ama ben 3000K para vericek olsam bir gamepade 300-350 daha verir G80 TS alırdım
indirim koduyla beraber aradaki fiyat farkı 400 küsürlere çıkıyor. + standı var. g80ts standlı olsaymış tadından yenmezmiş

indirim koduyla beraber aradaki fiyat farkı 400 küsürlere çıkıyor. + standı var. g80ts standlı olsaymış tadından yenmezmiş
Arada malzeme ve kalite farkı da var diyebilirim. Biri fason üretim, 30 dolarlık bir ürün(ATK BA PRO); diğeri ise 60 dolarlık bir ürün (G80 TS). Birinde 60 dolarlık ürünü 75 dolara alıyorsun, diğerinde ise 30–35 dolarlık bir ürünü sana 70 dolardan satıyorlar. Arada ciddi fark var.

Ben olsam Thunderobot G30S TE alırdım özellik olarak daha cezbedici TMR olması, 4 titreşim motoru olması gibi artılarından ötürü ama paran biraz daha çıkarsa Claw's Tactical Combat'ta tercih edilebilir.

neden claws tacticalı önerdiniz?

birde iade, garanti vb işlerinde gaming.gen.tr zorluk çıkartıyor mu?

neden claws tacticalı önerdiniz?
Mekanik butonları var, şarj istasyonu var. D-pad’i bence daha güzel, tetik kilidi ve jiroskopu da var.

birde iade, garanti vb işlerinde gaming.gen.tr zorluk çıkartıyor mu?
ben şuana kadar sorun yaşamadım yaşayan arkadaşımda yok o yüzden sorunsuz diyebilirim

Mekanik butonları var, şarj istasyonu var. D-pad’i bence daha güzel, tetik kilidi ve jiroskopu da var.

ben şuana kadar sorun yaşamadım yaşayan arkadaşımda yok o yüzden sorunsuz diyebilirim
Peki claws tactical combatla aynı özelliklere sahip ama farklı görünen bir gamepad var mı? görünümü hiç hoşuma gitmedi.

G30S direkt Flydigi Direwolf çakması. Bu fiyata çok iyi seçenek.

Geri