Ryzen Aİ 400 serisi işlemcili laptoplar ülkemize ne zaman gelir?

Sofu_54

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
278
Selamlar, Lenovo Yoga Pro 7 cihazını almayı düşünüyorum ama araştırırken Ryzen Aİ 400 serisini gördüm, sizce yakın zamanda ülkemizede gelir mi ve fiyat olarak 300 serisi ile aynı olur mu? Yoksa beklemeye değmez mi? Daha önce 4000 serisi ekran kartlarını beklemiştim ocakta duyrulup şubat sonu gibi gelmişlerdi.

Görmedim hocam ona da bakayım, Asus yurt dışında satışa çıkarmış mesela ama Türkiye'ye ne zaman gelir soru işareti
ben olsam beklerdim çünkü verimlilik olarak bayağı yol kat etmişler gibi duruyor macbook tarzı windows çalışabilen laptoplar çıksa çok iyi olur

Selamlar, Lenovo Yoga Pro 7 cihazını almayı düşünüyorum ama araştırırken Ryzen Aİ 400 serisini gördüm, sizce yakın zamanda ülkemizede gelir mi ve fiyat olarak 300 serisi ile aynı olur mu? Yoksa beklemeye değmez mi? Daha önce 4000 serisi ekran kartlarını beklemiştim ocakta duyrulup şubat sonu gibi gelmişlerdi.
Bekleyeceksen Core Ultra 300 serisini bekle Ai 400 de beklenecek bir şey yok.

Ne farkı var hocam, Ai 400'e çok laf etmişler redditte isim yükselmiş ama performans düşmüş orta seride :D
İntel 18A (1.8nm) üretim bandı ile üretecekler, güzel olur bence ama testleri yayılmadan net bir şey demeyim. Ai 400ün 300 den pek farkı yok.

ram krizi vs vs gibi durumlardan dolayı ben risk almazdım tüm firmalar cihazlarını zamlamaya başladı net bir bilgim yok ama

İntel 18A (1.8nm) üretim bandı ile üretecekler, güzel olur bence ama testleri yayılmadan net bir şey demeyim. Ai 400ün 300 den pek farkı yok.
Hocam evet dediğiniz gibi intel olan daha cazip geldi, ne zaman geleceği hakkında bi fikriniz var mı daha önce şubat sonu mart başı gibi ülkemize geliyodu.
arm tabanlı windows berbat çalışmıyor mu?
Berbat mı bilmiyorum ama iyi olmadığı kesin, yine de artıları yok değil.
ram krizi vs vs gibi durumlardan dolayı ben risk almazdım tüm firmalar cihazlarını zamlamaya başladı net bir bilgim yok ama
Zaten almak istediğim cihazlarında fiyatına zam geldi beklesem sadece cihazın olmaması sorun olur şuan.

Hocam evet dediğiniz gibi intel olan daha cazip geldi, ne zaman geleceği hakkında bi fikriniz var mı daha önce şubat sonu mart başı gibi ülkemize geliyodu.

Berbat mı bilmiyorum ama iyi olmadığı kesin, yine de artıları yok değil.

Zaten almak istediğim cihazlarında fiyatına zam geldi beklesem sadece cihazın olmaması sorun olur şuan.
Yani teoride şuan bile bir model gelmiş ama genele yayılması birçok cihazda bu işlemcileri görmemiz birkaç ay sürer bence.

Yani teoride şuan bile bir model gelmiş ama genele yayılması birçok cihazda bu işlemcileri görmemiz birkaç ay sürer bence.
Bu modeli farketmemiştim, gerçekten güzel gözüküyor ama 101K verecek birinin olduğunu sanmıyorum.

Edit: 1 tb ssd modeli 88k imiş 5 taksit, araştırıyorum alırım daha iyisi gelmezse.

Edit 2: Flip değilmiş o.

Son düzenleme:
Bu modeli farketmemiştim, gerçekten güzel gözüküyor ama 101K verecek birinin olduğunu sanmıyorum.

Edit: 1 tb ssd modeli 88k imiş 5 taksit, araştırıyorum alırım daha iyisi gelmezse.

Edit 2: Flip değilmiş o.
Bu arada ekran kartsız cihaz bakıyorsan ve güzel cihaz gelirse sonu “8H” ile biten işlemcilere bak (358H, 368H, 388H vs) o serilerde diğerlerinden farklı çok güçlü dahili grafik birimleri var RTX 4050 ayarında gücü var deniyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,200,474
Üyeler
190,753
Son üye
ZirtapoS
Geri