Sayılmaz. Cpu-z un kendisininde stres testi var fakat işlemciyi %100 e soktuğu halde algoritması o kadar yumuşak ki ısınmaz bile
Önemli bilgi!!!! Y-cruncher fftv4 olmaz çalıştırmayın onu benim hatam. O tamamen ram stabilitesi için yapılan stres testi. Sizin yapmanız gereken sftv4 ve svtdir
İşlemci %100 e çıktı diye işlemci hesaplamaları son derece zor yapıyor diyemeyiz.
Cinebench r23, 2024 den daha ağırdır. R23 de 10 dakika test yapayım 72-73 dereceyi geçmez ama y-cruncher svt yapayım 83-84 dereceyi görür.
her şey işlemciye yaptırdığınız algoritmaya bağlıdır. Bu yüzden prime95 small fft, cinebenchin yapmadığı algoritmayı işlemciye yaptırır daha çok şey hesaplatır ve daha fazla ısınır. Cinebenchi 8 saat çalıştır hata vermez ama prime95 veya y-cruncherda 1 saat tut anında mavi ekran verebilir veya sistem çökebilir
stabil değildir o halde
Prime95 açık kaynak kodludur
Y-cruncher ise kapalı kaynak kodludur. Bu yüzden y-cruncher günümüzde prime95 e göre daha geçerli testtir ama bu prime95 i “çöp” yapmaz

Prime95 ve y-cruncherdan geçen işlemci zaten beton gibidir arkanıza yaslanarak istediğin görevi verebilirsiniz. Üzerine tatlı niyetine occt bile yapılırsa mis gibi olur
Bir kere yapın. Tam yapın. Bir daha uğraşmanıza gerek kalmaz. Cinebenchi ben işlemcimdeki performans nasıl diye skor için çalıştırıyorum
Ek not: işlemciniz çok sıcak CBS ayarlarında bir problem var. Cinebenchte 140w çekmiş. Y-cruncher veya small fft çalıştırırsanız 150w+ üstü net çeker
Ben cinebenchte 72-73 dereceyi geçtiğini görmüyorum şu mevsimlerde
En iyi iki çekirdeğe -20 verip diğer çekirdeklere -25 verin daha az güç tüketecektir diye tahmin ediyorum voltajda düşeceği için işlemci serinler. -15 biraz sıcak çalıştırır
prime95 için 45 dakika içerisinde gördüğüm maksimum sıcaklıklar. 81-82 civarı Ve hata yok;