Yardım Performans/kalite mi yoksa estetik mi daha ön planda olmalı ?

ic3peak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
454
Arkadaşlar bir konuda kafam karışık. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ettim.

Açıkçası hem estetik hem de kaliteli parçalarla bir şeyler yapılmıyor sanırım bunu farkettim.

Durum şöyle , hem rekabetçi oyunlar için TOP seviye parçalar hem de aynı zamanda masamın üzerinde güzel duracak birşeyler istiyorum. Fotoda gördüğünüz üzere klavyem siyah , farem ise beyaz. Aslında ikisini de beyaz yapmak isterdim fakat klavye olarak wooting 80HE'den ödün vermek istemedim. Çünkü rekabetçi oyunları daha ön planda tuttum.

Şuan emin olamadığım tek bir şey var o da mousepad. Aklımda artisan mousepad var. Bu hafta stoklara gelecek. Fakat maalesef o da aynı şekilde dümdüz siyah renk olacak. Yani bu noktada acaba artisan yerine wraith'ten desenli şekil bir şey mi alsam diyorum. Ama bu sefer de rekabetçi oyunlarda performansımı etkilerse canım sıkılır yani. Artisan ise tam olarak istediğim kıvamda. Fakat estetik olarak da şu masada gördüğünüz şekilde duracak yani artisan alırsam. Sizce ne yapmalıyım ?

ARTİSAN

artisan-fx-type-99-gaming-mousepad.webp

ESTETİK TARZ

48x43.webp

ŞUANKİ SETUP'UM

WhatsApp Image 2026-02-21 at 17.58.37.webp

Ekler

• WhatsApp Image 2026-02-21 at 17.58.37.webp
    WhatsApp Image 2026-02-21 at 17.58.37.webp
    130.6 KB · Hit: 16
Son düzenleme:
ESPTigerlar bile gayet kaliteli illa artisan almak zorunda değilsin ki.Mousepad uygun yüzeyi bulduktan sonra performans düşüren bir şey değil.

Hocam şuan Ace Series kullanmıyormusun? Glimpse ile tek farkı tasarım o mousepadin bir şey değişmeyecekki performans olarak.Alabiliyorken artisan al aynı paraya aynı mousepadi alacaksın diğer türlü.Ayrıca bana kalırsa tasarımlı mousepadler çok kötü duruyor sade tek renk mousepadler çok daha şık kendimde tek renk esptiger tang dao kullanıyorum bir düşünüyorum nasıl durur tasarımlı mousepad çok kötü geliyo.

Hocam şuan Ace Series kullanmıyormusun? Glimpse ile tek farkı tasarım o mousepadin bir şey değişmeyecekki performans olarak.Alabiliyorken artisan al aynı paraya aynı mousepadi alacaksın diğer türlü.Ayrıca bana kalırsa tasarımlı mousepadler çok kötü duruyor sade tek renk mousepadler çok daha şık.
Evet ace series kullanıyorum fakat performansından hiç memnun değilim. Artisanların geleceğini duyunca baya bi sevindim. Almaya hazırım şuan fakat bugün bir düşündüm de acaba masamın üstünde düz siyah mousepad kötü mü duruyor bilemedim. Setup'umun fotosunu attım zaten görmüşsündür yukarıda. O ace series mousepad gidecek yerine artisan gelecek hiçbir fark olmucak yani tip olarak

Evet ace series kullanıyorum fakat performansından hiç memnun değilim. Artisanların geleceğini duyunca baya bi sevindim. Almaya hazırım şuan fakat bugün bir düşündüm de acaba masamın üstünde düz siyah mousepad kötü mü duruyor bilemedim. Setup'umun fotosunu attım zaten görmüşsündür yukarıda. O ace series mousepad gidecek yerine artisan gelecek hiçbir fark olmucak yani tip olarak
Hocam bence setupınızda bir eksiklik var ki en dikkat çekmeyecek şey gözünüze batıyor.Ne bilim klavyenin rgbsini beyaz falan yapın klavyenin altına siyah bir klavye halısı koyun ciddi söylüyorum o estetiği yakalayacaksınız.Tasarımlı mousepad aldıktan sonra o tasarımla uyumlu birşeyler yapman lazım tek yapabileceğin wallpaper değiştirme o da pek güzel durmuyor.Gözünüze güzel gelsin oyunda performansından mutsuz olduktan sonra ne anlamı kalıyor ki.

Hocam bence setupınızda bir eksiklik var ki en dikkat çekmeyecek şey gözünüze batıyor.Ne bilim klavyenin rgbsini beyaz falan yapın klavyenin altına siyah bir klavye halısı koyun ciddi söylüyorum o estetiği yakalayacaksınız.Tasarımlı mousepad aldıktan sonra o tasarımla uyumlu birşeyler yapman lazım tek yapabileceğin wallpaper değiştirme o da pek güzel durmuyor.
evet bi eksiklik var hocam iyi noktaya değindin. Ben o eksikliği çözemiyordum aslında bir yandan. Klavye rgbsi beyaz yaparım o kolay iş. Diğer dediğiniz mevzuyu nasıl yapalım. Mousepad olarak artisanı alayim ben önce ozaman. Sonrasında klavyemin altına artisan ile birleştireceğim bir şey almam lazım öneriniz var mı ? Evimde koyabileceğim bir şey yok şuan.

Hocam orda dediğim şeyler ekstra bi hava katar.O Bitkileri tek bir yerde bütünleyebilirsiniz ayrı ayrı yerlerde bir tık garip durmuş.Sanıyorum ki kulaklığınız steelseries ve onun aparatı var pcnin yanında onu monitor kolunun yanına koyabilirsiniz.Orda birde scyrox v8 var sanırım onuda köşeye bir yere koyabilirsiniz dıldızlak ortada kalmış.Şunu da söyleyeyim mousepad böyle duracak alırsanız.Siz karar verin.

Ekler

• dawdwadawdwada.webp
    dawdwadawdwada.webp
    105.7 KB · Hit: 21
Hocam orda dediğim şeyler ekstra bi hava katar.O Bitkileri tek bir yerde bütünleyebilirsiniz ayrı ayrı yerlerde bir tık garip durmuş.Sanıyorum ki kulaklığınız steelseries ve onun aparatı var pcnin yanında onu monitor kolunun yanına koyabilirsiniz.Orda birde scyrox v8 var sanırım onuda köşeye bir yere koyabilirsiniz dıldızlak ortada kalmış.Şunu da söyleyeyim mousepad böyle duracak alırsanız.Siz karar verin.
Hocam tüm samimiyetimle söylüyorum bunu bakın gecenin bu saatinde. Siz gerçekten bu işten anlıyorsunuz. Çiçekleri tek bir yerde topladım. Klavye rgb'sini de beyaz yaptım. 2.fareyle kulaklık aparatını köşeye attım. Şuan daha güzel geldi gözüme :D sizden ricam , şuan bana yapmam gereken her şeyi söyleyin hocam. Ben gerçekten estetik düzen yaratma konusunda çok beceriksizim.

Şuan sırada mousepad var. Yapay zeka ile yapıp koyduğunuz mousepad muazzam durmuş gibi valla bilmiyorum şuan fena alasım geldi. Onu bir düşüneyim,

Onun dışında alttaki fotoda gördüğünüz o çirkin kasa değişecek bu arada. akvaryumlu rgb'li kasa çekiyorum yakında.,

Klavye altına siyah bir mousepad atmak konusundada tam olarak ne alacağımı bilemedim o konuda önerinizi bekliyorum.

Bir de son olarak şunu sorayim hazır sizi bulmuşken.

Birkaç bitki daha almak istiyorum. Beğendiğim bitkiler var çünkü. Fakat fikrini almam lazım hocam.

Şundan 1 tane çekecem. https://www.trendyol.com/ikea/9-cm-...tId=120567&itemNumber=240871108&boutiqueId=61

Şundan 1 mi yoksa 2 mi çeksem bilemedim. monitörümün sol ve sağına 2 tane iyi gider gibi geliyor. Şuan monitör önüne koyduğum o küçük 6 bitkiyi sağa sola doğru yayıp bundan 2 tane alıp monitörün sağına soluna iyi olur gibi geldi. : https://www.trendyol.com/mottogo/de...Id=413998&itemNumber=1079097196&boutiqueId=61

Bir de son olarak şunu alıp kasamın üst arka kısmına düşünüyorum. Maksat iyi bir ambiyans oluştursun. Bir de kasa arkasındaki kabloları gizlemiş olur önden bakınca : https://www.ikea.com.tr/urun/fejka-yesil-9-cm-yapay-bitki-40349531

Şundan da topluca alıp üstteki bitkilerin saksılarını beyaz yapacam : https://www.ikea.com.tr/urun/kvastspirea-kirik-beyaz-9-cm-celik-saksi-00611029

Ekler

• WhatsApp Image 2026-02-22 at 02.43.33.webp
    WhatsApp Image 2026-02-22 at 02.43.33.webp
    206.8 KB · Hit: 21
Son düzenleme:
Hocam tüm samimiyetimle söylüyorum bunu bakın gecenin bu saatinde. Siz gerçekten bu işten anlıyorsunuz. Çiçekleri tek bir yerde topladım. Klavye rgb'sini de beyaz yaptım. 2.fareyle kulaklık aparatını köşeye attım. Şuan daha güzel geldi gözüme :D sizden ricam , şuan bana yapmam gereken her şeyi söyleyin hocam. Ben gerçekten estetik düzen yaratma konusunda çok beceriksizim.

Şuan sırada mousepad var. Yapay zeka ile yapıp koyduğunuz mousepad muazzam durmuş gibi valla bilmiyorum şuan fena alasım geldi. Onu bir düşüneyim,

Onun dışında alttaki fotoda gördüğünüz o çirkin kasa değişecek bu arada. akvaryumlu rgb'li kasa çekiyorum yakında.,

Klavye altına siyah bir mousepad atmak konusundada tam olarak ne alacağımı bilemedim o konuda önerinizi bekliyorum.

Bir de son olarak şunu sorayim hazır sizi bulmuşken.

Birkaç bitki daha almak istiyorum. Beğendiğim bitkiler var çünkü. Fakat fikrini almam lazım hocam.

Şundan 1 tane çekecem. https://www.trendyol.com/ikea/9-cm-...tId=120567&itemNumber=240871108&boutiqueId=61

Şundan 1 mi yoksa 2 mi çeksem bilemedim. monitörümün sol ve sağına 2 tane iyi gider gibi geliyor. Şuan monitör önüne koyduğum o küçük 6 bitkiyi sağa sola doğru yayıp bundan 2 tane alıp monitörün sağına soluna iyi olur gibi geldi. : https://www.trendyol.com/mottogo/de...Id=413998&itemNumber=1079097196&boutiqueId=61

Bir de son olarak şunu alıp kasamın üst arka kısmına düşünüyorum. Maksat iyi bir ambiyans oluştursun. Bir de kasa arkasındaki kabloları gizlemiş olur önden bakınca : https://www.ikea.com.tr/urun/fejka-yesil-9-cm-yapay-bitki-40349531

Şundan da topluca alıp üstteki bitkilerin saksılarını beyaz yapacam : https://www.ikea.com.tr/urun/kvastspirea-kirik-beyaz-9-cm-celik-saksi-00611029
Hocam aslında çok bitkiniz varmış.
Sadece şu bitkiden 3 tanesini monitor altına dipdibe sıralayın hoşunuza giderse öyle kalsın.
1771760068397.webp

Klavye pedi olarak şu var wraithde

Bitkileri bilemiyorum elinizde çok var.Ama şu üstte koyacağınız sarkmalı bitki güzel bence.

Belki üst kısma bir raf koyabilirsiniz oraya süs koyabilirsiniz yada.Raf koymayıp 3 tane tabloda koyabilirsiniz siyah beyaz.

Sadece şu bitkiden 3 tanesini monitor altına dipdibe sıralayın hoşunuza giderse öyle kalsın.
Alıntıyı görüntüle

Bitkileri bilemiyorum elinizde çok var.Ama şu üstte koyacağınız sarkmalı bitki güzel bence.

Belki üst kısma bir raf koyabilirsiniz oraya süs koyabilirsiniz yada.Raf koymayıp 3 tane tabloda koyabilirsiniz siyah beyaz.
Bu ped bayağı ince, ped de sayılmaz gerçi.

Bence şu tarz bir şey almak daha mantıklı. Hatta tasarım istiyorsa 70x30 herhangi bir mouse pad de alabilir.

Ben bir de bilek desteği öneririm. Kendim de kullanıyorum, gerçi ben de %100 olanı var, alırken dikkat etmemişim. Bu %87 daha küçük, bir miktar belki klavyenin solunda boşluk olur ama rahatsız etmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bütçem çıkar diyorsanız Connect Game bayağı Artisan modeli getirdi. Matcha olan mesela hoş duruyor.

Bu ped bayağı ince, ped de sayılmaz gerçi.

Bence şu tarz bir şey almak daha mantıklı. Hatta tasarım istiyorsa 70x30 herhangi bir mouse pad de alabilir.

Ben bir de bilek desteği öneririm. Kendim de kullanıyorum, gerçi ben de %100 olanı var, alırken dikkat etmemişim. Bu %87 daha küçük, bir miktar belki klavyenin solunda boşluk olur ama rahatsız etmez.

Bu arada bütçem çıkar diyorsanız Connect Game bayağı Artisan modeli getirdi. Matcha olan mesela hoş duruyor.
hocam klavye altına siyah pad koyma fikrini sizde öneriyor musunuz ? bir de amaç ney bu konuda onu anlayamadım. fareyle klavyenin alt kısımlarının uyumlu olması mı ?

Alıntıyı görüntüle

Hocam çok teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için. sarmaşık bitkiyi alıyorum o halde kesin olarak. diğer bitkileri düşüneyim ben. duvara raf yapamıyorum maalesef kiracıyım şuan :D onun dışında söylediklerinizi yapacam çok saolun

hocam klavye altına siyah pad koyma fikrini sizde öneriyor musunuz ? bir de amaç ney bu konuda onu anlayamadım. fareyle klavyenin alt kısımlarının uyumlu olması mı ?

Hocam çok teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için. sarmaşık bitkiyi alıyorum o halde kesin olarak. diğer bitkileri düşüneyim ben. duvara raf yapamıyorum maalesef kiracıyım şuan :D onun dışında söylediklerinizi yapacam çok saolun
Eğer fareye yakın kullanıyorsanız 3mm veya 4mm olması daha ideal bence.
Wraith bence görselliğinden dolayı pahalı satılan o sünger gibi şeyi aşırı ince, hoş dursa da almam ben.
Ayrıca hızlı yazı yazıyorsanız falan, masada olmasından da pek farkı kalmıyor. Önerdiğim 3mm mouse pad hem fare pedi ile eşit tutuyor. Hem de klavyeyi ve masayı bir nebze de olsa koruyor.

Ben de 48x40 veya 50x50 yanında, KlasseGear PRO Black Edition 70x30 mouse padini masada kullanıyorum, klavyenin bir kısmı diğer mouse padde kalıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,843
Üyeler
190,111
Son üye
akaydin
Geri