RTX 5070 + DDR5 İçin 9700X mi 9800X3D mi? Oyun + After Effects + VM Kullanımı

enous

80+
Reaksiyon skoru
14
Selam arkadaşlar,
Şu an sistemimde RTX 5070 ekran kartı kullanıyorum ve yakında DDR5 platformuna geçiş yapacağım. İşlemci tarafında kararsız kaldım ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Aklımda iki seçenek var:
  • Ryzen 7 9700X
  • Ryzen 7 9800X3D
9700X için genel olarak çok iyi yorumlar görüyorum ama tabii ki olumsuz geri dönüşler de var. Eğer bu bütçe seviyesinde ileride pişman olacaksam, direkt 9800X3D’ye çıkmak daha mı mantıklı olur diye düşünüyorum.

Kullanım senaryom şu şekilde:
🎮 Oyun:
Genelde FPS oyunları oynuyorum. Özellikle Valorant ve Counter-Strike 2 tarzı oyunlar. Yüksek ve stabil FPS benim için önemli. (1080p )

🎬 Üretim / İş:
  • Adobe After Effects
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Premiere Pro
  • DaVinci Resolve 20
  • ve benzeri
Ayrıca sık sık sanal makineler kullanıyorum ( VMware Workstation).

Yani sistem hem oyun hem de üretim tarafında aktif kullanılacak.

kardom x3d işlemci kardom her daim candır kardom benim arkadaşta var kardom elemanın 1 kez üzüldüğünü görmedim kardom

Selam arkadaşlar,
Şu an sistemimde RTX 5070 ekran kartı kullanıyorum ve yakında DDR5 platformuna geçiş yapacağım. İşlemci tarafında kararsız kaldım ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Aklımda iki seçenek var:
  • Ryzen 7 9700X
  • Ryzen 7 9800X3D
9700X için genel olarak çok iyi yorumlar görüyorum ama tabii ki olumsuz geri dönüşler de var. Eğer bu bütçe seviyesinde ileride pişman olacaksam, direkt 9800X3D’ye çıkmak daha mı mantıklı olur diye düşünüyorum.

🎮 Oyun:
Genelde FPS oyunları oynuyorum. Özellikle Valorant ve Counter-Strike 2 tarzı oyunlar. Yüksek ve stabil FPS benim için önemli. (1080p )

🎬 Üretim / İş:
  • Adobe After Effects
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Premiere Pro
  • DaVinci Resolve 20
  • ve benzeri

monitör hz 360 tan yüksekse 9800x3d al yoksa 9700x al geç kankim

Birden çok sanalı eş zamanlı kullanacaksan 8 çekirdek yetmeyebilir.
zaten max 3 makine açıyorum 1cpu ile şuanda 5600 kullanıyorum yetiyor o da yeter benim tek düşüncem abode programları 5600 ile aşırı sıkıntı yaşıyorum 9700x ile yaşarmıyım onun düşüncesindeyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kardom x3d işlemci kardom her daim candır kardom benim arkadaşta var kardom elemanın 1 kez üzüldüğünü görmedim kardom
kardom sen kardom çok kardom iyi kardom bir kardom insansın kardom teşekkür kardom ederim kardom.

monitör hz 360 tan yüksekse 9800x3d al yoksa 9700x al geç kankim
teşekkürler kankim.

Selam arkadaşlar,

Aklımda iki seçenek var:
  • Ryzen 7 9700X
  • Ryzen 7 9800X3D

🎮 Oyun:

🎬 Üretim / İş:
  • Adobe After Effects
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Premiere Pro
  • DaVinci Resolve 20
  • ve benzeri

9800x3d tabikide

neredeyse aynılar zaten iş ortamında

7800x3d ile karşılaştırsan 9700x olabilirdi de 9800x3d aga

10800x3d yi bekle ciddi çekirdek artışı olacak render tarafinda asla Üzmez

Geri