BTK Yurtdışı Cihazlara Servis Hizmetini Yasaklamış!

thecrowly

80+
Reaksiyon skoru
81
Bugün Amerika’dan alınmış iPhone cihazımı, normal randevu alarak ücretli pil değişimi için Zorlu Apple Store’a götürdüm. Ancak orada öğrendiğim bir şey beni gerçekten şaşırttı…

BTK düzenlemeleri nedeniyle Apple, yurt dışı iPhone cihazlarına — garanti kapsamında olsa bile — Türkiye’de servis hizmeti vermiyormuş. Yani ücretini ödeseniz dahi cihaz servise kabul edilmiyor.

Yurt dışı iPhone alanların bilgisi olsun. Çok bilinen bir konu değil sanırım. Şikayetvar’da benim gibi birçok kişinin aynı durumdan şikayet ettiğini gördüm ama pek dillendirildiğini görmemiştim.

Ücretli bile olsa servis geri çeviriyor, bilginiz olsun…
Diyecek çok şey var ama en iyisi burada bırakayım.

Bugün Amerika’dan alınmış iPhone cihazımı, normal randevu alarak ücretli pil değişimi için Zorlu Apple Store’a götürdüm. Ancak orada öğrendiğim bir şey beni gerçekten şaşırttı…

BTK düzenlemeleri nedeniyle Apple, yurt dışı iPhone cihazlarına — garanti kapsamında olsa bile — Türkiye’de servis hizmeti vermiyormuş. Yani ücretini ödeseniz dahi cihaz servise kabul edilmiyor.

Yurt dışı iPhone alanların bilgisi olsun. Çok bilinen bir konu değil sanırım. Şikayetvar’da benim gibi birçok kişinin aynı durumdan şikayet ettiğini gördüm ama pek dillendirildiğini görmemiştim.

Ücretli bile olsa servis geri çeviriyor, bilginiz olsun…
Diyecek çok şey var ama en iyisi burada bırakayım.
Yeni bir şey değil bu herkes biliyordur diye düşünüyordum. Kayıtlı cihazlara bakılıyor bu arada ama Avrupa cihazı hariç TR de parça yok piller falan bölgeye göre farklı olabiliyor.

Edit: Apple randevu alırken de uyarıyor boşuna gelmeyin diye, onu görmeniz lazımdı aslında randevuyu çok hızlı aldınız sanırım.

Yeni bir şey değil bu herkes biliyordur diye düşünüyordum. Kayıtlı cihazlara bakılıyor bu arada ama Avrupa cihazı hariç TR de parça yok piller falan bölgeye göre farklı olabiliyor.
Kayıtlı kayıtsız hiç bir şekilde bakılmıyor. Kayıtlı cihaz götürdüm zaten. parça meselesi değil açıkca btk yüzünden bakmıyoruz dedi. gerisini bilmiyorum.

ingiltere cihazımı aldılar servise imei kayıtlı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kayıtlı kayıtsız hiç bir şekilde bakılmıyor. Kayıtlı cihaz götürdüm zaten. parça meselesi değil açıkca btk yüzünden bakmıyoruz dedi. gerisini bilmiyorum.
yalan

Zaten bakılsa da kullanıcı kaynklı diyecekler gene parayla yaptıracaksın. Fpproya götür

ingiltere cihazımı aldılar servise imei kayıtlı

yalan
Bana hiç bir şekilde bakılmadı şikayetvar'a baktığım zaman global garantili coğu cihaza da bakmamışlar size nasıl baktılar hayret

Zaten bakılsa da kullanıcı kaynklı diyecekler gene parayla yaptıracaksın. Fpproya götür
Ffpro Iphone yetkili servisinden daha pahallı olduğu için göz bile gezdirmiyorum işleri gücleri show. serviste 4.800tl olan pil değişimi onlar da 6 bin tl.

Kayıtlı cihazlara bakılıyor yanlış anlaşılma olabilir. Global garanti olayı TR de yok diye biliyorum ama, ücretli onarım için geçerli dediğim.

Kayıtlı cihazlara bakılıyor yanlış anlaşılma olabilir.
Hocam beni niye geri çevirdi bunlar ben bi ıphoneyi arayıp durumu öğreneyim en iyisi personal başından mı savdı anlamadım.

çift esim ve çift fiziksel sim dışında(usa ve çin cihazları yani) diğer iphone modelleri (1 fiziksel 1 esim modeller) eğer pasaport kayıtlı ve resmi faturalı+garantili ise apple servisleri pil değiştirebiliyor.

neden çift esim veya çift fiziksele destek vermiyor dersende türkiyedeki apple teknik servisi bu cihazlara fiziksel mudahalede bulunacak kadar bilgili olmadıkları için böyle karar almışlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,719
Üyeler
189,914
Son üye
coderift
Geri